PUMA FAAS 500

Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Ja jestem lekkim pronatorem i się super sprawdzają.
Niestety nie są to buty dla osób z wysokim podbiciem.
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mszary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:hej:
Dzięki DOM
Wysokiego podpicia to ja na pewno nie mam. Średnie raczej a nawet niskie ale nie płaskostopie też.

BTW - czy Faas 300 też się nadadzą? Różnią się jakos specjalnie poza wyglądem?
waclaw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kupiłem trzysetki - jak dla mnie bomba. Mają trochę tego dziadostwa pod piętą (i do tego ta pianka jest bardzo miękka), ale współpracują bardzo ładnie - dzięki właściwemu profilowi stopa nie tonie w tej miekkości i może szybko odbić się w górę. Jestem zadowolony. Tochę szkoda było mi je założyć dziś na deszcz, ale przełamałem się i chrzest przeszły w dobrej formie.
BLOG
KOMENTARZE dzięki kachita :D
Awatar użytkownika
Tam
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Na Al.Niepodległości szału nie ma. Wygląda na to, że rozmiar EUR 46 (UK 11) jest w głębokiej czarnej niszy.
Niepodległości 111 dopiero się rozwija. Trochę za późno w sezonie zaczęli i trudno dostać od dystrybutorów pełną rozmiarówkę butów. Od nowego roku ruszą "z kopyta".
..lubię ruch powietrza wokół głowy..
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Ja jestem lekkim pronatorem i się super sprawdzają.
Niestety nie są to buty dla osób z wysokim podbiciem.
czemu wysokie podbicie jest problemem? mam wysokie podbicie, biegam na śródstopiu, jestem supinatorem (jeżeli w ogóle można mówić o czymś takim kiedy nie ma fazy przetaczania)
nadaję się czy nie :) ?
Krzysiek
Awatar użytkownika
monter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:47:58

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:...odradzam pranie jakichkolwiek butów.
Za późno :) Ale nic się nie stało, zresztą gdzieś wyczytałem, że można prać w temp. 40°C.
DOM pisze:...nie wytrzymujących miesiąca Sauconach
Nie strasz, moje Kinvary 2 trwają już dwa miesiące, przebiegłem w nich 146 km (fakt, staram się je oszczędzać), wyprałem je raz w pralce (są bez zniekształceń) i jak na razie wysnuła się niteczka z tasiemki mocującej sznurówkę ;) A poza tym są super, jak je założę, to nie potrafię się zatrzymać ;)
mszary pisze:czy Faas 300 też się nadadzą? Różnią się jakos specjalnie poza wyglądem?
Im niższa liczba w nazwie modelu, tym bardziej minimalistyczny but - cieńsza podeszwa, mniejsza waga itp.
A propos - byłem dzisiaj pierwszy raz w sklepie T.K.Maxx - ogólnie ciuchy wszelakie, również sportowe i buty - wśród bezładnie upchanych butów wg rozmiaru (również do biegania) wszelakich marek trafiłem na Faasy 300 - za 199 zł!
Rzeczywiście są lekkie, wyglądem przypominają oldskulowe tenisówki, tylko ten nieznaczny bieżnik jest niepokojący...
Ale będę miał na oku ten sklep, myślę, że niejeden/-dna z Was znajdzie zaskakująco tanie i dobre buty do biegania.
Obrazek
Dobrego biegacza poznajemy po tym, że dużo pije - w przeciwieństwie do jego butów. :)
Awatar użytkownika
Klaus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mam i JA. pięćsetki od Pumy każdy z nas MA.
Najgorsze jest to że się przeziębiłem i ..... szkoda słów na mnie.
A dzisiaj rozpakowałem pudło i przymierzyłem - choć jestem przeciwnikiem wydawania tylu pieniędzy na obuwie do biegania (299 zł)
uuuu szok - but trzyma się nogi świetnie. Delikatnie odczuwam szwy - ale to akurat przez moją szeroką stopę (mam dodatkową kość śródstopia w obu stopach)
to na pewno but się trochę rozejdzie i będzie jak ulał.
Genialny zapiętek - to drugie obuwie po Vibram FiveFingers które nie zrobi nic złego mojej pięcie - każdy but obciera zanim dopasuje się do dość specyficznej "ostrogi" piętowej.

Wrażenie naprawdę dobre

Po lekkim biegu 18 km buty już nie są takie super - nie wiem co z nimi nie tak ale wywołały u mnie okropny ból kolana, coś z ich konstrukcją jest nie teges. Bez problemów biegam takie odległości na boso po asfalcie albo w FiveFingersach (więc nie pisać tutaj że mają jakieś wrażenia z naturalnego biegu bo tak nie jest.

z każdą chwilą ból kolana mija - może ma to znaczenie że biegłem w kilku miejscach i było ciemno? - jednak 2 dni p ból kolan jest
Butów tych raczej bym nikomu nie polecał a pisanie o nich że są cudowne to dość spora przesada. Stanowczo niczego w nich nie ma co mają najtańsze Kalenji czy Joma. Po drugim biegu wrażenia podobne do chińskich trampek - nabawiłem się odcisków. Masakra jakaś.

Pozdrawiam
Klaus
संस्कृतम्
"Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.
Obrazek
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

monter pisze:
DOM pisze:...nie wytrzymujących miesiąca Sauconach
Nie strasz, moje Kinvary 2 trwają już dwa miesiące, przebiegłem w nich 146 km (fakt, staram się je oszczędzać), wyprałem je raz w pralce (są bez zniekształceń) i jak na razie wysnuła się niteczka z tasiemki mocującej sznurówkę ;) A poza tym są super, jak je założę, to nie potrafię się zatrzymać ;)
Ja mam Echalony i po 300 km nie widać śladu zużycia, ale DOM miała na myśli pewnie jakieś startówki Saucony :niewiem:
mszary pisze:czy Faas 300 też się nadadzą? Różnią się jakos specjalnie poza wyglądem?
Ja kupiłem Faas 300 do chodzenia. Po dwóch miesiącach guma na czubkach zaczęła się odklejać, poza tym wkładki dziwnie przesunęły się do tyłu. Generalnie fajne buty, ale jakość mocno taka sobie.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Klaus pisze:Stanowczo niczego w nich nie ma co mają najtańsze Kalenji czy Joma. Po drugim biegu wrażenia podobne do chińskich trampek - nabawiłem się odcisków. Masakra jakaś.
To pewnie jest kwestia indywidualna. Ja w FAAS 500 wczoraj pobiegłam maraton. Zero pęcherzy, otarć, odcisków, paznokcie wszystkie całe, nic mnie boli. Nie wiem, czego nie mają, a co mają Kalenji czy Jomy, ale wiem, że ja akurat lubię biegać w 500.
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

moje faas 500 mają 740 km przebiegu i muszę przyznać, że bardzo szybko ściera się podeszwa (w miejscu pod palcami już widzę inny kolor-warstwę). Wcześniej zamierzałem kupić nowe ale, gdy widzę jak szybko znika podeszwa to mam wątpliwości.
Jakie inne buty polecacie zamiast faas`ów?
Jakie mają być? Nie wiem jak to określić. Podobne do faas 500 ale z wytrzymalszą podeszwą; na trening i zawody, dla "neutrala".
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

flashfire pisze:moje faas 500 mają 740 km przebiegu i muszę przyznać, że bardzo szybko ściera się podeszwa (w miejscu pod palcami już widzę inny kolor-warstwę). Wcześniej zamierzałem kupić nowe ale, gdy widzę jak szybko znika podeszwa to mam wątpliwości.
Jakie inne buty polecacie zamiast faas`ów?
Jakie mają być? Nie wiem jak to określić. Podobne do faas 500 ale z wytrzymalszą podeszwą; na trening i zawody, dla "neutrala".
Jeszcze zależy ile ważysz. Ja biegam w Asics Trainer 16, tylko po asfalcie i nic mi się nie ściera (przebieg ok. 1000 km).
flashfire
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:09
Życiówka w maratonie: 3:24:33

Nieprzeczytany post

Tomi pisze:Jeszcze zależy ile ważysz. Ja biegam w Asics Trainer 16, tylko po asfalcie i nic mi się nie ściera (przebieg ok. 1000 km).
74-75 kg
21.097 1:22:57
Awatar użytkownika
Tomi
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

flashfire pisze:
Tomi pisze:Jeszcze zależy ile ważysz. Ja biegam w Asics Trainer 16, tylko po asfalcie i nic mi się nie ściera (przebieg ok. 1000 km).
74-75 kg
To te buty będą jak najbardziej odpowiednie, bo one są dla takiej wagi i niższej. Ważę podobnie, one są raczej dla nie za ciężkich biegaczy. Nie są najtańsze, ale warto. No i musisz przymierzyć i zobaczyć czy się w nich dobrze czujesz, to też ma znaczenie.
Awatar użytkownika
zukow2
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:00
Życiówka w maratonie: 2,52,20

Nieprzeczytany post

świeżo kupione :)
waga 81kg, bieganie tyg ok 120km, biegi spokojne 4.40, szybkie po 4min/km.
Wcześniej 2 latabiegałem w Brooks Ghost, Launch.Byłem z nich baardzo zadowolony.
Ostatnio kupiłem NIKE Lunarswift (po 2 tyg strzeliła siateczka w dwóch butach -sklep oddał kasę).

Teraz od kilku dni PUMA FASS 500.
Jak na razie uważam że są świetne.Dynamiczne, same niosą :)
pozdrawiam
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
Awatar użytkownika
monter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:47:58

Nieprzeczytany post

No i skusiłem się na Pumy Faas 300. Skoro cena 97 zł (w TK Maxx), to nawet bieżnik wydał się jakiś taki wyraźniejszy ;)
Zaraz je przetestuję.
Obrazek
Dobrego biegacza poznajemy po tym, że dużo pije - w przeciwieństwie do jego butów. :)
ODPOWIEDZ