@#$!!!@#!!

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

atalanta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

złapałam od dzieci paskudną anginę.
W przyszłą niedzielę chciałam sobie pobiec w miejscowej imprezie krótki, niestandardowy dystans 3600 m. Dla zabawy, promocji biegania jako takiego i dla posmakowania startowego stresu.
Nie licząc czasów głębokiej podstawówki w żadnych biegowych zawodach nie brałam dotąd udziału. Śmieszne - tamte zawody z dzieciństwa były rozgrywane w tym samym miejscu, na tym samym dystansie co w przyszłą niedzielę. Bardzo mnie ten powrót do korzeni cieszył.
A tu taki niefart.
Jak mi się uda pozbierac to i tak pobiegnę. Ktoś musi byc ostatni :)
Ciekawa jestem jak tydzień przerwy od biegania (i to niestety z chorobą w tle) wpłynie na moją wydolnośc.
Może macie podobne doświadczenia?
Może nie taki diabeł straszny i paradoksalnie tydzień odpoczynku dobrze zrobi moim mięśniom?
Angina w porę rozpoznana, farmakoterapia wdrożona :)
Czuję się trochę jak dziecko któremu ktoś sprzątnął obiecanego cukierka z przed nosa.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Oj, przykre to, ale - cóż począć ... Siła wyższa.
Jakiś wirus niestety szaleje ostatnio, sporo osób chorych i skarżą się na podobne objawy gardłowe. Mnie boli gardło od kilku dni, w nocy pocę się jak podczas choroby. Ale biegam, choć to pewnie nie najmądrzejsze.
Nie mam doświadczeń z tygodniową przerwą ... bo zazwyczaj nawet podczas choroby robię max 3 dni przerwy. Ale lepiej odpocząć, dać organizmowi szansę na zwalczenie infekcji.
Za tydzień wystartujesz z nowym zapasem sił i dużą motywacją :).
Zdrowia :)!
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

a ja mysle, ze sie uda. W kazdym badz razie rekreacyjnie to juz na pewno.
Zdrowka zycze
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki

cholera, choróbstwo trzyma się mocno.
Ale tępię je jak mogę.
Dzisiaj chyba grzanym winem potraktuję i już jutro powinnam byc zdrowa jak ryba. Jak mi kac przejdzie ;) już nie te latka co kiedyś, oj nie :)
Awatar użytkownika
P90Xpl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Polecam podgrzane mleko z czosnkiem i masłem :)
Awatar użytkownika
Kredk@
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wystartowałam po dwóch tygodniach przerwy w bieganiu. Post był spowodowany kontuzją stopy. Dwa dni przed startem zmęczył mnie jakis wirus żółądkowy. Pobiegłam na 10km. Oczywiście rekreacyjnie, ścigałam się głównie sama ze sobą. Ale wspominam miło! I spoko się czułam. Ino wiadomo, po przerwie już tempo trudniej się łapało i oddech też.
Odradzam start jednak, jeżeli będzie to tuż po, lub w trakcie antybiotykoterapii. Serce masz tylko jedno. ;-)
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chyba nie pobiegnę i mam doła z tego powodu.
Wiem że całe życie biegania przede mną ale jakoś mnie to aktualnie nie pociesza ;)
W ogóle jakoś ciężko mi przychodzi ta przerwa w bieganiu. Źle się z tym czuję psychicznie. Nogi gdzieś same by pobiegły, jakaś taka napięta jestem i chciałabym już biec, daleko, daleko. Ale tymczasem słaba jestem jak próchenko; nawet cwiczenia izo mi nie idą a co dopiero jakieś wybieganie.
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

może to będzie marne pocieszenie, ale mnie wyłączyło na dłużej - ciesz się, że tylko kilka dni, lecz się i potem raduj, że znowu biegasz, o! ;)
ja.kobietka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: 3:52:56

Nieprzeczytany post

Ja też mam dłuższą przerwę... dużo dłuższą i już naprawdę nie mogę się doczekać tego biegania. Ale jeszcze pare tygodni i zasznuruję buty:) A przerwa w bieganiu pozwoliła mi spojrzeć na to moje bieganie z innej perspektywy i teraz liczę na to, że z czasem "po powrocie" i trening i wyniki będą lepsze:):):) Nie ma co się łamać. Bieganie nie zając, nie ucieknie:)
"Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pojedynczego kroku"
www.kobietkibiegaja.pl
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie zapeszając - w sobotę druga impreza radomska. Po cichutku się zapisałam i staram się nie popadac w zbytnią euforię.

żeby nie było za różowo - w zeszłym tygodniu rodzinnie przechorowane rota.
phi
:sss:
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a ja mam angiiiinnneeeeee buuuuuuu..... kochany synek ze szkarlatynka mnie zarazil....
dostalam antybiol na 7 dni.... jeszcze jakies pojedyncze swisty nad plucami :-/ nie wiem skad ale jestem astmatykiem i 10dni temu rzucilam fajki po 10 latach palenia, wiec zrzucam to na to.

z jednej strony mam momenty ze czuje sie srednio, ale jak poczuje powietrze spojrze na buty to chce mi sie wyjsc.....
zrobie prrzewe 2 dni w tym czasie kupie porzadna koszulke biegowa zeby mnie nie przewialo dalej bede maszerowac... przeciez zal w domu kisnac w zarazkach
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
ODPOWIEDZ