Izotonik z "Biedronki"

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:Napój produkuje FoodCare, czyli producenta Tigera, 4Move, Frugo...
ten izotonik robi dla Biedronki rzeczywiście FoodCare, cena w sklepie 1.50 za butelke 0.5l
ale jak będziecie w Żabce to zobaczycie na półce jego klon, Level UP, dokładnie to samo (chociaż dodatkowo jest smak cytrynowy) ale ZA 3 zł !!!
PKO
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

ha, niedawno wypiłem sobie 4Move, zobaczyłem na skład - dodaje tych baardzo syfnych barwników, o których wyżej już wspominano. to był ostatni raz, kiedy go kupiłem. a jak będę miał fazę na izotonika, to wybiorę izostara, który praktycznie nie ma szkodliwych dodatków.
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Santiago pisze: chyba 'Oshee' rządzi na rynku z izotonikami :ble: a po za tym ma b. dobrą osmolalność
Taaaa... I jest słodzone aspartamem. Niech "rządzi" dalej... :hej:
Ja dziękuję... wolę stary, sprawdzony Isosotar.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

Santiago pisze:
kamilj pisze:ha, niedawno wypiłem sobie 4Move, zobaczyłem na skład - dodaje tych baardzo syfnych barwników, o których wyżej już wspominano. to był ostatni raz, kiedy go kupiłem. a jak będę miał fazę na izotonika, to wybiorę izostara, który praktycznie nie ma szkodliwych dodatków.
chyba 'Oshee' rządzi na rynku z izotonikami :ble: a po za tym ma b. dobrą osmolalność
ma dokładnie te same trujące barwniki, co 4Move i BeSport
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Santiago pisze: i co, otrujesz się aspartamem ?
Poczytaj sobie o nim. Jak sam znajdziesz informacje łatwiej zdobędziesz przekonanie na jego temat. Dla mnie to syf. Dodatkowo podejrzewany o negatywne skutki zdrowotne. Nie mam ochoty testować tego na sobie ale nie widzę powodu by zakazywać innym. Zwłaszcza ochotnikom... :hejhej:
Możesz napisać czym Ci Isostar "obciąża żołądek lekko"?
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Mirao
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Problem w tym, że BE Sport sprzedawany jest Biedronce, a nie w sklepie dla sportowców.
Wystawiony na półce obok Powerade i Oshee w podobnej cenie schodził by równie dobrze.
"Nie kupuje bo za tani, a tanie nie może być dobre".
marcinoski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:41:54

Nieprzeczytany post

ja zawsze po bieganiu dobiegam do biedronki i ściągam go z półki. wiem, że nie jest do końca zdrowy, ale ludzie jedzą i pija takie świństwa, że Be Sport przy tym to pikuś ;)
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kup sobie saszetkę IZO ACTIV za 1.30zł akurat na pół litra wody.Taniej,ekonomiczniej i jakościowo lepiej na tym wyjdziesz.
Mortimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dość chwalony w tym wątku ISO ACTIVE, przy wszystkich swoich zaletach, ma - z punktu widzenia "purystów", unikających spożywania wszelkich zbędnych i potencjalnie szkodliwych substancji - wadę w postaci zastosowanych w nim barwników. Każdy z nich (E104-żółcień chinolinowa, E110 - żółcień pomarańczowa FCF i E124 - czerwień koszenilowa A) może wywoływać niepożądane reakcje organizmu (nie wiem, czy w takiej dawce, jaka jest zawarta w jednej saszetce), bywają również (co trudne do zweryfikowania) oskarżane o działanie kancerogenne.

Swoją drogą po co pchać barwniki do takich sypkich preparatów? Obecność kolorantów w napojach gotowych można zrozumieć - marketingowo podchodząc do sprawy im bardziej oczojeb... barwa zabutelkowanej cieczy, tym większa szansa, że potencjalny klient wybierze akurat tę plastikową flaszkę z miliona podobnych, stojących na półce. Ale po kiego grzybka stosować barwniki w proszkach?
Sent from my ENIAC
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

to jak już biegacie do biedronki, to zamiast nie wiadomo czego, kupcie 100% sok pomarańczowy i dolejcie do niego drugie tyle wody + pół łyżeczki soli na 2l napoju. Najprostszy izotonik:-)

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 83#p560536
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że może być sam 100% sok, ja zawsze bezpośrednio po treningu pije szklankę pomarańczowego bez bawienia się w dodawanie wody i soli. Sok i tak bardzo szybko się przyswoi a sód można uzupełnić wraz z posiłkiem, nie ma co psuć sobie smaku soku ;)
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

tylko wtedy nie jest to izotonik a hipertonik.

PS. Ja piję wodę;-)
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ