Timex Ironman Global Trainer

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:dlaczego jeżeli urządzenia z GPS-em przekłamują to zawsze w jedną stronę,...
Taka uroda sytemu GPS. W trosce o nasz spokojny sen wymyślono, że do zastosowań cywilnych nie możne być za dokładnie w razie jakby komuś przyszło do głowy naprowadzać tym jakąś rakietkę na cel strategiczny, nawet jeśli to tylko budynek sejmu. I, oczywiście, lepiej żeby nie doniosło, przenosząc - można jednak przez przypadek po drodze trafić ;)
New Balance but biegowy
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:...
Na pętli 800-metrowej prawie zawsze zgubi 25 m dokładnie w tym samym miejscu na ostrym zakręcie i pokazuje 775 m.
Sprawdź przy okazji ten pomiar przy ustawieniu zapisu co 1s. Na ustawieniu Smart zakręt na bieżni narysował mi dość kanciasty, może tu jest problem.

...lub biegnij wolniej... ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Dobrze by też było z tym pobiec a nie jechać samochodem.
A dlaczego?
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak długo trwa łapanie sygnału podczas truchtu przez timexa?
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Drogi Adami, a no dla tego, że biegacz biegnąc wykonuje dziwne ruchy rękami a w samochodzie to to leży na półeczce pod szybą,... :ble:

Tak jak obiecałem tak zrobiłem. Podczas półmaratonu w Katowicach zmierzyłem tym durnym urządzeniem,..upss, Garminem 310 trasę. Tradycyjnie doliczył na półmaratonie 300 metrów.
Zachmurzenie było duże, dosłownie LAŁO na całej trasie. Jutro zadzwonię do Garmina i zapytam ile to to może się mylić na dystansie 21 km,...
Awatar użytkownika
noyle
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze: Tradycyjnie doliczył na półmaratonie 300 metrów.
Zachmurzenie było duże, dosłownie LAŁO na całej trasie. Jutro zadzwonię do Garmina i zapytam ile to to może się mylić na dystansie 21 km,...
Błąd wynosi 1,4% ale może to wynikać z tego, że nie biegniesz idealnie po najkrótszej trasie
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fiksować zaczął już po pierwszym kilometrze,...
Oczywiście, można stwierdzić, że organizator nie precyzyjnie rozstawił tablice z oznaczeniem kilometrów, jednak wynik na końcu mówi sam za siebie,...
marcinhg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wszytkie funkcje fajne podział możliwość wyświetlania najważniejszych dla użytkownika pomiarów git.
niestety gps łapie po około 5 min .standard bez względu na pogodę stan nieba czy godzinę .
dłuuuuugo bardzo dłuuuuugo zwłaszcza jeśli porównamy z telefonami :)

pozdrawiam
rchalubowicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

marcinhg pisze:wszytkie funkcje fajne podział możliwość wyświetlania najważniejszych dla użytkownika pomiarów git.
niestety gps łapie po około 5 min .standard bez względu na pogodę stan nieba czy godzinę .
dłuuuuugo bardzo dłuuuuugo zwłaszcza jeśli porównamy z telefonami :)

pozdrawiam
Ja używam Garmina 305 ale także TomToma w samochodzie. Zauważyłem, że jedno i drugie urządzenie łapie sygnał raz szybciej raz dłużej i prawde mówiąc myśle, że chodzi nie o pogodę ale o to kiedy ostatni raz było używane. Jeśli używa sie Garmina/TomToma codziennie to łapie sygnał szybciutko.
Raz miałem taką sytuacje, że jechałem gdzieś i przy wyruszeniu z domu włączyłem nawigacje, której nie używałem jakiś czas. Do przejechania miałem jakieś 20km. Na szczeście miałem ze sobą mapę i wiedziałem mniej więcej dokąd jade bo TomTom obudził się 5 minut przed końcem trasy.
Z Garminem to robię tak, że kładę go na oknie i jak sie przebieram do wyjścia on się lokalizuje i wszystko gra. To że on lokalizuje satelity na podstawie ostatniej pozycji o dzisiejszej daty to pewne bo czsem jak go uruchomie w domu a on nie może sie załapać to pyta czy jesteś w pomieszczeniu a później pyta czy przemieściłeś sie na znaczną odległość od ostatniego uruchomienia i pyta o potwierdzenie daty.

Pozdrawiam

R
Awatar użytkownika
noyle
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:Fiksować zaczął już po pierwszym kilometrze,...
Oczywiście, można stwierdzić, że organizator nie precyzyjnie rozstawił tablice z oznaczeniem kilometrów, jednak wynik na końcu mówi sam za siebie,...
A może to przez te kałuże które trzeba było omijać :bum:
Obrazek
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolo w Garminie nawijał, że to błędy wymikające z biegania w terenie pagórkowatym,...
W góry nie zabieraj,...
Awatar użytkownika
Jilguero
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pytanie techniczne: czy dane treningowe uzyskane z Timex Ironman Global Trainer można przeanalizować poprzez zrzucenie je na platformę obsługiwaną w języku polskim? Zdaje się że trainingpeaks.com jest obsługiwana jedynie w języku angielskim...
salem1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kto doradzi czy opłaca się kupić to urzadzenie za 500pln. Lub bez paska za lekko około 440PLN.
Mogę je mieć z USA kupując w tym miejscu:
http://www.rei.com/product/804564/timex ... te-monitor
Ale pomimo ceny zastanawiam się czy nie lepiej dołożyć do Garmina 310. Problem jest taki ze na to urządzenie nie ma już takich super cen w usa. Do tej pory używałem FR405 i było ok. Innych urządzeń nie biorę pod uwagę.
10 -38:38, 21.1 - 1:26:58, 42.2 - 3:15:50, IM 70.3 - 5:59:20, IM -????
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Witam, wiem ze to stary watek ale moze ktos odpowie. dzisiaj dostalem timexa i mam z nim taki problem ( moze to nie problem ) GPSa lapie szybko, nawet bardzo, ale jak stoje nieruchomo to pokazuje mi jakies tempo i predkosc, nie wiem czy to normalne ? nie biegalem z nim jeszcze, mam nadzieje ze w ruchu bedzie ok. Druga sprawa to jak robie setup przez komputer - to wszystko niby idzie ok a pozniej zawiesza mi sie na modyfikowanym ekranie z danymi, gdy robie setup z zegarka to jest ok. Moze ktos mnie oswieci z gory dzieki.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

On ma taki zwyczaj, ;) - że pokazuje jakieś bardzo wolne tempo nawet jak stoisz, fakt jest taki, że nigdy nie stoisz zupełnie a do tego każdy GPS ma jakąś niedokładność pomiaru (kilka metrów) więc myśli, że się ruszasz. I masz pewnie 98 min/km. :)

A co do setupu - nie wiem, u mnie było wszystko chyba ok.
ODPOWIEDZ