Witam wszystkich
Nie dawno ruszyłem z programem treningowym przygotowującym do maratonu
http://www.bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=129
Do tego ruszyłem z ogólnorozwojowymi treningami na siłowni. I tygodniowo wychodzi mi 3 do 4 treningów biegowych według tego planu
+
2x siłownia. I chciałbym się zorientować jaka byłaby odpowiednia dieta do takiego tygodniowego wysiłku ? Wiem że raczej siłownia z bieganiem nie idą w parze, ale potrzebuję popracować trochę nad rzeźbą. Czy zna ktoś może odpowiednią dietę do takiego planu ?
Bieganie i siłownia !
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
pozwolę się podczepić z pytaniem
dlaczego siłownia nie idzie w parze z bieganiem?
dlaczego siłownia nie idzie w parze z bieganiem?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Ależ idzie, zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli biegasz maratony to faktycznie ciężko o jakikolwiek mięsień ,ale zawsze to jakaś ogólnorozwojówka małymi ciężarami. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że podnoszenie umiarkowanych (2 razy w tygodniu ciężarów) na wszystkie partie mięśni przy nastawieniu biegania w zawodach 10km po prostu mi służy. Każdy jest inny, trzeba wypróbować wiele środków żeby znaleźć ten swój. Nie bójcie się eksperymentów. 
Co do diety to po prostu jedz normalnie tak jak jesz. Trening maratoński ma to do siebie, że zrzucasz kilogramy chyba, że zjadasz 10x lays tv paka dziennie.

Co do diety to po prostu jedz normalnie tak jak jesz. Trening maratoński ma to do siebie, że zrzucasz kilogramy chyba, że zjadasz 10x lays tv paka dziennie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:40
- Życiówka w maratonie: brak
kolego, wątek raczej nadaje się do działu dieta i suple a nie trening
p.s. dodatkowo polecam jakieś aminokwasy w suplementach
nie koniecznie.. zajrzyj do w/w działu. radzę zwracać szczególną uwagę na uzupełnianie glikogenu zaraz po treningu biegowym. do tego oczywiście produkty pełnowartościowe i wysokobiałkowe 5x dziennie, etc. - takie rzeczy przeczytasz sam, nie musisz pytać się na forum.thomekh pisze: Co do diety to po prostu jedz normalnie tak jak jesz.
p.s. dodatkowo polecam jakieś aminokwasy w suplementach