Trening na 1000m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Zenekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 36:17
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

moja drobna sugestia jeszcze :)
Zrob sobie sprawdzian na 1000m to bedziesz wiedzial na jakim jestes poziomie w przygotowaniach:)
''Gdy dopadają codzienność i problemy zostawiam je w tle - idę na trening''
PKO
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O odżywkach na razie nie myśl. Proponuje też, żeby nie patrzeć na pogodę tylko biegać, to hartuje:) 3-4 razy w tyg. na początek, zacznij od 2-4 km (tempo takie żeby ci tętno powyżej 150 nie wchodziło), staraj się biegać gdzieś w granicach 5 min/km (przy konkretnym treningu nie biega się na czas tylko na ilość). Po tych pierwszych dwóch tyg. chociaż można wrzucić już w 2 tyg. jakieś rytmy, siła biegowa (siłownia), trochę sprawności. Zwiększaj konsekwentnie dystans do ok. 12-16 km.
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
cybuch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podziękował za odpowiedzi ; )
@Zenekk
Rozbiegany w miarę jestem, tzn. na stałe opuściły mnie zakwasy po ~40 min biegu na srednim terenie (niedlugo powracam na bieznie) z hr do 80%, niestety nie mam pulsometru, wiec pomiary hr moga byc niedokladne. wydaje mi sie jednak, ze moglbym osiagnac lepsze wyniki jesli bym dolozyl cos - niestety nie mam zielonego pojecia o bieganiu, dlatego poszukuje pomocy wsrod zaawansowanych. co do suplementacji na chwile obecna jest to zawsze izotonik, ktory robie sam, tzn ok 30 gr vitargo na 500ml wody i spijam podczas treningu po prostu zeby uzupelniac glikogen w miesniach, dodatkowo delikatna stala suplementacja monohydratem kreatyny
@huberts
Caly czas biegalem w deszcze i nie deszcze nie liczac wyjatkow jak np. ostatnio 2x wypadlo mi bieganie przez wigilie i sylwester. niestety nie mam do dyspozycji 7 dni w tygodniu na trening biegania, poniewaz oprocz biegania musze sie takze skupic na innych rzeczach, wiec na razie jest to 2x w tygodniu, od marca planuje 3x ew moge do tego dorzucic jakas skakanke. w najblizszy piatek planuje isc na bieznie pobiegne normalnym tempem i zmierze sobie czas 1 kilometra, dawno na biezni nie bylem wiec nie mam pojecia w ile zrobie kilometr tempem treningowym, nie mam tez pojecia jaki wynik powinien mnie satysfakcjonowac. wspominaliscie o sile biegowej, domyslam sie ze na to jest standardowy plan, ktory zapewne by mi wystarczyl, obawiam sie tylko czy moj organizm bedzie mial odpowiednia ilosc czasu na regeneracje, ale chetnie dowiem sie na czym to mialoby polegac ; )
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak masz dostęp do stadionu (o takiej bieżni mówisz) to dobry pomysł, polecieć 1000 m będziemy wiedzieć na czym stoimy:) Siła biegowa to podbiegi, skipy, wieloskoki, możesz napisać do mnie na GG: 4373383, to więcej się dogadamy. Wszystko jest realne, trzeba tylko trenować, trenować, jak to ujął HARDKOROWY KOKSU - "Nie ma opierdalania" (przepraszam za słowa, ale to powinno być motto każdego sportowca). Przepraszam, jeżeli uraziłem Cię tym bieganiem, ale ja wychodzę z założenia, że czy jest ślisko, czy jest mokro, czy grzeje 30 stopni, czy jest -30 stopni, to trening trzeba zrobić, na szczęście dysponuje czasem rano szkoła o 15 trening, stąd jestem w tej uprzywilejowanej sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Ja pobiegniesz te 1000 m staraj się to zrobić na maksa, to spróbuje ci policzyć prędkości treningowe i coś ruszysz:)
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
klima92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam! ponawiam. :)

przyłączę się do wątku. moja waga to 77 kg wzrost 180cm. biegam 4 razy w tygodniu, 2 razy siłownia i za 2 tygodnie kończę trening amerykański na 800m dla zaawansowanych. na 1000m podejrzewam, że pobiegłbym coś koło 3:00 minut aczkowiek dawno tego nie sprawdzałem. we wrześniu na ok 600m pobiegłem 1:40 ale wtedy biegałem dopiero miesiąc po 5 miesięcznej przerwie (kontuzja). na początku lipca będę miał testy na studia na 1000m dlatego dobrze by było jakby udało mi się zejść minimalnie poniżej 3 minut (max punktów). nie wiem dokładnie jaki trening wybrać po tym amerykańskim? w ostateczności mogę go przerobić na trochę trudniejszy, ale boje się, żebym niczego nie zepsuł. co byście mi doradzili?

jeszcze jedno. oprócz 1000m do zaliczenia jest jeszcze 10x10 (2 pachołki w odległości 10m od siebie i obiega się je 10 razy :D). za bardzo nie wiem, jak mógłbym wpasować coś w rodzaju 10x10 w mój trening.macie jakieś sugestie?

z góry dzięki za pomoc!
cybuch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@klima
Widzę, że najprawdopodobniej do tej samej szkoły startujemy, tylko ja się skupiam bardziej na pozostałej konkurencji, ty na bieganiu. Tak czy siak, mam nadzieję, że idziesz na inną specjalizację niż ja ; )
Zenekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

co do tego 10x10, to mowglbys wpasowac jakies elementy szybkosciowe :)

Co do tego testu chyba tez go przechodzilem miedzy narodowy test sprawnosci(chyba tak sie nazywa ten test). Jesli chodzi o szkole, to moim zdaniem jesli bedziecie mieli jakies dobre oceny to i tak was przyjma :)
klima92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@cybuch, ja do Wrocławia startuje, a Ty? :) co do specjalizacji to rozpoznanie\zmech

@Zenekk, w tym amerykańskim treningu jest coś w rodzaju krótkich przebieżek, ale chodziło mi o coś bardziej konkretnego jeżeli chodzi o 10x10

@all, co do treningu jakby ktoś mógł doradzić byłbym wdzięczny. :)
Zenekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a dokładniej według jakiego planu trenujesz ?
klima92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

zostały mi jeszcze 2 tyg do konca tego treningu - http://www.bieganie.pl/?cat=19&id=1531&show=1

niedawno zobaczyłem trening amerykański IV poziom - http://bieganie.pl/?cat=19&id=1513&show=1

myślisz, że będzie on dobry po tr amerykańskim na 800m który podałem wyżej?
Zenekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kazdy trening jest dobry jesli daje rezultaty :)

a robisz jakis sprawdzian po tym treningu co teraz robisz ?
cybuch
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@klima
Również wrocław. rozpoznanie/aero
klima92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@Zenekk: jakoś w ferie przejadę się na bieżnie i zobacze ile na 1000 ciskam. :)
Zenekk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem powinienes zrobic sprawdzian (np. na 1km) przed rozpoczeciem i po zakonczeniu takiego planu(jesli nie ma zadnych zawodow podczas) zeby zobaczyc jaki jest progres :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ