SBBP

Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Było super!
Choc upewniłem się ,że słusznie nie lubie siły biegowej bo zawsze mnie po niej cos boli i tym razem też na wieloskokach zaliczyłem kontuzję. Tylko podbieg się dla mnie nadaje i przy tym pozostanę (a podbieg mam lepszy niz Sobańska bo blisko 500metrowy na Agrykoli).
Liczę na płytke ze zdjęciami, najlepiej wspólną z obu aparatów.

(Edited by Pit at 10:46 am on June 14, 2004)
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Marsjan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Fredzio,
gratulacje i podziękowania za niedzielną imprezę.
Też chętnie obejrzałbym wszystkie zdjęcia.
Może masz możliwość wrzucenia ich na jakiś ftp?
[i]Być wolnym i szybkim[/i]
[b][url]SBBP.PL[/url][/b]
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadzam się w 100% z przedmówcami. Siły do tej pory nie robiłam i mam wrażenie, że tylko w puszczy będę ją robić (mam nadzieję, że dzikie zwierzęta mnie nie zaatakują :) ). Bardzo podobała mi się gimnastyka! Fajnie by było częściej sobie tak poćwiczyć :) . Dziękuję organizatorom i mojej imienniczce za wspólne ćwiczenia :) .
Jola
Pozdrawiam, Jola
Awatar użytkownika
Slavko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też jestem pod wrażeniem wczorajszego dnia. Otrzymaliśmy olbrzymią porcję cennych rad i wskazówek. Mam nadzieję, a właściwie to pewność, że wczorajsze zajęcia pomogą nam biegać szybciej, lepiej technicznie i czerpać z biegania jeszcze więcej przyjemności.

Fredzio, wielkie dzięki za zorganizowanie zajęć!

(Edited by Slavko at 10:39 am on June 14, 2004)
Obrazek
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawe, czy macie podobne wnioski jak ja.
Wczoraj u¶wiadomi³am sobie, jak ma³o wiem i umiem "w temacie" biegania, i jaki straszny cienias ze mnie. Gimastykê si³ow± zaniedbujê, miê¶nie wiêc s³abe, technikê odbicia mam ¿adn±, pow³óczê nogami, z³a praca r±k, nawet skipu A porz±dnie wykonaæ nie potrafiê... My¶la³by kto, ¿e jak siê ukoñczy jeden maraton, a potem przebiegnie nastêpny, to siê jest takim herosem. Ha ha ha. Guzik prawda. Nadal jestem bardzo s³ab± biegaczk±. Taki szczery wniosek otwiera co prawda drogê do dalszego rozwoju biegowego, ale u¶wiadomienie sobie tego faktu nie poprawia samopoczucia. Wczorajsze szkolenie - mimo ¿e sprawi³o mi du¿o rado¶ci - przynios³o równie¿ porcjê gorzkiego rozczarowania wzglêdem mojej w³asnej kondycji. W g³owie k³êbi mi siê teraz tysi±c my¶li na temat wiêkszego przyk³adania siê do treningów, innego podej¶cia do pewnych spraw, bardziej sensownego gospodarowania czasem... Mam siê nad czym zastanawiaæ: czy jestem teraz mocniej zmotywowana, czy wrêcz przeciwnie?
A mo¿e rzucê to wszystko i wyjadê na koniec ¶wiata biegaæ i medytowaæ?
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Joy nie znikaj:)
Trochę może też mam podobne odczucia choć mnie co do techniki a bardziej do samego treningu. Wiem, ze mógłbym więcej i intensywniej i własnie jakoś tak bardziej planowo i z konsekwencją, choc nie zawsze słuchając w ciemno autorytetów bo po pierwsze to ja zwykle nie słucham w ciemno po drugie to jednak dobrze znam swój organizm i czasem naprawdę wiem lepiej.
Zmotywowało mnie to szkolenie do pracy ale niestety na razie musze to odsunąć. Przed szkoleniem myślałem o tym głownie jako o imprezie towarzyskiej bo jakoś to ze w pól dnia mozna cos nowego i decydującego zrobić do biegania maratonów to mi się wydawało mało prawdopodobne ale okazało się że jednak mozna.
Gimnastyka mnie bawiła i tu zupełnie nie czuję zaniedbań. Siłowo jestem w formie i od zawsze o teraz w ramach przygotowań do 24h szczególnie. Pomaga mi na pewno to ze poza bieganiem jest i taniec, i pływanie i siatka i rower i to co sobie sam ćwiczę. Dodatkowo motywuje mnie zblizający się juz szybko kryzys 40latka co naprawdę pomaga zmusić się do trzaskania brzuszków czy pompek.
Siła biegowa no to jest trudny temat i muszę coś jeszcze pomodyfikowac pod siebie tak by jednak było a nie szkodziło.
Największy obszar do poprawy to różnorodność i intensywność treningu. U mnie w zasadzie cały zakres 2 i 3 załatwiają zawody a to nie jest chyba optymalne, no i ilość treningów w tygodniu też jest do poprawienia.
Miałem jakąś wizję przygotowań letnich do Berlina ale w zasadzei mi ją Jurek wywrócił nieco więc muszę cos pomysleć.
biec goniąc marzenia
Awatar użytkownika
Slavko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Joycat, więcej dystansu do siebie samej i do tego co robisz.:)
Nie przesadzaj z tą samokrytyką. Co mają powiedzieć ci, którzy biegają słabiej od Ciebie (np. ja). Jaka pozostaje nam kategoria: beznadziejne cieniasy?;)
Rozumiem, że każdy chce być coraz lepszy w tym co robi (zwłaszcza jeśli poświęca na to dużo czasu i kosztuje go to wiele różnego rodzaju wyrzeczeń). Jednak wydaje mi się, że w pierwszej kolejności powinniśmy starać się czerpać jak najwięcej przyjemności i satysfakcji z tego, że biegając możemy pokonywać wiele własnych barier psychicznych i fizycznych, możemy poznać wiele interesujących osób, dzieląc z nimi swoją pasję do biegania. Wyniki sportowe, technika biegu to sprawy bardzo ważne, ale nie moga zabijać w nas radości biegania.
Obrazek
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ¿yciu nie o¶mieli³abym siê nazwaæ moich kolegów biegowych "beznadziejnymi cieniasami" ;)
Te samokrytyczne przemy¶lenia odnoszê wy³±cznie do siebie. Niestety jestem ambitn± perfekcjonistk± :zero: i od pewnego czasu utwierdzam siê w przekonaniu, ¿e to bardzo przeszkadza w ¿yciu.
.....
Napisa³am jeszcze ca³y akapit na ten temat, ale po zastanowieniu wykasowa³am. Du¿o bym mog³a o tym napisaæ, a to ma³o ciekawe. Mo¿e tak odbieram teraz moje bieganie, bo ogólnie jestem na jakim¶ ¿yciowym zakrêcie i ró¿ne rzeczy mnie drêcz± i mêcz±. Co oczywi¶cie nie przeszkadza temu, abym jutro nie pobieg³a na £osiowe B³ota.
Awatar użytkownika
Slavko
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To ja też piszę się na jutrzejsze łosiowanie.
Więcej optymizmu joycat :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek Gwiazdowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Duże podziękowanioa dla FREDZIA za przygotowanie i zorganizowanie spotkania z Jurkiem Skarżyńskim.
2. Przeprosiny dla FREDZIA za duzą ilość wirusów, którą mu ciągle złośliwie wysyłam.
3. Do pozostałych potencjalnych kadrowiczów i perfekcjonistów biegowych - powodzenia.

Ja osobiście wolę pozostać biegowym amatorem i cieniasem. Myślę, że zatracacie się w tym co robicie, zatracacie - cel.

SBBP jako takie to przede wszystkim:
- miłe spotkania towarzyskie (nie tylko sobotnie),
- przyjaźnie,
- wspólne starty,
- sposób aktywnego spędzania czasu,
- dbanie o zdrowie,
- ... itp.,

Zastanówcie się co z tego zostało ...

Pozdrawiam

Kevlarowy - ale nadal amator.

P.S.
Chyba utworzę odłam tych radosnych, a nie ambitnych.

(Edited by Leszek Gwiazdowski at 8:08 pm on June 14, 2004)
Awatar użytkownika
Ojla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 3:43:37
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czyli co? Same cieniasy i odłamy ;).
Jola
Pozdrawiam, Jola
Awatar użytkownika
Leszek Gwiazdowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Ojla 1 on 2:03 pm on June 14, 2004
Czyli co? Same cieniasy i odłamy ;).
Jola
Chyba nie zrozumiałaś.

Ambitnym i twardym być trzeba, ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego po co się coś robi, jak też z tego, co chce się osiągnąć !!!

Poza tym chylę czoła przed naszymi wielkimi i niedoścignionymi wzorcami (Panfil, Radcliff, Skarżyński, Niemczak, Tergatt i inni), ale sport nie jest dla nas wszystkim co mamy - nie musimy się jemu tylko poświęcać, nie jest on dla nas źródłem utrzymania, a TYLKO hobby.

(Edited by Leszek Gwiazdowski at 2:17 pm on June 14, 2004)
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rozumiem, ¿e zosta³am zakwalifikowana do od³amu ambitnych i ponurych perfekcjonistów biegowych.
Quote: from Leszek Gwiazdowski on 1:51 pm on June 14, 2004
Zastanówcie siê co z tego zosta³o ...
Co z tego zosta³o?

Tym pytaniem sugerujesz Leszku, ¿e zostalo niewiele. Pytanie: co mieli¶my kiedy¶, czego nie mamy teraz?
Mo¿e w³a¶nie utracone zosta³o to, ¿e nie mo¿na siê ju¿ publicznie przyznaæ do s³abo¶ci bez bycia pos±dzonym o ¿yciowy pesymizm i nadmiern± ambicjê? Dlaczego nie mogê napisaæ, ¿e czujê siê ¼le, gdy co¶ mi nie wychodzi? Nie jestem ¿adn± twardzielk±, mam swoje "stany" i ró¿ne do³ki. I nie bêdê udawaæ, ¿e jest inaczej, i nosiæ transparentu "Jestem radosna joycat" w sytuacji, kiedy co¶ mnie gryzie i mam ochotê wszystko wywaliæ do góry nogami. Je¿eli tego typu wypowiedzi s± zakazane na forum SBBP, to proszê o jasny komunikat: joycat, przestañ smêciæ. Wówczas bêdê wiedzia³a.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

break break :)
Awatar użytkownika
Leszek Gwiazdowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Komunikat dla Joycat: joycat, przestań smęcić !!!

Jeżeli Twoje stany i dołki biorą się z Twojego ulubionego hobby to ... trzeba się nad tym zastanowić ...

(Edited by Leszek Gwiazdowski at 2:26 pm on June 14, 2004)
ODPOWIEDZ