Witam,
Krótkie pytanie- czy jazda na rowerze może mieć pozytywny wpływ na poprawę czasu w biegu na 1km? Kolega dużo jeździ i o dziwo ma moim zdaniem dobry czas, tj. 2min 42s, a podobno wcale nie biega. Jeszcze rok temu był ode mnie nieco gorszy. Obaj mieliśmy czasy powyżej 3min 30s. Za odpowiedzi bardzo dziękuję.
Bieganie, a rower
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
czas niesamowity jak na przeciętnego człowieka :D który nie trenuje. Zawsze jest taka opcja. No cóż, rower swoją drogą, ale moim zdaniem to za mało. Może zaczął brać jakieś suplementy i ciśnie :D
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Myślę, że rower mu nie pomoże
Swoją drogą to zdaje się jest tak, że kolarzom bieganie dobrze robi, ale biegaczom rower już niekoniecznie. Mowa oczywiście o zawodowych ścigantach 

-
- Stary Wyga
mogły ktoś rozwinąć? bardzo mnie to zaciekawiło.Svolken pisze:Swoją drogą to zdaje się jest tak, że kolarzom bieganie dobrze robi, ale biegaczom rower już niekoniecznie. Mowa oczywiście o zawodowych ścigantach
-
- Dyskutant
Brał testosteron i dianabol, ale to jest na siłę, a nie wydolność. Cały czas się zastanawiam, czy nie urozmaicić treningu biegowego rowerem. Może na mnie to też będzie miało pozytywny wpływ.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Jak robisz trening biegowy rano to po południu zamiast biegania możesz wybrać rower ale utrzymuj wysoką kadencję, tak ze 100 obrotów/minutę. Rower to dobry sposób żeby się "odkwasić" po akcencie czy zawodach.