Trening z Pumą dla początkujących
- ptak
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nemi, to nie jest tak, Mariusz jest nadal poczatkującym biegaczem z prostej przyczyny, mało wybieganych kilometrów.
Problem Marisza dzisiaj to konkretne ustalenie celu biegowego, co próbuje mu powiedzieć Adam, a Mariusz chciałby robić wszystko na raz. Biegać dzisiaj szybko 10km, jednocześnie 21km i przygotować się do maratonu, chyba tego za dużo prawda?
Mariusz, przebiegłeś 21km i co? i tylko problemy, zastanów się co dalej?
Moje sugestie (do przemyslenia), biegaj teraz szybkie 10, do końca sezonu startowego i na to się nastaw teraz. Po obecnym sezonie startowym, przygotowuj się do wiosennych startów w półmaratonach i najwcześniej w połowie lata 2012 wystartuj w maratonie. Tak rozłozone w czasie treningi i konkretne cele dadzą Tobie (według mnie) najwięcej satysfakcji.
Problem Marisza dzisiaj to konkretne ustalenie celu biegowego, co próbuje mu powiedzieć Adam, a Mariusz chciałby robić wszystko na raz. Biegać dzisiaj szybko 10km, jednocześnie 21km i przygotować się do maratonu, chyba tego za dużo prawda?
Mariusz, przebiegłeś 21km i co? i tylko problemy, zastanów się co dalej?
Moje sugestie (do przemyslenia), biegaj teraz szybkie 10, do końca sezonu startowego i na to się nastaw teraz. Po obecnym sezonie startowym, przygotowuj się do wiosennych startów w półmaratonach i najwcześniej w połowie lata 2012 wystartuj w maratonie. Tak rozłozone w czasie treningi i konkretne cele dadzą Tobie (według mnie) najwięcej satysfakcji.
-
- Stary Wyga
jak pijane dziecko we mngleptak pisze:Problem Mariusza dzisiaj to konkretne ustalenie celu biegowego, co próbuje mu powiedzieć Adam,
zdążyłam się zorientować tylko dlaczego on nie??? może po twoich sugestiach...a może on po prostu będzie w stanie to wykonać ...
cóż pomożemy, dopingujemy...
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
nie będe zmieniał wątku, bo mi tu dobrze z Wami
ja wiem doskonale co będe biegał, poprostu każdego słowo, a przede wszystkim Adama jest cenną uwagą
ja wiem doskonale co będe biegał, poprostu każdego słowo, a przede wszystkim Adama jest cenną uwagą
-
- Rozgrzewający Się
hej hej
śledzę sobie tutaj trochę co piszecie... podziwiam i zazdroszczę!
ja wczoraj po raz pierwszy przebiegłam swoje 30 minut hyhy.
życiowy wyczyn dla mnie. :P
teraz pewnie przez tydzień pobiegam sobie tak po te 30 minut,
a potem zacznę plan 8-12 jak na dobry początek.
śledzę sobie tutaj trochę co piszecie... podziwiam i zazdroszczę!
ja wczoraj po raz pierwszy przebiegłam swoje 30 minut hyhy.
życiowy wyczyn dla mnie. :P
teraz pewnie przez tydzień pobiegam sobie tak po te 30 minut,
a potem zacznę plan 8-12 jak na dobry początek.
-
- Wyga
- Kontakt:
- Emily_04
- Dyskutant
Z jednej strony tak, ale z drugiej daje niezłą motywacjęnemi pisze:ps. wpędzisz nas w kompleksy....
Przynajmniej ja mam taki charakter, że nie lubię specjalnie zostawać w tyle.
@ quicksand - Witamy
To wszyscy tu jesteśmy po pumie?
U mnie dzisiaj biegowo wyszło kiepsko...
Krótko, ale na pierwszym odcinku w miarę szybko [ jak na mnie oczywiście ].
Później przez resztę dnia ból głowy
Ale za to... kupiłam sobie nowe butki biegowe, bo poprzednie już trochę ze mną przeszły
W Decathlonie - obniżone o stówkę
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Jestem, jestem choc obecnie nie biegam a dalem nogom odpoczać...chodzac po gorach Zawsze to dla nich jakas odmiana. Znawca nie jesten ale sie naczytalem tych madrych artykulow m.in. Adama i co jakis czas odswiezam ta wiedze na forum. Z moich wyczynow ostanio biegam szostke w tempie 5'30"/km oraz 5 przebiezek. Dystansu narazie zwiekszal nie bede (przyjdzie na to czas) tylko ilosc przebiezek do 10 a za jakis czas dorzucam raz w tygodniu trening interwalowy z tempem 5'/km (w zasadzie robie podmianke za inny trening). Moj cel to do konca roku 10km ponizej 50' takze biegam z wami chociaz nie wedlug planu PUMY a wlasnego (zreszta podobnie bylo z planem 6 tygodniowym).ptak pisze:
Fantom pojawia się doradza jak "znawca", (niedawno skończył plan 6 tygodniowy) i znika, może pobiegałby z nami???
-
- Rozgrzewający Się
wiadomo, że po Pumie :D
swoją drogą jak patrze na niektórych tempa biegów to się chowam, ale będę nad tym pracować.
swoją drogą jak patrze na niektórych tempa biegów to się chowam, ale będę nad tym pracować.
Emily_04 ojjjj, a jakie buty zakupiłaś jak można wiedzieć?Ale za to... kupiłam sobie nowe butki biegowe, bo poprzednie już trochę ze mną przeszły
W Decathlonie - obniżone o stówkę
-
- Stary Wyga
quicksand witam w stadzie
fantom witam równiez dawno Cie nie było to fakt...wpadaj częściej
...no to pękł kolejny dzień palnu (1 dzień - 9 tydzień) ...biegało sie rewelacyjnie...ach...w zasadzie to chyba dzięki pogodzie a własciwie godzinie 19.30...znowu wiem, że żyję...lubie to uczucie :uuusmiech: pozdrawiam do jutra kochani :uuusmiech:
fantom witam równiez dawno Cie nie było to fakt...wpadaj częściej
...no to pękł kolejny dzień palnu (1 dzień - 9 tydzień) ...biegało sie rewelacyjnie...ach...w zasadzie to chyba dzięki pogodzie a własciwie godzinie 19.30...znowu wiem, że żyję...lubie to uczucie :uuusmiech: pozdrawiam do jutra kochani :uuusmiech:
- Emily_04
- Dyskutant
Mam to samo Zawstydzają mnie skubani Ale grunt to znać swoje słabości i pracować nad nimiquicksand pisze:swoją drogą jak patrze na niektórych tempa biegów to się chowam, ale będę nad tym pracować.
A wyhaczyłam w końcówce serii Asicsy 1160. Widziałam sporo dobrych opinii o nich i w sklepie od razu się polubiliśmyquicksand pisze:Emily_04 ojjjj, a jakie buty zakupiłaś jak można wiedzieć?
-
- Dyskutant
witam pumy,ja w dalszym ciągu jestem w trakcie realizacji planu 15-21 km,ósmy tydzień,wszystko idzie w dobrym kierunku mam taką nadzieję,w najbliższą niedzielę zamiast treningu 16km zaliczam drugi start w biegu dzika z zamiarem zaliczenia 15,75km a może się uda przebiec cały półmaraton ,pozdrawiam wszystkie pumy
-
- Stary Wyga
...i to się chwali...to sie nazywa przywiązanie...mariuszbugajniak pisze:nie będe zmieniał wątku, bo mi tu dobrze z Wami
...brawo...brawo...trzymam kciuki ...mocnomariuszbugajniak pisze:ja wiem doskonale co będe biegał
-
- Stary Wyga
popraw mnie jeśli sie myslę ale chyba jesteśmy na tym samym poziomie planu czyli na 9 tygodniu?janusz1967 pisze:ósmy tydzień,wszystko idzie w dobrym kierunku mam taką nadzieję,w najbliższą niedzielę zamiast treningu 16km zaliczam
janusz1967 pisze:drugi start w biegu dzika z zamiarem zaliczenia 15,75km a może się uda przebiec cały półmaraton
no no...idziesz jak burza...powodzenia
- Emily_04
- Dyskutant
No super, trzymam kciukijanusz1967 pisze:(...),w najbliższą niedzielę zamiast treningu 16km zaliczam drugi start w biegu dzika z zamiarem zaliczenia 15,75km a może się uda przebiec cały półmaraton
Wy tu już śmigacie w zawodach a ja dalej po lasach, no trzeba coś z tym zrobić