Boląca kość strzałkowa

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
kamil9998
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:26
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Obrazek
Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce bólu. Prawdopodobnie jest to kość strzałkowa. Gdy delikatnie przejadę w tym miejscu stickiem wyczuwalne jest zgrubienie i ból. Oczywiście nie masuję kości stickiem w żadnym wypadku. Wszystko zaczeło się od lekkiego bólu okostnej w prawej nodze, który znikał po lekkim rozciąganiu lub 1km biegu i czasami był delikatnie wyczuwalny po skończeniu biegu. Z powodu tego lekkiego urazu biegałem bardzo wolno, sam 1 zakres. Na jednym z biegów po jakiś 5km zabolało mnie właśnie w miejscu przedstawionym na zdjęciu. Od tamtej pory nie mogę biegać. Początkowo bolało tylko przy próbie biegania, a nawet po ćwiczeniach z artykułu na piszczele przez pewnien czas nie bolało wcale, więc myślałem, że wszystko jest na dobrej drodze do wyleczenia tego urazu. Niestety w sylwestra, nowy rok i 2 stycznia nie rozciągałem się, nie robiłem ćwiczeń na piszczele i dziś już nawet przy chodzeniu boli mnie ta noga. Niestety nie ma żadnego specjalisty sportowego w moim mieście, a lekarz z przychodni ortopeda z byle powodu wsadzał by nogę w gips czy szynę dlatego to tylko byłaby strata czasu. Dlatego liczę na waszą pomoc. Jak postępować, może jakieś ćwiczenia? Ból pojawił się dokładnie 2 tygodnie temu i jest coraz gorzej...
Obrazek
MÓJ BLOG
KOMENTARZE DO BLOGA
Największa potęga człowieka leży w sile jego wiary...
PKO
Awatar użytkownika
kamil9998
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dodam, że biegam na śródstopiu i boli w momencie wybicia czyli dokładnie w momencie kiedy podnoszę nogę i chce ją oderwać od podłoża. Boli też gdy chodze na palcach, przyciągam palce do piszczela lub wychylam w drugą stronę
Obrazek
MÓJ BLOG
KOMENTARZE DO BLOGA
adamo_0
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie odpowiem, co dokladnie "sie urwalo" ;) ale moge odgadnac przyczyne.
Sliskie podloze, miesnie itd. stabilizujace staw skokowy poddane wiekszemu wysilkowi
i w rezultacie nadwyrezenie.
Tylko lekarz powie co sie dokladnie dzieje.
Ja moge tylko po zaleczeniu polecic cwiczenia na wzmocnienie stawow skokowych
Awatar użytkownika
kamil9998
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A znasz może jakieś takie ćwiczenia? Albo posiadasz jakiś link do nich? Zawsze mogę poszukać sam ale lepiej wykonywać polecane od kogoś innego bezpieczniej. No nic przejdę się do tej ciamajdy z mojego miasta zobaczymy co powie
Obrazek
MÓJ BLOG
KOMENTARZE DO BLOGA
adamo_0
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Przeszukaj moje wpisy tutaj na forum.
http://bieganie.pl/forum/search.php?key ... mit=Szukaj
Sam meczylem sie kiedys z nietypowym bolem w okolicach kostki i czesc z nich robilem.
Jednak wpierw skonsultowal bym z lekarzem co jest przyczyna bolu a po zaleczeniu (nie moze bolec w trakcie cwiczen choc troszke moze) zabral bym sie za cw wzmacniajace/stabilizujace staw skokowy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ