Trening z Pumą dla początkujących
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
dam rade, ale wczoraj sie troche podłamałem... cały czas to samo z tą nogą
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
...jedz na ten bieg...ale na luzie...a później naprawdę zacznij się oszczędzać...i proponuje odwiedzić jakiegoś specjalistę...jeśli faktycznie czujesz ze jest źle...(oczywiście z nogą )mariuszbugajniak pisze:dam rade, ale wczoraj sie troche podłamałem...
...głowa do góry....
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Ja mam nadzieje pobiegam dzisiaj bo tez zrobilem sobie 5 dniowa przerwe (wesele szwagierki ) zarowno od biegania jak i od cwiczen silowych . Zobaczymy jak to bedzie ale poprzednio po takich przerwach nie bylo duzego problemu. Grunt to nie narobic sobie zbyt duzych zaleglosci. Co do bolu kolan to mysle ze za szybko probujemy zwiekszac dystans i tempo. Natury nie da sie oszukac, organizm do wszystkiego musi sie przyzwyczaic i odpowiednio wzmocnic. Nie ma drogi na skroty.
-
- Wyga
- Kontakt:
Też się obawiałem, że po przerwie (i to dłuższej - ponad 2 tygodnie) będą kłopoty ale biegło się bardzo lekko - żeby sobie urozmaicić nawet wplotłem wczoraj coś w rodzaju fartleków i biegło się raczej rekreacyjnie niż "progowo" - w tempie, które przed wyjazdem traktowałem jako konwersacyjne (coś koło 6min/km). To samo jeśli chodzi o ćwiczenia - pompki i brzuszki wyszły zadziwiająco fajnie, bez spinki i migotania komór...
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
w sobote nowe buty w ergo albo w sklepie biegacza w zależności od marki
potem trzeba będzie pomyśleć o jakiś ciuchach na jesień/zime ale to już decathlon
potem trzeba będzie pomyśleć o jakiś ciuchach na jesień/zime ale to już decathlon
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
NIE POBIEGNE W BIEGU OLIMPIJSKIM...
dziś chciałem dlikatnie roztruchtać, nie da rady...
- nodrog
- Zaprawiony W Bojach
Przykro mi. Mam nadzieję, że w spokojnym wkrótce się rozbiegasz i znów będziesz pędził (może trochę mniej intensywnie) po biegowych ścieżkach. Wszyscy zbieramy nowe doświadczenia, niestety, również te bolesne.mariuszbugajniak pisze:NIE POBIEGNE W BIEGU OLIMPIJSKIM...
Ja pobiegnę i jak podzielmy mój czas na dwóch to wyjdzie nam pewnie rekord trasy
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
dziś skręcam się bandażem elastycznym i testuje... jak coś to w niedziele o 3 rano wyjade i też będzie
ale raczej na to nie licze, bo tylko moge sobie pogorszyć, teraz czeka mnie odpoczynek, nowe buty, ewentualnie ortopeda i do nowego sezonu...
ale raczej na to nie licze, bo tylko moge sobie pogorszyć, teraz czeka mnie odpoczynek, nowe buty, ewentualnie ortopeda i do nowego sezonu...
-
- Stary Wyga
...pękła kolejna "siódemeczka" spokojnie...konwersacyjnie...bo...miałam dziś towarzystwo do biegania...w niedziele wybieganie...stawiam na dyche lub dwunastkę...
ps. pozdrawiam wszystkich biegających tych bardziej i tych mniej...nodrog - powodzenia
ps. pozdrawiam wszystkich biegających tych bardziej i tych mniej...nodrog - powodzenia
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
NIESTETY stabilizator kolana nic nie dał, 200m i koniec biegu
ale już nie jestem załamany jak wczoraj
odpoczywamy a w następnym sezonie i może jeszcze pod koniec tego, nastawie się na bieganie do 10km ewentualnie mocne ale na razie nie będe podejował tematów 20-25km...
odpoczywamy a w następnym sezonie i może jeszcze pod koniec tego, nastawie się na bieganie do 10km ewentualnie mocne ale na razie nie będe podejował tematów 20-25km...
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
NIESTETY stabilizator kolana nic nie dał, 200m i koniec biegu
-
- Stary Wyga
BRAWO!!!B.dobra decyzja - jeszcze pokażesz na co Cię stac!!!mariuszbugajniak pisze:odpoczywamy a w następnym sezonie i może jeszcze pod koniec tego, nastawie się na bieganie do 10km ewentualnie mocne ale na razie nie będe podejował tematów 20-25km...