Proszę o pomoc ! :)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
agunnia321
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)

Mam 17 lat.... ważę 55 kg. wzrost 172 ... życiówki ... hmm.., nie lubię biegać na czas.. tylko przełaje ... ;]
Z bieganiem miałam styczność od dzieciństwa... lecz do treningów przyłożyłam się... w tamtym roku ... ! :)

Potrzebuje fachowej rady ... ! :)
Czy osiągnę jakiś ciel... mając takie treningi .. a może ... coś dodać... zwiększyć km.. ?

Oto moje treningi :
Pn: Wybieganie 8 + rytmy 10x100
Wt: Wybieganie 8 + ćwiczenia (skipy, podskoki, wzmacniające itd.)
Śr: Wybieganie 4 + zakres ( 1 km 4,36 min ) - i właśnie z tym największy mam problem... ;/
Czw: To samo co w poniedziałek...
Pt: To samo co w we wtorek ...
Sb: To samo co w środę...
Nd: Wybieganie 10 km - ale to zależy ... czasami robię czasami nie.

Tylko niestety mam niekiedy lenia... :P ;/ I we wtorek zrobię ale w środę nie ;/ :P
I to jest akurat trening .. na zima... a gdy jest wiosna.. cieplejsze dni.. to dochodzi .. siła... itd.. ;]
Szykuje się ... na przełaje ... marzec... kwiecień... jak wiosna będzie :P ;]

Z góry dziękuje ... za wskazówki ;]
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Myśląc o szybkim bieganiu to rzeczywiście, zakres, 1km w 4:36 nie rokuje dobrze...
Nie ma szybkości, ale przecież to są zimowe treningi, moim skromnym zdaniem powinny być szybsze i dłuższe zakresy.

Te 10x100m to bardzo żwawo powinno być, ale mimo wszystko na luzie:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Taki trening zimą ujdzie, ale wiosną musisz wrzucić coś szybszego, zakresy 3-6 km, odcinki 5x1000 m p.4 min w II zakresie, trochę tempa, trening bazujący tylko i wyłącznie na wybieganiach strasznie zamula organizm, mięśnie, przyzwyczajają się. Trochę więcej różnorodności, zależy do jakiego dystansu chcesz startować, ale piszesz że przełaje to wybiegania 8 km są za krótkie, powinnaś zahaczać w granice ok. 16 km.
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

No ale nie określiła się koleżanka jaki przełaj...
To nie muszą być przełaje 10km.
Więc jakie będą te przełaje?
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
krasnoludek6
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: <40
Życiówka w maratonie: 3:27

Nieprzeczytany post

a problem nad tempowka polega na czym jesli moge wiedziec,moj brat biegal zawsze przelaje od 3-5km .Z tego co pamietam mial duzo wiecej biegow np [1km] *[3-5] w duzym tepie ,,,ale to bylo dla mnie np: nieosiagalne bo potrafil utrzymac tempo 3,10 przez caly ten trening.Pamietam ,ze jego trener [nauczyciel wf] w tym okresie jak styczen duzo biegali pod bardzo stroma gorke po piasku i spowrotem [masakra].
Naczym polega ;;Śr: Wybieganie 4 + zakres ( 1 km 4,36 min ) nie mozesz utrzymac tempa czy cos innego?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ