WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ekiden to była masakra i ze względu na pogodę i pokrętną trasę, więc ja ten start wymazałem z pamięci :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kri100f pisze:Beatko, to ja poproszę od października o taki plan treningowy ("w podobie" tego co dostałem pod maraton) ;) W EKIDENIE miałem 23.15 (wiem, cieniutko) i na przyszły rok chciałbym chociaż poniżej 21 zejść...(a na razie "oram" pod wrześniowy maraton)
Dobra, coś się wymyśli - rok czasu to nie tak mało, a na wiosnę kilka piątek będzie :hejhej: .
Ale sam rozumiesz, że albo 5k, albo maraton - przygotowania do tych dwóch dystansów pogodzić trudno - zwłaszcza trudno szykując się do maratonu zrobić dobry wynik na 5k. Ale w drugą stronę - mając wcześniej zrobioną bazę pod maraton i dystans przebiegnięty, można w kolejnym sezonie skupić się na poprawie szybkości, pobiegać trochę piątek i dyszek - także po to, żeby później lepiej biegać maraton.

A jutro o 9.30 zapraszamy na Skrę na kolejne zajęcia BBL :hej: !
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:48:20
Życiówka w maratonie: 04:26:40

Nieprzeczytany post

Tak też kombinuję... do września trening pod maraton a potem pod "biegi średnie" (5, 10 km) i tak do wiosny,
a potem (latem), jak się "nie rozlecę", znów "100 dni do maratonu".
A w tę sobotę - dzięki za zaproszenie - ale znów wyjeżdżam i będę ganiał gdzie indziej, trochę szkoda bo się za Wami stęskniłem. Pozdro!
Kto ma nogi do biegania... niechaj biega :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tak się zastanawiam czy aby napewno zimą da się robić pod 5/10km? Prędzej pod długie dystanse :)
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak się będzie chciało, to wszystko się da ;) Z resztą co to za zimy u nas - "sofcik" :hahaha:
Mi łatwiej się biega w mróz niż w upał... :taktak:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kri100f pisze:Jak się będzie chciało, to wszystko się da ;) Z resztą co to za zimy u nas - "sofcik" :hahaha:
Mi łatwiej się biega w mróz niż w upał... :taktak:
Też lubię biegać zimą i przy -17 jest fajnie, ale intensywności pod 5/10km to nie zrobisz. Takie moje zdanie :)
Awatar użytkownika
bennykuleczka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:56:46

Nieprzeczytany post

Svolken pisze: Też lubię biegać zimą i przy -17 jest fajnie, ale intensywności pod 5/10km to nie zrobisz. Takie moje zdanie :)
hej,
muszę niestety zgodzić się ze Svolken'em. nie wyobrażam sobie biegania po oblodzonych chodnikach w tempie 4 min / km. ale to może zależeć także od tego gdzie się biega/mieszka

ja niestety ostatnio odpuszczam BBL bo cały czas w weekendy wyjeżdżam... :( ale robie swoje :hej:
kri100f, rozumiem, że orka pod maraton warszawski? biegniesz coś testowo wczesniej?

Pozdrawiam,
Tomek
AgataT
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam nadzieję, że jeśli ktoś nie bije jeszcze rekordów i ledwo żyje po 5km to też może do Was zajrzeć?
Wypych
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jutro sobota :D
przez ostatnie osiem dni prawie nie biegałem ;o
stęskniony za ruchem ni stąd ni zowąd poprawiłem czas aż o 9 sekund! WOW
do zobaczenia jutro bladym świtem ;)

he he bicie rekordów :D chyba swoich
wg mnie jak się ledwo żyje to znak, że było dobrze ;)
do zobaczenia jutro
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

AgataT pisze:mam nadzieję, że jeśli ktoś nie bije jeszcze rekordów i ledwo żyje po 5km to też może do Was zajrzeć?
Jasne :taktak: , zapraszamy!
Każda sobota o 9.30.
Czyli już jutro :hej: !
Kas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Prosto po naszym sobotnim treningu wyjechałam na tak zwany długi weekend, więc dopiero teraz piszę, że było jak zwykle super :)
Teraz wybywam na wyczekany urlop, więc następnym razem widzimy się jakoś we wrześniu. Miłego trenowania w ostatnich letnich tygodniach :)
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"muszę niestety zgodzić się ze Svolken'em. nie wyobrażam sobie biegania po oblodzonych chodnikach w tempie 4 min / km. "
hmm no tak zapomniałem że zimą chodniki są oblodzone :/

przez ostatni tydzień troszkę faktycznie "przycisnąłem" pod maraton w pięknych okolicznościach natury...
była i 30-stka, dwiedwudziestki z hakiem, dwie kilkunastki i jedna siódemka ale z wózkiem pełnym dzieci (sztuk dwie ;) i to wszystko po dość pagórkowatym terenie (daleki pn wschód Polski) - tam się oddycha :))

no a teraz powrót do szarej rzeczywistości warszawskich ulic... nie będzie też czasu na takie biegowe wypasy jak na urlopie :(
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a czy jak ktoś jest laikiem który jeszcze nawet 5km przebiec nie umie (ba! 2 min truchtu to max.... :lalala: )? może liczyć na jakieś "lekcje biegania"? bo ja dopiero od tygodnia próbuję,.... narazie z 6tyg planem pumy.
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Kas pisze:Prosto po naszym sobotnim treningu wyjechałam na tak zwany długi weekend, więc dopiero teraz piszę, że było jak zwykle super :)
Cieszę się, że trening się podobał :hej: .
Do maratonu takich "dwójek" trzeba by zrobić 4-5, w tempie startowym na półmaraton co najmniej, albo i na dychę nawet, choć przy kilku powtórzeniach to może być już za szybko ...
kri100f pisze:przez ostatni tydzień troszkę faktycznie "przycisnąłem" pod maraton w pięknych okolicznościach natury...była i 30-stka, dwiedwudziestki z hakiem, dwie kilkunastki i jedna siódemka ale z wózkiem pełnym dzieci (sztuk dwie ;) i to wszystko po dość pagórkowatym terenie (daleki pn wschód Polski) - tam się oddycha :)):(
Gratuluję udanych treningów i zazdroszczę terenów do biegania :hej: !
Północny-wschód też znam i lubię, choć częściej jeżdżę teraz na południe, gdzie pagóry jeszcze większe :hejhej: .
kuxa pisze:a czy jak ktoś jest laikiem który jeszcze nawet 5km przebiec nie umie (ba! 2 min truchtu to max.... :lalala: )? może liczyć na jakieś "lekcje biegania"? bo ja dopiero od tygodnia próbuję,.... narazie z 6tyg planem pumy.
Tak, zapraszamy serdecznie :taktak: !
Nasze zajęcia dostosowujemy do poziomu zaawansowania uczestników, nawet, jeśli poziom ten jest różny.

Do zobaczenia zatem w sobotę na stadionie Skry :)!
Awatar użytkownika
kri100f
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bennykuleczka pisze: kri100f, rozumiem, że orka pod maraton warszawski? biegniesz coś testowo wczesniej?
Hej Tomek! Tak, mam w planach zrobić test formy w półmaratonie organizowanym pod Warszawą
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... code=20665
Wybrałem ten bieg bo, po pierwsze blisko, po drugie nie drogo :)
Mam tylko nadzieję, że nie będzie jakiegoś mega upału :szok:
A w tę sobotę może wreszcie uda mi się z Wami spotkać na SKRZE. Do zobaczenia!
ODPOWIEDZ