przeglądam dosyć często portal i forum , natomiast dopiero kilka dni temu postanowiłam zarejestrować się na forum.
Mam pytanie (i mam nadzieję, że zadaję je we właściwym temacie) dotyczące udziału w półmaratonie.
Może moja historia z bieganiem w wielkim skrócie. Biegałam regularnie ( 3 -4 razy w tyg po 30 -40 min) w roku 2009 w okresie kwiecień-październik, później miałam przerwę ( listopad-kwiecień). Przerwa wynikała z faktu, że odnowiły się moje problemy z kolanem (mam usunietą przyśrodkową część łękotki w prawym kolanie),ale po kilkumiesięcznych zabiegach wszystko wróciło do normy (przede wszystkim znikła opuchlizna). Lekarz nie widział przeciwwskazań co do powrotu do biegania. Od kwietnia biegam regularnie (czasami miałam przerwy) 3-4 razy w tyg po 40-60 min, a w weekendy w okresie wakacji biegałam ok 90-100 min. Biegałam do tej pory rekreacyjnie i tylko dlatego, że po prostu lubię biegać. Natomiast zaczęłam się zastanawiać czy nie sprawdzić swoich sił w półmaratonie. Moje pytanie - czy jest szansa, abym przygotowała się do półmaratonu na poczatek kwietnia? Przejrzałam plan treningowy http://bieganie.pl/index.php?cat=19&id=432&show=1 , i myślę, że mogę zacząć trenowac od 8 tygodnia. Aktualnie biegam z prędkością 7,5- 8 km/ h. Także stosunkowo wolno. jednakże nie zależało mi na prędkości, stąd też nie przykładałam do tego zbyt wielkiej wagi, ale teraz mogę to zmienić

Chodzi mi głównie o odpowiedź, czy mam szanse na półmaraton w kwietniu lub maju, przy założeniu, że będę realizować plan treningowy .
Z góry dziękuję za odpowiedź

Asia