Kinesiology Taping

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
spinka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jestem ciekawa co sądzicie o Kinesiology Taping ?? osobiście jestem dość sceptycznie nastawiona do stosowania "plasterków" ale chętnie przeczytam wypowiedź kogoś, kto stosował już tą technikę , może jednak się przekonam ;)
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

ja stosowałem na rozcięgno, bardzo mi pomogły, po kontuzji jeszcze jakiś czas zakładałem np podczas zawodów lub mocnych treningów w ramach odciążenia kontuzjowanego miejsca
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sama nie stosowalam, ale znam takich co stosuja, glownie podczas wychodzenia z kontuzji, dlugich treningow, i przysiegaja, ze pomagaja, ostatnio widzialam sporo podczas maratonu.
Musisz jednak wiedziec jak zakladac, zeby pomoglo, najlepiej z porada fizykoterapeuty, albo lekarza sportowego, ktorzy wiedza z czym sie to je.
powodzenia
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

mi zakładają na rzepki, żeby je trochę zmobilizować, bo mam nieruchawe bardzo. za każdym razem, jak mam świeży plaster, czuję różnicę w tym, jak ustawiam nogi. no i podobno jest mały efekt w samych rzepkach.
Awatar użytkownika
kolcichy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja miałem na dysfunkcję mięśni powięzi łydki przed półmaratonem - bez tego nie miałbym szans na ukończenie. Teraz mam coś z drugą łydką tylko od drugiej strony - na jutro jestem umówiony do fizjoterapeutki na plasterki - wiem, że przyspieszą rekonwalescencje i przede wszystkim wyleczą. Polecam w 100%.

Pzdr,
Piotrek
treningibiegowe.pl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bardzo fajnie działają,miałem je kilkukrotnie podczas problemów z mięśniem płaszczkowatym i na prawdę odciążają miejsce kontuzji.U włochatych facetów potrzebna jest depilacja miejsca założenia tape'a.
dora
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 59 z hakiem
Życiówka w maratonie: 4 z hakiem, bliżej 5

Nieprzeczytany post

mnie mój rehabilitant przykleja w związku ze skręceniem kolana i uszkodzonymi więzadłami
w okresach kiedy mam przyklejone plastry zdecydowanie mniej kolano puchnie i jest bardziej rozluźnione, przez co trochę lepiej się zgina
katarzyna1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam

Ja od niedawna stosuję taśmy i jestem zadowolona. Najpierw dużo o nich czytałam a później zadawałam różne pytania na forach dot marki , ceny aby ktoś doradził i polecił bo wiadomo 1 raz to człowiek się boi. Miałam naderwane ścięgno Achillesa i po naklejeniu plastrów ból się zmniejszył wiec mogę powiedzieć że mi pomagają. Nie byłam u specjalisty ale u kolegi, który sam sobie to nakleja i wie jak to się robi. Mi na razie pomaga on, ale myślę, ze z czasem zacznę to robić sama.
Plastry, które zakupiłam były bardzo dobre trzymały mi 6 dni, przy ciągłym ruchu.

Ja akurat używałam tych bo mi polecono na forum i jestem z nich zadowolona.
http://allegro.pl/kinesio-tape-kinesiot ... 66570.html

Możesz i wypróbować inne, ale lepiej popytać osób, które to robią jakie taśmy są dobre.
Ta metoda jest warta wypróbowania.Polecam

Pozdrawiam
Katarzyna
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ