Nike+ SportWatch GPS
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kuba, calm down - pytania zdaję bo nie jestem z pewnością tak blisko źródła jak Ty i niczego nie mam zamiaru deprecjonować ani się nakręcać.kubawisniewski pisze:Ale przede wszystkim kto i gdzie powiedział, że 1000 zł. Skąd ta kwota? Dlaczego nie 599? Tak się zastanawiam, po co się tak nakręcać, że to drożyzna, skoro cena na razie nikomu nie jest znana?boodzik pisze:Czytałem, że to odpowiedź na micoach adidasa.
Tam można treningi planować, korzystać z gotowych planów, potem urządzenie "prowadzi" trening pilnując realizacji założeń, potem można treningi przeanalizować na stronie itd. I kosztuje trochę ponad 400 PLNów - ok. to nie GPS.
Czy nike planuje podobną funkcjonalność (na razie ich strona nie wyglada na to)?
Czy to coś jest wodoszczelne?
Czy to coś będzie pracować z posiadanym sensorem do buta czy trzeba kupić nowy?
Czy w zestawie jest już opaska na klatę do pomiaru tętna czy trzeba wydać kolejną kasę?
Wyglada ładnie ale to trochę za mało by rzucić 1000 PLNów.
Aha, jest wodoszczelny, w komplecie ma byś sensor, opaska z tego, co ja wiem, nie.
Jestem tą zapowiedzią jak najbardziej pozytywnie zainteresowany bo sam pomysł nike na wielką światową biegającą społeczność jest wciągający. Ale w miedzyczasie świat poszedł do przodu i osobiście czekam aż nike to nadrobi. Przewidywania cenowe pojawiają się tu i tam, nie zaprzeczysz. I jeżeli się sprawdzą to miałbym za taką cenę swoje oczekiwania. Za 599 zresztą też. I jeżeli propozycja nike nie bedzie nadążać za tym co proponują inni to moim zdaniem sam design nie wystarczy żeby wciągnąć jakąś dużą rzeszę nowych użytkowników poza już aktywnymi.
-
- Stary Wyga
Spoko, mnie tylko ciekawi, skąd powstają plotki na temat cen. Ja jestem może bliżej Nike, ale nie mam pojęcia na razie, jaka ta cena będzie. I wiadomo, że nie agencja designerska, tylko użytkownicy stwierdzą, jak będą mieli w ręku, czy produkt jest ok, czy był mocno przereklamowany.
-
- Stary Wyga
http://www.fittechnica.com/2011/01/nike ... eview.html
Tu trochę napisał ktoś kto miał to w rękach.
Tu trochę napisał ktoś kto miał to w rękach.
- Polman Jersey
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:15
- Życiówka w maratonie: 2:56:21
Wyglądem mnie nie zachwycił, a doświadczenie podpowiada, że wygląd liczy się przez parę minut, a później ważne są 'bebechy', czyli co jest w środku. Na plus na pewno nieokrągły wyświetlacz. Jak w lepszych Garminach (ciekawe komu się narażę Okrągłe marnowanie przestrzeni do mnie nie trafia. Inna sprawa to dokupienie pasa na klatę:/ To trochę tak jak buty bez wkładek. Ponoć też da się biegać. A cena? Za 1500zł nie kupiłbym żadnego sprzętu do biegania. Za 1000zł wybrałbym Forerunnera 310xt, za 500-700zł wybrałbym Forerunnera 305. Raul też niezgorszy sprzęt poleca. A do poglądu Svolkena jakoś mi blisko
P.
-
- Rozgrzewający Się
ciekawe jak czułość gps w porównaniu z garminami. Bo jak to zbędny, niedokładny bajer, to są tańsze i ładniejsze zegarki :P
http://www.electricpig.co.uk/2011/01/06 ... irst-look/ :
"...which we were told will run for 3-4 months on a full charge." 3-4 miesiące na jednym ładowaniu? Raczej bez GPSa?
http://www.electricpig.co.uk/2011/01/06 ... irst-look/ :
"...which we were told will run for 3-4 months on a full charge." 3-4 miesiące na jednym ładowaniu? Raczej bez GPSa?
-
- Rozgrzewający Się
Sluchajcie
To jest nie zla sciema. Zegarek juz mozna zakupic w UK w sklepach sweatshop. Ja mam ta watpliwa przyjemnosc go uzywac dla testow jako, ze znam managera sklepu.
Wiec zegarek kosztuje 180£ nie jest kompatybilny ze wszystkimi paskami do mierzania rytmu serc. Tylko nke+ polar, ktory kosztuje kolejne 60£. I teraz najlepsze - zegarek nie ma powtarzam nie ma funkcji stoper
Tylko jak wlaczysz funkcje GPS bedzie dzialac pomiar czasu. Czyli nie masz odczytu GPS jestes ......Nie mysle tu o terenach mocno zalesionych ale zkladajmy,ze chcesz zrobic trening silowy interwalowy w budynku albo wewnatrz hali trening biegowy i co ..... To jakis zart. Rozmawialem z przedstawicielami nike na europe i powiedzieli mi, ze beda sie starac to ulepszyc do konca roku. Narazie musze wierzyc.Jesli chodzi o wyglad to sie nie wypowiadam to rzecz gustu dla mnie zegarek ma byc funkcjonalny. Poniewaz jestem na ciaglym etapie testowania, bede podawac moje spostrzezenia na biezaco.
Narazie dla NIke SportWatch GPS mowie wielkie NIE
Dla Forerunner 310 xt raczej Tak
Ale daje Nike jeszcze tydzien szansy
To jest nie zla sciema. Zegarek juz mozna zakupic w UK w sklepach sweatshop. Ja mam ta watpliwa przyjemnosc go uzywac dla testow jako, ze znam managera sklepu.
Wiec zegarek kosztuje 180£ nie jest kompatybilny ze wszystkimi paskami do mierzania rytmu serc. Tylko nke+ polar, ktory kosztuje kolejne 60£. I teraz najlepsze - zegarek nie ma powtarzam nie ma funkcji stoper
Tylko jak wlaczysz funkcje GPS bedzie dzialac pomiar czasu. Czyli nie masz odczytu GPS jestes ......Nie mysle tu o terenach mocno zalesionych ale zkladajmy,ze chcesz zrobic trening silowy interwalowy w budynku albo wewnatrz hali trening biegowy i co ..... To jakis zart. Rozmawialem z przedstawicielami nike na europe i powiedzieli mi, ze beda sie starac to ulepszyc do konca roku. Narazie musze wierzyc.Jesli chodzi o wyglad to sie nie wypowiadam to rzecz gustu dla mnie zegarek ma byc funkcjonalny. Poniewaz jestem na ciaglym etapie testowania, bede podawac moje spostrzezenia na biezaco.
Narazie dla NIke SportWatch GPS mowie wielkie NIE
Dla Forerunner 310 xt raczej Tak
Ale daje Nike jeszcze tydzien szansy
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Funkcje stoper ma - ale rzeczywiście niezbyt to przemyśleli. Bo musisz włączyć bądź GPS bądź footpod.
Ponieważ footpod dają w zastawie (w ramach ceny) to możesz go sobie włożyć do kieszeni i stoper Ci ruszy.
Ponieważ footpod dają w zastawie (w ramach ceny) to możesz go sobie włożyć do kieszeni i stoper Ci ruszy.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
I uważasz, że to normalne? No to nawet "dresy" tego nie wezmąAdam Klein pisze:Funkcje stoper ma - ale rzeczywiście niezbyt to przemyśleli. Bo musisz włączyć bądź GPS bądź footpod.
- run
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Cena raczej około 800 zł, na moim egzemplarzu jest cena 199 USD, w UK 179 GBP. Co do stopera - to rzeczywiście dziwne.
Jeśli macie pytania na bieżąco będę odpowiadał na nie tutaj http://www.facebook.com/runblog, też dostałem jeden do testów
Jeśli macie pytania na bieżąco będę odpowiadał na nie tutaj http://www.facebook.com/runblog, też dostałem jeden do testów
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No przecież napisałem, że tego nie przemyśleli.Svolken pisze:I uważasz, że to normalne? No to nawet "dresy" tego nie wezmąAdam Klein pisze:Funkcje stoper ma - ale rzeczywiście niezbyt to przemyśleli. Bo musisz włączyć bądź GPS bądź footpod.
Ale - patent na obejście tego jest prosty.
Do uruchomienia stopera musisz mieć np w kieszeni footpod.
Jak już go złapie - to potem go możesz gdzieś zostawić i dalej nie jest potrzebny.
Aż nie mogę uwierzyć w to jako to się stało, że tak prostej sprawy nie wzięli pod uwagę.
-
- Stary Wyga
Chyba pomyśleli ale ich ludzie od marketingu i sprzedaży - za to im płacą. Skoro miałbyś nosić footpoda w kieszeni to chyba wygodniej mieć buty nike i włożyć go do buta - wtedy na pewno go nigdy nie zapomnisz.Adam Klein pisze:No przecież napisałem, że tego nie przemyśleli.Svolken pisze:I uważasz, że to normalne? No to nawet "dresy" tego nie wezmąAdam Klein pisze:Funkcje stoper ma - ale rzeczywiście niezbyt to przemyśleli. Bo musisz włączyć bądź GPS bądź footpod.
Ale - patent na obejście tego jest prosty.
Do uruchomienia stopera musisz mieć np w kieszeni footpod.
Jak już go złapie - to potem go możesz gdzieś zostawić i dalej nie jest potrzebny.
Aż nie mogę uwierzyć w to jako to się stało, że tak prostej sprawy nie wzięli pod uwagę.
-
- Stary Wyga
ale głupio na rowerku stacjonarnym w butach do biegania pomykać, a przynajmniej ja tego nie robię. A trzeba zauwazyć, że stoper, puls - niektórym na rowerze sie przydająboodzik pisze:Skoro miałbyś nosić footpoda w kieszeni to chyba wygodniej mieć buty nike i włożyć go do buta - wtedy na pewno go nigdy nie zapomnisz.