Mój lata jak oszalały na całą długość smyczy automatycznej. Raz wącha i zostaje w tyle, to znów goni do przodu jak oszalały.
Ręka mi odpada

Przed biegiem zawsze najpierw 10-15 minut daję mu na załatwienie swoich potrzeb

Bieganie z psem to nie jest canicross. Canicross to jest wtedy jak pies cię ciągnie do przodu po to byś biegła szybciejMyszu pisze:Cześć! Po pierwsze aby bieganie z psem czyli canicross był przyjemny a przede wszystkim bezpieczny należy kupić specjalny sprzęt (szelki dla psa a dla siebie specjalny pas i tzw. amortyzator - smycz z dwoma karabinkami i gumą)
Może nie potrzeba specjalnego sprzętu jeżeli uważasz, że bieganie równocześnie trzymając w ręce smycz jest wygodne to życzę miłych treningówwojtekwydmuch pisze:Bieganie z psem to nie jest canicross. Canicross to jest wtedy jak pies cię ciągnie do przodu po to byś biegła szybciejMyszu pisze:Cześć! Po pierwsze aby bieganie z psem czyli canicross był przyjemny a przede wszystkim bezpieczny należy kupić specjalny sprzęt (szelki dla psa a dla siebie specjalny pas i tzw. amortyzator - smycz z dwoma karabinkami i gumą)
Jeśli biegniesz z psem dla przyjemności żeby se pokicał przy okazji twojego biegania tojest to bieg z psem i tylko tyle ) i nie trzeba do kicania psa specjalnych sprzętów
hmmm życz życzMyszu pisze: Może nie potrzeba specjalnego sprzętu jeżeli uważasz, że bieganie równocześnie trzymając w ręce smycz jest wygodne to życzę miłych treningów.
Hmmm też coś o tym wiem, jednak bawie się w to jakiś czas. Polecam nie szukać definicji w sklepach internetowych które chcą sprzedać towar.Myszu pisze: W kwesti czym jest a czym nie canicross przeczytaj jakąś definicję. Bardzo fajny artykuł jest na stronie http://www.karusek.com.pl/show.php?show ... ogtrekking.
Dlatego też uważam że dla beagle'a jest nudneMyszu pisze: A to co wcześniej pisałeś, że bieganie z opiekunem jest dla psa nudne to zależy od rasy i jego przeznaczenia. Jeżeli do takiego sportu "zmuszamy" psa, który poprostu został stworzony do innych aktywności to faktycznie tak może być. Najważniejsze aby aktywności naszego psa były zgodne z jego naturalnymi wzorcami zachowania czyli z tym do czego go stworzyliśmy.
tia.. a jezdzenie z domu do szkoły na rowerze to kolarstwoMyszu pisze: W kwesti czym jest a czym nie canicross przeczytaj jakąś definicję. Bardzo fajny artykuł jest na stronie http://www.karusek.com.pl/show.php?show ... ogtrekking. Canicross to poprostu bieg z psem a czy on mnie ciągnie czy nie to już inna sprawa.
!@#$% elokwentna wypowiedź - tak na poziomie krzesłaMyszu pisze: A jak ma blog i wyniszczający trening to "zawodowiec"????
takiego białego, z klapą i otworem..!@#$% elokwentna wypowiedź - tak na poziomie krzesła