WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30

Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: ok. 46 minut.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

beata pisze:
Reaktor pisze:Przeczuwam krew, pot i łzy. :bum: :hejhej:
No, wiadomo :spoczko: . W końcu sprawdzian, to sprawdzian ;).
Beata, a byłabyś w stanie napisać jak mniej więcej będą wyglądały zajęcia w najbliższą sobotę? Przed Cooperem zapewne jest planowana rozgrzewka wraz z rozciąganiem? :)
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tak, przed testem robimy normalną rozgrzewkę, jak przed zawodami czy mocniejszym treningiem. Lekki trucht, ćwiczenia w truchcie, rozciąganie.
Po rozgrzewce startujemy do testu, czyli robimy po prostu 12 min. biegu ciągłego :). Nic wielkiego, nic groźnego, ale zawsze to odrobinę więcej mobilizacji i trochę walki i sportowej rywalizacji :).
Na koniec jeszzce pewnie trochę rozciągania, może też lekki trucht, zależnie od Waszego samopoczucia :).

To już jutro - zapraszamy :).
Pogoda zapowiada się wyśmienicie!
Awatar użytkownika
jaackaal
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:52:04

Nieprzeczytany post

beata pisze:Tak, przed testem robimy normalną rozgrzewkę, jak przed zawodami czy mocniejszym treningiem. Lekki trucht, ćwiczenia w truchcie, rozciąganie.
Po rozgrzewce startujemy do testu, czyli robimy po prostu 12 min. biegu ciągłego :). Nic wielkiego, nic groźnego, ale zawsze to odrobinę więcej mobilizacji i trochę walki i sportowej rywalizacji :).
Na koniec jeszzce pewnie trochę rozciągania, może też lekki trucht, zależnie od Waszego samopoczucia :).

A jak będziecie mierzyć dystans ?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jaackal - tajemnica. :)
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jaackaal pisze:
beata pisze:Tak, przed testem robimy normalną rozgrzewkę, jak przed zawodami czy mocniejszym treningiem. Lekki trucht, ćwiczenia w truchcie, rozciąganie.

A jak będziecie mierzyć dystans ?
Bodajże na bieżni są oznaczenia każdych pokonanych 100 metrów (o ile mnie pamięć nie myli). Poza tym, może jakiś krokomierz będzie? :P Ja w każdym razie będę się opierał na pomiarach swojego Garmina (przy czym ostatnio nieco źle wymierzył mi pokonany dystans).
Zapraszam do odwiedzin:
Mój profil (biegi/starty) możecie prześledzić na ENDOMONDO i skomentować w temacie do bloga.(Niestety ostatnio rzadko aktualizuje blog, więcej tym bardziej zapraszam na wspomniany portal :))
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Niestety im szybszy bieg tym gorzej na bieżni sprawdzi się GPS.
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Niestety im szybszy bieg tym gorzej na bieżni sprawdzi się GPS.
Normalna sprawa. Pozostaje wierzyć mi, że tym razem nie będzie mnie zwodził. :bum:

Do zobaczenia na stadionie! :hej:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
mareksul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jest tam możliwośc przebrania się, czy w opakowaniu mam juz być?
pabloss
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

mareksul pisze:Jest tam możliwośc przebrania się, czy w opakowaniu mam juz być?
lepiej w opakowaniu.
keep on running, keep keep on running.
Awatar użytkownika
deptak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dobrze się biegało dzisiaj całkiem. I wyniki chyba niezłe...

Za tydzień za mocno nie trenować, bo mnie nie będzie ((wyjazd na wesele), więc żebym potem nie odstawał
Awatar użytkownika
Reaktor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

deptak pisze:Dobrze się biegało dzisiaj całkiem. I wyniki chyba niezłe...

Za tydzień za mocno nie trenować, bo mnie nie będzie ((wyjazd na wesele), więc żebym potem nie odstawał
O nie, tak to nie będzie! Co tydzień większy wycisk, trzeba utrzymać progres. :hahaha:

Tak ogólnie, co tu takie pustki? Żadnych opisów wrażeń po teście Coopera? Normalnie bieda ludzie! :bum: Pogoda dopisała, biegało się w miarę dobrze (niestety nie osiągnąłem zamierzanego dystansu 2800m, trochę z winy źle wyliczonego tempa, ale i tak pod koniec miałem już resztki energii, więc nie wiem czy byłby w stanie znacznie poprawić wynik, który wyniósł ok. 2690m / średnie tempo ~4.45 min/km). Po sprawdzeniu okazało się, że wyznaczyło sobie nowy HRmax równy 188 bpm, wciąż za mało (ogólnie biegam w planie na HRmax 196 bpm)! :lalala: Szkoda że nie przyszło kilka znajomych z BLL osób, Łukasz zaspałeś czy korki na ulicach były? :bum: Kasia pewnie już się szykuje, żeby zachwycić nas swoim biegiem we wtorek, stąd jej dzisiejsza nieobecność. :hej: Do zobaczenia podczas Biegu Konstytucji, BBL będzie miało swoją małą reprezentację (szacuję jakieś 10-15 osób). Fajnie, fajnie, trzymać tak dalej! :taktak:

Pozdrawiam wszystkich!

ps. Spodziewałem się większej ilości osób w trakcie dzisiejszych zajęć. Część ludzi chyba w ogóle przyszła głównie z myślą o Cooperze a z systematycznie chodzących osób było chyba nie więcej niż 60-70% ogólnej dotychczasowej całości.

ps2. Janek, jaki wynik? Chyba nieźle poszło. :spoko: Marcin gdzie się zapodziałeś? :/

ps3. Możemy spodziewać się zdjęć dostępnych online? Jeśli tak, to gdzie i kiedy? :jatylko:
Zapraszam do odwiedzin:
Mój blog.
Komentarze do bloga.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Ja to dzisiaj po porannym bieganiu poczołgałem się rowerem, więc znowu na Skrę nie trafiłem, ale 3 maja szuramy szuramy ;)
mareksul
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Tak, na przykład taki test.
Ten test odpowie na dwa pytanie:
1. jaki czas byłbyś w stanie uzyskać w półmaratonie dziś - gdybyś był do niego przygotowany już dziś.
2. jakie stosować najlepsze tempa treningowe

Przy czym - standardowa tabela Testu Coopera nie zawiera ani słowa o tempach treningowych.
Do tego możemy przygotować specjalną tabelkę.

Adam można liczyć na taką tabelkę, nie za bardzo wiem jakie tempo mam przyjąć, rozbieżnośc mam od 7/km do nawet ostatnio 5:40/km.
pabloss
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Reaktor pisze: Tak ogólnie, co tu takie pustki? Żadnych opisów wrażeń po teście Coopera? Normalnie bieda ludzie! :bum:
[...]
Wszyscy na gryla pojechali, zamiast biegać i testować coopera ;)

A nasze wyniki poprawimy (poprawimy zdecydowanie!) w październiku:)
keep on running, keep keep on running.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

w lecie kabackim takie grylowanie odchodziło, że szybko zawróciłem, bo bym chyba omdlał z głodu :)
ODPOWIEDZ