Czy polska czołówka maratońska profesionalnie trenuje ???

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Na Twój post mogę odpowiedzieć słowami : nie mieszaj sportu z polityką !
Co do dyskusji dotyczącej ukraińskich biegaczy mogę powiedzieć przysłowiem : "zapomniał wół jak cięlęciem był"
Teraz jesteśmy wielkimi europejczykami i co nam tu będą Ukraińcy się panoszyć na naszych imprezach !
Tak myślisz ?
Chcesz zobaczyć rasizm to go zobaczysz. Ponadto nie czytasz nawet postów na które odpowiadasz. Nawiązałem tylko do tematu szeroko dyskutowanego, a Ty już mnie oskarżasz o kolejny przejaw dyskryminacji, a ja nawet nie wypowiedziałem własnego zdania w tej kwestii.

na marginesie, czy Ty wiesz co to znaczy poprawność polityczna? Myślisz, że to ma coś wspólnego z polityką?

"Poprawność polityczna ma w zamierzeniu polegać na unikaniu w dyskursie publicznym stosowania obraźliwych słów i zwrotów oraz zastępowaniu ich wyrażeniami bardziej neutralnymi. Obejmuje również samoograniczanie w posługiwaniu się symbolami i określeniami, które potencjalnie mogłyby naruszać uczucia niektórych grup społecznych."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poprawno%C ... polityczna

Mam wrażenie, że angażujesz się w dyskusję na tematy, których jednak nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumieć, bo nawet nie czytasz dokładnie tego co chcą Ci przekazać inni uczestnicy tej dyskusji.
PKO
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:
na marginesie, czy Ty wiesz co to znaczy poprawność polityczna? Myślisz, że to ma coś wspólnego z polityką?

"Poprawność polityczna ma w zamierzeniu polegać na unikaniu w dyskursie publicznym stosowania obraźliwych słów i zwrotów oraz zastępowaniu ich wyrażeniami bardziej neutralnymi. Obejmuje również samoograniczanie w posługiwaniu się symbolami i określeniami, które potencjalnie mogłyby naruszać uczucia niektórych grup społecznych."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Poprawno%C ... polityczna.
Nie wypowiadaj sie na temat, co ja myślę.
Skup się na tym co napisałem i o tym możemy dyskutować
Moje myśli zostaw dla mnie.
Pozdrawiam
harpaganzwola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32.55
Życiówka w maratonie: 2.38

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Z punktu widzenia moich interesów, to powiem że mi to tra lal, la.
W moim starcie maratońskim udalo mi się wygrać o kilkanaście sekund z 54-letnią białą kobietą i to tylko dlatego, że kilka miesięcy wcześniej miała operacją achillesa. Co za radość !
Gdyby biegły Kenijskie kobiety, pewnie 65 latki to by mi skórę złoiły :taktak:
Mój apel, nie dopuszczać do biegów staruszek z Afryki !
A ja myślę, że kolega powinien wziąć sie za trening skoro przegrywa z kobietami i to w podeszłym wieku. Ale cóż trochę od czasu do czasu zaglądając na różne fora internetowe zauważyłem pewną tendencję, która mówi, że najwięcej do powiedzenia mają ci którzy biegowo są bardzo skromni (chodzi mi o wyniki). Dlatego nie ma co pisać sprzeczek, tylko kontynuować bardzo ciekawy temat.
R.S.
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:
brujeria pisze:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Poprawno%C ... polityczna.
Nie wypowiadaj sie na temat, co ja myślę.
Skup się na tym co napisałem i o tym możemy dyskutować
Ok, w takim razie, pozostaje mi stwierdzić, że nie wiesz jakie mają znacznie słowa, których używasz. Lepiej?

Dobra, odpuszczam.

A jak jesteś zainteresowany poruszonym tu tematem, to poszperaj na forum, gdzie mądrzejsi ode mnie ścierali się w dyskusji, przedstawiając argumenty, których nie poznałeś, ale i tak wiesz lepiej.

Również oczywiście pozdrawiam.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

harpaganzwola pisze: A ja myślę, że kolega powinien wziąć sie za trening skoro przegrywa z kobietami i to w podeszłym wieku. Ale cóż trochę od czasu do czasu zaglądając na różne fora internetowe zauważyłem pewną tendencję, która mówi, że najwięcej do powiedzenia mają ci którzy biegowo są bardzo skromni (chodzi mi o wyniki).
Młodszy kolego. Moja życiówka w biegach jest na poziomie I klasy sportowej.
Teraz zobacz jaki Ty musisz zrobić wynik na tą klasę.
Trenuj kolego, trenuj !
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Młode pokolenie Polskich kolarzy zawodowych już w wieku 18-19 lat ścigaja się i trenuja na zachodzie w amartoskich czy pół zawodowych druzynach. Gdzie uczą się profesionalnego podejścia do treningu i do tego co jest wokół niego czyli całej otoczki higieny dnia codziennego itd. itd. Np. Paterski, Kwiatkowski Marycz . Gdyby zostali wpolskim zascianku by się tak szybko nie rozwijali.

2. Nie można młodego polskiego biegacza co ma talent i ma 17 lat bombardowac informacjami 16 razy na dobę że nigdy nie wygra z Kenijczykami. tylko trzena go bombardowac postaciami jak np. ten włoski maratonczyk co wygrywał jak teraz amerykanie, meksykanie itd. itd.

3. Trzeba podpatrywać co robią Kenijczycy wyciągać od nich co pasuje do nas ale równoczesnie szukać własnej drogi rozwoju i np. robi to na obecną chwile Lewandowski Team.

4. Młody Kenijczyk co będzie go nosiło jak nie raz pisałem nie zostanie kolarzem zawodowym bo nie ma do tego warunków tradycji itd. itd. a mlody hiszpan włoch czy Belg ktorego nosi zostanie kolarzem chce być Indurainem Basso czy Boonenm. Bo taka jest tradycja.

I ten mlody Hiszpan i Włoch i Kenijczyk mają pewno wielkie jak stodoła VO 2 max.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ