Jaki pulsometr? Najlepiej z Sigmy %hr, międzyczasy,
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37.29
- Życiówka w maratonie: 2.59.02
pc 9
pc 15
pc 25.10
konkretnie który z tych? lub cos innego
chce mieć stoper, który jest cały czas widoczny, do tego %hr, hr widoczne cyfrowo, międzyczasy
mają te które wymieniłem międzyczasy? bo czytam od rana i konkretów brak
pc 15
pc 25.10
konkretnie który z tych? lub cos innego
chce mieć stoper, który jest cały czas widoczny, do tego %hr, hr widoczne cyfrowo, międzyczasy
mają te które wymieniłem międzyczasy? bo czytam od rana i konkretów brak
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
a powiedz, odnośnie międzyczasów, ile konkretnie można złapać? i czy faktycznie wychodzi automatycznie ze stopera po 5 minutach?
- Jarlaxle
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 32:22
- Życiówka w maratonie: brak
Łapie 50 międzyczasów, na wyświetlaczu masz widoczny tylko czas obecnego odcinka i HR.
- smopi
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Wychodzi automatycznie ze stopera 5 minutach jeżeli nie masz założonej opaski. Tu masz symulator tego pulsometru więc wszystko możesz sam posprawdzać: http://www.sigmasport.com/en/produkte/p ... t=featuresmariuszbugajniak pisze:a powiedz, odnośnie międzyczasów, ile konkretnie można złapać? i czy faktycznie wychodzi automatycznie ze stopera po 5 minutach?
(klikasz na "Product demo").
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
opłaca się dołozyć do kodowanego sygnału? 25.10?
-
- Zaprawiony W Bojach
To nie jest kwestia opłacalności. Jeśli biegasz sam to kodowanie nie jest potrzebne. Przydaje się na zawodach, jak biegnie dużo ludzi z pulsometrami, wtedy sygnały się nie "gryzą". Sam sobie odpowiedz w jakich sytuacjach będziesz go używał.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- mariuszbugajniak
- Zaprawiony W Bojach
aha, więc tak to działa, dzięki
a np co Wy polecacie? kurde jakby dystans był mierzony to super, ale gps to już ceny mega, a na jakiej zasadzie działają te nie gps-owe
a np co Wy polecacie? kurde jakby dystans był mierzony to super, ale gps to już ceny mega, a na jakiej zasadzie działają te nie gps-owe
-
- Zaprawiony W Bojach
Te nie GPS-owe, mają czujnik na buta i odmierzają kroki i wg nich obliczają tempo i dystans, ale przy zróżnicowanym terenie i zmianach tempa mają większe przekłamania niż taki GPS w FR305. Chociaż zdania są podzielone, użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.mariuszbugajniak pisze:aha, więc tak to działa, dzięki
-
- Stary Wyga
meszka pisze:użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.mariuszbugajniak pisze:
ja korzystam z nike+ moge stwierdzic ze sa pewne przeklamania w zaleznosci od tempa czy tez dlugosci kroku. na trasie, ktora wg nike+ ma 12km raz biegnac wolno czytaj czlapiac

Kolego jak kupisz ten pulsometr to daj znac jak sie sprawuje, tez na jakis poluje ale nie wiem co wybrac najlepiej to gps ale cena odstarsza ;/
-
- Zaprawiony W Bojach
Olbrzymie przekłamanie, mi Garmin na tarsię 10 km liczonej wg zdjęć satelitarnych, pokazuje różnicę od 25 do 40 m, biorąc pod uwagę nieregularność biegu, to można założyć, że dokładność jest niemal 100%.feelipe pisze:meszka pisze:użytkownicy Footpod są zdania, że błąd pomiaru jest podobny, ale np człapiąc 7min/km a biec 4/km jest różnica w długości kroku i nie mogę przyjąć, że urządzenie nie oszuka i to znacznie, chyba, że przed każdym biegiem go kalibrować co już nie jest za fajne.mariuszbugajniak pisze:
ja korzystam z nike+ moge stwierdzic ze sa pewne przeklamania w zaleznosci od tempa czy tez dlugosci kroku. na trasie, ktora wg nike+ ma 12km raz biegnac wolno czytaj czlapiacwyszlo mi ok. 11,100 km wiec jakis margines bledu jest.
Kolego jak kupisz ten pulsometr to daj znac jak sie sprawuje, tez na jakis poluje ale nie wiem co wybrac najlepiej to gps ale cena odstarsza ;/