Trening z Pumą dla początkujących

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj pobieglem sobie kolejna spokojna "osemeczke" i juz wiem ze raczej nie powinno sie biegac z dnia na dzien. Po przedwczorajszym interwalach oddechowo bylo bez zarzutu ale miesnie nog jeszcze nie zdarzyly sie zregenerowac.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37.29
Życiówka w maratonie: 2.59.02

Nieprzeczytany post

dokładnie do tego samego doszedłem, dlatego dziś przerwa jutro delikanie 4km np a w niedziele może 21?
10km - 37.08 / 21km - 1.23.18 / 42km - 2.59

KOMENTARZE
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

tez tak mam.... dlatego jutro stawiam na 3km ale z podbiegami...górki, pagórki, wzniesienia... :taktak:
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

InkaDe- witam i powodzenia!

Nemi- wymiatasz, ale to już wiesz :D

mariusz..- nic dodać nic ująć. jesteś mistrzem!

a ja dzisiaj nie biegam, to chociaż wpadłam się przywitać ;) Na jutro rano planuję trochę spokojnie podreptać, pewnie jakieś 6-7km, z podbiegami i pagórkami jak zwykle heh Zobaczymy ile dam radę, bo trochę mnie "ciągnie" jakiś mięsień na udzie.
Na niedziele za to planuję istne szaleństwo- tzn. bieganie po płaskim!!! ile? do upadłego!
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pełnazapału zapomniałaś wspomniec o ptaku...gdzie sie podziewa ptak???dawno go nie było!czyzby odleciał...i juz nie zawita?! :echech:
coż skoro nie ma ptaka to przejmę jego przywileje - myśle ze nie bedzie miał nic przeciwko.... :usmiech:
...nodrog zachorował i juz nie biega??nawet sie nie odzywa...o Januszu nie wspomne...a domurst wiadomo...odpoczywa...reszta w normie.... znaczy w formie :taktak:
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nemi pisze:...nodrog zachorował i juz nie biega??nawet sie nie odzywa...
No nie biegam, ale wracam na trasę w niedzielę. Jako, że chorowałem to niektórzy nie chcieli bym zarażał na forum :bum: to siedziałem cicho. Ale byłem na nasłuchu. No i czasami musiałem stanąć na głowie by rozpoznać kto jest na zdjęciu :hej:

Zaczynam odczuwać lekki niepokój, poddenerwowanie przed debiutem biegowym czyli Biegiem Olimpijskim. Nie nastawiam się na jakiś rewelacyjny czas bo ja nie z tych co szybko biegają, niemniej to moja pierwsza impreza biegowa. Ciekaw jestem jak to wygląda od wewnątrz. Będzie mi raźniej bo firma organizuje drużynę na Maraton i Bieg więc będę miał towarzystwo... no chyba, że mi odbiegnie.
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pogoda na weekend się robi super, jutro rano trzeba wstać, śniadanie zjeść i gdzieś dalej wyruszyć :hejhej:

KOMENTARZE
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja się pytam gdzie jest ptak..?!
prawidłowo nemi, pilnuj porządku :D

nodrog- wracaj szybko do zdrowia i pokaż tym wszystkim na Biegu Olimpijskim jaka z Ciebie "puma" hehe jakkolwiek by to głupio nie zabrzmiało... ;)

w końcu dzisiaj nie wstałam na wschód słońca- po prostu mi się nie chciało.. Poczekam aż spadnie trochę temperatura i pójdę biegać popołudniu/ wieczorem.
A teraz zabieram się za robienie pierogów :D
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

nodrog pisze:Zaczynam odczuwać lekki niepokój, poddenerwowanie przed debiutem biegowym czyli Biegiem Olimpijskim.
...nic sie nie martw...taki lekki niepokoj czytaj stresik moze byc tylko motywujący :taktak: ...poza tym nie bedziesz sam a to wielki plus w debiucie...wiem cos o tym :usmiech: takze "PUMO" - pokaz na co Cię stac :uuusmiech:

...plan wykonany - ale powiem szczerze jakos tak cięzko sie dzisiaj biegło...mięśnie odczuły poprzedni bieg wiec racjonalnie raczej przychylam sie do przełożenia jutrzejszego wybiegania na poniedziałek... :taktak:
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hej sportowcy,
ja po raz pierwszy w życiu zachowałam się jak kura domowa- zakupy, 7 godzin gotowania (pierogi nawet wyglądają nieźle!) i sprzątanie...
Jestem wykończona! nie ma siły ruszyć ani ręką ani nogą.. tak więc bieganie zostało przełożone na jutro.. :P
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pełnazapału pisze:ja po raz pierwszy w życiu zachowałam się jak kura domowa
:hahaha: :hahaha: złe dobrego początki :hejhej: to nieźle kochana...odpoczywaj więc :taktak:
Awatar użytkownika
pełnazapału
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hehe dzięki kochana- jak usłyszysz jutro w wiadomościach o zatruciu pokarmowym we Włoszech, to będziesz wiedziała, kto za tym stoi ;D mam nadzieję, że Włosi przeżyją dzisiejszą kolację.

a co do bycia kurą domową.. nie dziękuje.. to ja lepiej pobiegam ;)
Obrazek
nemi
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

:hahaha: :hahaha: ...tak myślałam ze szykuje sie mega impreza...tylko szkoda ze mnie tam nie ma :oczko:
pełnazapału pisze:a co do bycia kurą domową.. nie dziękuje.. to ja lepiej pobiegam
BRAWO, BRAWO...
Awatar użytkownika
nodrog
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i wróciłem na ścieżki biegowe. Dzisiaj 7 km w tym podbieg (700 m dł, 30 m przewyższenia). Biegło się ciężko, ale nie tak ciężko jak się spodziewałem po przymusowej przerwie. No cóż, trzeba będzie popracować by wrócić do formy...
Awatar użytkownika
mariuszbugajniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

25km pękło... czas 21km poprawiłem o ponad 5 minut, ale dalej 42km to odległy hardcore...

KOMENTARZE
ODPOWIEDZ