Poznań
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem, to zależy od was samych.
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Oczywiście, że spotykamy się nawet gdy będzie padało.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 4:03:43
Niestety jutro o poranku będę z Wami jedynie telepatycznie (studencka kieszeń nie pozwala zbuntować się przeciwko pracy...)
Niemniej jednak czekam na zadanie domowe!
Miłego bosego, rytmicznego hasania
Pozdrawiam!
Niemniej jednak czekam na zadanie domowe!
Miłego bosego, rytmicznego hasania
Pozdrawiam!
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zadanie domowe:
Poniższy znak stawiany jest w miejscach przed stromym podjazdem. Dodatkowa informacja pod znakiem, określa rzeczywiste nachylenie drogi, wyrażone w procentach. Proszę podać wartość tego nachylenia, wyrażoną w stopniach kąta, z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (0,00 st) oraz w zapisie minutowym (0st 00').
Poniższy znak stawiany jest w miejscach przed stromym podjazdem. Dodatkowa informacja pod znakiem, określa rzeczywiste nachylenie drogi, wyrażone w procentach. Proszę podać wartość tego nachylenia, wyrażoną w stopniach kąta, z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (0,00 st) oraz w zapisie minutowym (0st 00').
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Chociaż sekundy należałoby zaokrąglić w górę do 43', to uznaję zadanie. No szybko to poszło. Za szybko. Następnym razem będą całki albo równania przepływu.
-
- Stary Wyga
jako ze deszcz mnie dzis skutecznie zniechecił i nie dotarłem mam kilka pytan do wyjazdu:
1) czy bedzie jeszcze jakies spotkanko organizacyjne czy dogadamy sie na forum?
2)jak nie bedzie spotkania to czy spotykamy sie w piatek gdzies w Poznaniu czy na miejscu a jak na miejscu to mozna znac adres schroniska/punktu docelogowego?
3)opłaty na konto (to poprosze konto na email i przeleje) czy na miejscu czy jak ?
4)transport - moge jechac swoim samochodem , wtedy mam 2 wolne miejsca z tyłu ; lub moge sie dołączyc do kogos kto ma u siebie 2 wolne miejsca w aucie
1) czy bedzie jeszcze jakies spotkanko organizacyjne czy dogadamy sie na forum?
2)jak nie bedzie spotkania to czy spotykamy sie w piatek gdzies w Poznaniu czy na miejscu a jak na miejscu to mozna znac adres schroniska/punktu docelogowego?
3)opłaty na konto (to poprosze konto na email i przeleje) czy na miejscu czy jak ?
4)transport - moge jechac swoim samochodem , wtedy mam 2 wolne miejsca z tyłu ; lub moge sie dołączyc do kogos kto ma u siebie 2 wolne miejsca w aucie
-
- Wyga
Dzisiaj na zajęciach były same kobiety jakoś tak wszystkich facetów ( poza małymi wyjątkami - szt. 2 ) przestraszył i zniechęcił letni deszczyk.lukas80 pisze:jako ze deszcz mnie dzis skutecznie zniechecił i nie dotarłem mam kilka pytan do wyjazdu:
Łukasz, ja na pewno będę jechał swoim samochodem i mam na chwilę obecną dwa wolne miejsca (z tyłu), jeżeli będzie jechało pięć osób lub więcej to i tak będą konieczne dwa samochody. Przyjmij na chwile obecną, że pojedziesz swoim autem i zobaczymy czy uda się je zapełnić, jeżeli nie to możemy jechać razem.
Pozdrawiam
Robert
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 4:03:43
Czekałam i czekałam i sie doczekałam
Niestety nie dało rady całkowicie łikendowo się wyzwolić. Co prawda sb i nd wolne ale piątek się zemścił i do 22 jestem poza światem.
Mam nadzieję, że sie jeszcze kiedyś "załapię"...
Tymczasem życzę przecudnej pogody, udanej katorgi i zadowolonego prowadzącego!
Niech moc będzie z Wami !
Niestety nie dało rady całkowicie łikendowo się wyzwolić. Co prawda sb i nd wolne ale piątek się zemścił i do 22 jestem poza światem.
Mam nadzieję, że sie jeszcze kiedyś "załapię"...
Tymczasem życzę przecudnej pogody, udanej katorgi i zadowolonego prowadzącego!
Niech moc będzie z Wami !
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dzisiaj bręczałem trochę o ruchach proksymalnych i dystalnych. Nie sądzę by ten bełkot był dostatecznie zrozumiały, dlatego dobrze, że padał deszcz, bo nie było widać jak się poplułem. W poniższym linku znajdziecie lepsze wyjaśnienie: http://www.metoda-feldenkraisa.pl/?id=2004Feldenkrais pisze:"...niemożliwe staje się możliwe, możliwe staje się łatwe a łatwe staje się eleganckie"
Tu było nieco o wzmocnieniu czyli rytmicznym biegu oraz próbie uchwycenia go w jakieś mgliste ale jednak geometryczne ramy: http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=23083
--------------------------------------
W sprawie wyjazdu, dogadajcie się na forum, resztę spraw na miejscu.
Telefon do mnie: 600313113, ew. 511323801
adres ośrodka, który nazywa się Paloma, znajdziesz w linku: http://www.swieradowzdroj.pl/index.php? ... id=132&m=3
Jest tam też mapka dojazdu (droga nr 361, wcześniej 364 od Legnicy).
W piątek około południa będę już tam czekał na Was jeśli nic mi nie wyskoczy.
-
- Zaprawiony W Bojach
Yacool, myślę, że zrozumienie Twoich "wypowiedzi" będzie łatwiejsze, gdy nabierzemy większej elastyczności i wyluzowania w ruchach - na co, jak myślę są spore szanse podczas łikendu