urlop chorobowy w trakcie planu treningowego

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mam pytanie w zwiazku z realizacja planu treningowego.
trenuje wg planu Bartoszaka (10 km w 45 minut), zaczelam wlasnie piaty tydzien.
i, ku mojej wielkiej rozpaczy, zlapala mnie grypa.
w poniedzialek jeszcze zrealizowalam plan na biezni (przyspieszenia do 15 km/h przeplatane z przerwami z predkoscia 11 km/h, w sumie 12.6 km dystansu), i choc kondycyjnie bieglo mi sie swietnie, to okolicznosci towarzyszace byly straszne (mozna sobie wyobrazic, co czuje osoba z grypa zoladkowa, pomykajaca szybko po biezni ;) ), a po biegu juz zlozylo mnie ewidentnie. pominelam juz wczorajszy trening (wybieganie 10 km), na piatek mam zaplanowane 11 km, w tym 7 z wieksza intensywnoscia (80%), na sobote 15 km.
ludzilam sie, ze moze jutro uda mi sie juz pobiegac, ale ciezko to widze, bo dalej mam stan podgoraczkowy i jeszcze od wczoraj boli mnie gardlo i zaczynam charczec i kaslac jak menel :(
w zwiazku z tym mam pytanie - co z planem? co jesli opuszcze 2, a co jesli opuszcze 3 treningi? czy cofnac sie, realizowac opuszczone i tym samym wydluzyc sobie realizacje planu (zasadniczo mi sie nie spieszy, nie planuje zadnego istotnego startu w zawodach po zrealizowaniu tego planu, realizuje go bo wczesniej biegalam bez zadnej konkretnej rozpiski), czy isc dalej tak, jakbym te treningi wykonala?
jestem potwornie sfrustrowana i nieszczesliwa z powodu niebiegania :( wiec nawet nie dopuszczam mysli, ze moglabym opuscic wiecej niz trzy treningi, wiec na razie moze zostanmy przy tej wersji..
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy