marcinhg pisze:wszytkie funkcje fajne podział możliwość wyświetlania najważniejszych dla użytkownika pomiarów git.
niestety gps łapie po około 5 min .standard bez względu na pogodę stan nieba czy godzinę .
dłuuuuugo bardzo dłuuuuugo zwłaszcza jeśli porównamy z telefonami
pozdrawiam
Ja używam Garmina 305 ale także TomToma w samochodzie. Zauważyłem, że jedno i drugie urządzenie łapie sygnał raz szybciej raz dłużej i prawde mówiąc myśle, że chodzi nie o pogodę ale o to kiedy ostatni raz było używane. Jeśli używa sie Garmina/TomToma codziennie to łapie sygnał szybciutko.
Raz miałem taką sytuacje, że jechałem gdzieś i przy wyruszeniu z domu włączyłem nawigacje, której nie używałem jakiś czas. Do przejechania miałem jakieś 20km. Na szczeście miałem ze sobą mapę i wiedziałem mniej więcej dokąd jade bo TomTom obudził się 5 minut przed końcem trasy.
Z Garminem to robię tak, że kładę go na oknie i jak sie przebieram do wyjścia on się lokalizuje i wszystko gra. To że on lokalizuje satelity na podstawie ostatniej pozycji o dzisiejszej daty to pewne bo czsem jak go uruchomie w domu a on nie może sie załapać to pyta czy jesteś w pomieszczeniu a później pyta czy przemieściłeś sie na znaczną odległość od ostatniego uruchomienia i pyta o potwierdzenie daty.
Pozdrawiam
R