Iso plus + L-karnityna a młody wiek

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jajacek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szukając w miarę wydajnego izotonika w dobrej cenie,natknąłem się na Iso plus, tani wydajny i ponoć dobry w smaku ale...

Izotonik ten w swoim składzie posiada L-kanitynę.Powszechnie wiadomo że l-katnityna pomaga w redukcji tkanki tłuszczowej, ale mi na tym nie zależy, mam 15 lat i żadnych problemów z wagą itp, moje BMI wynosi 19,7.
Więc moje pytanie brzmi:czy mogę pić ten izotonik w moim wieku i przy mojej wadzę ? Nie będą miały miejsca skutki uboczne czy uszczerbki na zdrowiu?
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jajacek pisze:Szukając w miarę wydajnego izotonika w dobrej cenie,natknąłem się na Iso plus, tani wydajny i ponoć dobry w smaku ale...
możesz mi to wytłumaczyć?

a pij wodę bo i tak biegasz na wczorajszym jedzeniu...

pozdro
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
jajacek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trenuję triathlon, więc oprócz biegania także pływam i jeżdżę na rowerze. I czego nie rozumiesz w moim poście? Chętnie wytłumaczę
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słowa "wydajnego" tak jak i w tej reklamie "płaski smak" to stek bzdur, a jak trenujesz triatlon to się racjonalnie odżywiaj i kup sobie normalne carbo albo vitargo...

pozdro
jajacek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mówiąc "wydajnego" chodziło mi o ilość gr rozpuszczanych na 500ml, iso plus ma 700gr i daję się zaledwie 4 łyżki stołowa na 500ml, więc starczy na dłużej.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak ale poco L-karnitynie przyjmować ;)

http://www.vitargo.com.pl/index2.php?m=3&pm=8&lg=1

Podczas wysiłku można też wziąć Vitargo® +ELECTROLYTE ale ja wolałbym jednak Vitargo® CARBOLOADER.

Jest jednak jeden minus tego wszystkiego - aspartam i acesulfam-K...niestety.

Zastanów się czy nie podebrać carbo kulturystom jest bardzo dobre np Carbomax albo Glycomax lub Dymatize Flud :>

No i naj naj

http://www.bodybuilding.com/store/opt/glycomaize.html

pozdro
jajacek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No właśnie nie chce przyjmować L-karnityny ale Iso plus zawiera ją w sobie. Ale zainteresuję się tym Vitargo bo wygląda ciekawie
Sleczek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jajacek pisze:No właśnie nie chce przyjmować L-karnityny ale Iso plus zawiera ją w sobie. Ale zainteresuję się tym Vitargo bo wygląda ciekawie
Nic Ci nie będzie, l-karnityna tylko przyspiesza transport tłuszczu, jak chcesz ktoś chce schudnąć to musi jeszcze dorzuć do l-karnityny jakiś spalacz. Jeżeli boisz się to jest też dostępny iso plus bez l-karnityny.
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jajacek pisze:Szukając w miarę wydajnego izotonika w dobrej cenie,natknąłem się na Iso plus, tani wydajny i ponoć dobry w smaku ale...

Izotonik ten w swoim składzie posiada L-kanitynę.Powszechnie wiadomo że l-katnityna pomaga w redukcji tkanki tłuszczowej, ale mi na tym nie zależy, mam 15 lat i żadnych problemów z wagą itp, moje BMI wynosi 19,7.
Więc moje pytanie brzmi:czy mogę pić ten izotonik w moim wieku i przy mojej wadzę ? Nie będą miały miejsca skutki uboczne czy uszczerbki na zdrowiu?
wiesz jaka prawda wynika z twego postu że jesteś młodym poukładanym człowiekiem i twe watpliwośco świadcza o twym rozsądku i madrości.

pozdrawiam

Tompoz
Tompoz
jajacek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za słowa uznania Tompoz :usmiech: \ a co ty o tym sądzisz? Sleszek ma rację?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na pewno ci nie zaszkodzi. Rozumiem że ten trathlion trenujesz w jakims klubie???

Ale bliżej mi do wypowiedzi kolego F@F ktory proponuje cie izotoniki bez aspartanów i l-karnityny

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ