DŻEJOS - dyskusja

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dokładnie! Po tym podbiegu na "morenę" na drugiej pętli miałem dosyć...
A z dublowaniem ludzi to też była masakra na ostatnim kole bo trasa była miejscami bardzo wąska...
Myślę że za rok też przyjadę do Trzebnicy. Muszę poprawić te 34:55 przynajmniej o minutę. :hej:
New Balance but biegowy
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gdzie dokładnie biegasz po Opolu? Fajnie by było chociaż zobaczyć trenującego wręcz zawodowca, tym bardziej, jeżeli jest to centrum - czasem po szkole włóczę się w okolicach uniwerka, Rynku itp.
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:20:14

Nieprzeczytany post

Witam !
Poczytałem sobie Twoj blog z ciekawością jako były średniak.
Mam pytanie. Kto ustala Ci plan treningowy. Biegasz pod kontrolą trenera, czy sam ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

Gratuluję wyniku

Widać praca z nowym trenerem Ci służy. Posypią się życiówki w tym roku :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mateusssz pisze:Gdzie dokładnie biegasz po Opolu? Fajnie by było chociaż zobaczyć trenującego wręcz zawodowca, tym bardziej, jeżeli jest to centrum - czasem po szkole włóczę się w okolicach uniwerka, Rynku itp.

Przeważnie robię treningi na stadionie albo na wyspie Bolko. Chociaż czasami zdarza mi się przebiegać z ZWMu na Zaodrze przez całe miasto. :oczko: :P A z tym zawodowcem to przesadzasz. Jestem tylko studentem który lubi biegać. :hahaha:
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:Witam !
Mam pytanie. Kto ustala Ci plan treningowy. Biegasz pod kontrolą trenera, czy sam ?
Pozdrawiam
Tak mam Trenera i On mi piszę plan. Czasami coś koryguje bo już trochę znam swój organizm. :taktak:
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

DŻEJOS pisze:
Pozdrawiam
Tak mam Trenera i On mi piszę plan. Czasami coś koryguje bo już trochę znam swój organizm. :taktak:
Jeśli możesz mi odpowiedzieć na pytanie, które mnie nurtuje.
Przeczytałem Twój blog od początku. Zaciekawiła mnie to, że w sezonie startowym wiosna-lato 2010 biegałeś na "ulicy".
Pamietam, że budowanie formy "średniaka" , szczególnie 800 metrowca nie jest prostą sprawą. Jednym takim biegiem w sezonie startowym można zgubić formę budowaną miesiącami.
Te moje pytanie brzmi, czy bieganie po "ulicy" to pomysł trenera, czy Twój ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lubusz pisze:
DŻEJOS pisze:
Pozdrawiam
Jeśli możesz mi odpowiedzieć na pytanie, które mnie nurtuje.
Przeczytałem Twój blog od początku. Zaciekawiła mnie to, że w sezonie startowym wiosna-lato 2010 biegałeś na "ulicy".
Pamietam, że budowanie formy "średniaka" , szczególnie 800 metrowca nie jest prostą sprawą. Jednym takim biegiem w sezonie startowym można zgubić formę budowaną miesiącami.
Te moje pytanie brzmi, czy bieganie po "ulicy" to pomysł trenera, czy Twój ?
Pozdrawiam.
Nie biegałem na ulicy w maju i czerwcu gdy startowałem na bieżni. Sezon nie wyszedł tak jakbym tego chciał i potem to już była samowolka i jesienią startowałem sobie gdzie chciałem :hahaha: A teraz od grudnia mam nowego trenera i na poważnie szykuje się na 800 m! I ulicy "dotykać" nie będę. :taktak:
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak trzymaj !
Będę Ci kibicował :)
Pozdrawiam
Mateusssz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

DŻEJOS pisze:
Mateusssz pisze:Gdzie dokładnie biegasz po Opolu? Fajnie by było chociaż zobaczyć trenującego wręcz zawodowca, tym bardziej, jeżeli jest to centrum - czasem po szkole włóczę się w okolicach uniwerka, Rynku itp.

Przeważnie robię treningi na stadionie albo na wyspie Bolko. Chociaż czasami zdarza mi się przebiegać z ZWMu na Zaodrze przez całe miasto. :oczko: :P A z tym zawodowcem to przesadzasz. Jestem tylko studentem który lubi biegać. :hahaha:
No, na pewno osiągasz czasy, które dla wieeelu z nas są totalnie nieosiągalne ;). Szkoda, że totalnie druga strona miasta, ja ganiam okolice Witosa, Grudzic itp. A stadion tzn.? Bieżnia koło Reala czy może jakaś przy uczelni?
Pozdro i powodzenia!
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obecnie częściej na stadionie przy LO3 ale po zimie na pewno będę często na stadionie kolo Reala. :hej:
Awatar użytkownika
lubusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej !
Widzę, że już masz w planie BC3 ( 2x 3 km ) Domyślam się, że przez następne 3-4 tyg. będziesz biegał raz w tygodniu ten akcent, który ma cie wprowadzić w trening wytrzymałości tempowej długiej (1 kilometrówki ? ), a następnie w okresie BPS w kwietniu do biegania tempa pod 800 m.
Patrząc na to co biegałeś wcześniej BC2 ( crossy 8km i 6 km ciągłego) nasuwa mi się pytanie.
Czy nie za wcześnie biegasz te BC3 ?
Jeśli szczyt formy planujesz na początek maja to o.k, ale jak start docelowy masz później to trochę za szybko.
Nie myślałeś aby pobiegać jeszcze kilka treningów BC2 po płaskim 8 km ?
Jakie masz zdanie o zabawach biegowych ?
Pozdrawiam.

p.s miło tak sobie przypomnieć i porównać Twoje treningi do tego co ja robiłem prawie ćwierć wieku temu :)
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzeci zakres miałem w planie już od początku stycznia ale sobie korygowałem i zawsze wtedy robiłem cross. Nie do końca podoba mi się koncepcja mojego trenera i czasem robię poprawki w planie. :hej:
A zabawy biegowe bardzo lubię. :hej:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Haj,
dopiero teraz znalazlem troj Blog ich przeczytalem go jednym tchem od poczatku do konca (jedyna odmiana na nockach).
Ja tez pochodze z Kedzierzyna i np. Bulkowski jeszcze moja Zone trenowal... przed 25 Laty.

Nie wiem czy sobie nas przypominasz, biegalismy razen przed 1,5 roku na stadionie w Kedzierzynie a poten bylismy w Glucholazach (K40 i M40) Zona 2 miejsce a ja 11 (2 Minuty za toba). Gratuluje na tym miejscu zu wygrana w tym "Biegu" co ja nie moge nazwac Biegiem, jezeli trzeba tam isc 500m po drodze. Masakra te Gory tam.

Od 2 lat zainteresowalem sie srednimi dystansami i bede prubowal w przyszlam roku (wtedy juz M45) rekord niemiec w Hali na 800m lyknac. Przy okazji musze 2:01 wylatac. Na razie latam 2:05 alle to moze sie jeszcze wszystko nadrobic.

Jak widze jak ty biegasz, sa bardzo duze ruznice na 800m w trainingu polskim i niemieckim. Jako ze polacy duzo wieksze sukcesy na 800m maja, bede musial muj trening duzo przestawic. Tu (niemcy) biega sie duzo na maxa alle mniejsze objetosci. Ja moge zawsze taki trening jak ty go piszesz przeleciec... 6x200 w 28s i 3' tr. to nie jest zadnym problemem, ale na zawodach nie idzie 2:04 wycisnac.

No tak... bede dalej z duzym zainteresowaniem twoj blog czytal. Walcz dalej. Moze sie kiedys zobaczyma na zawodach (Strzelce Opolskie?) i wtedy zobaczysz jak M40 przed Toba w 52 Minuty biegac umie... :sss:

Pozdrowiena.
Rolli
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

robisz coś z tym biodrem (w sensie rehabilitacji), czy nic zupełnie?

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
ODPOWIEDZ