tłuszcz ?? który jest tylko niepotrzebnym balastem ??
czy tkanka mięśniowa?? która może i jest balastem ale dzięki niej zawodnik ma większą siłe lecz potrzebuje dostarczyć więcej tlenu do mięśni...
no bo mam dylemat czy schudnąć z 5kg

No to Witku niezły z Ciebie czarodziej jak ot tak bez problemu potrafisz zamienić tłuszcz na mięśnie.Witek_Runner pisze:Mam takie pytanko... co bardziej spowalnia zawodnika podczas biegu np na 10km albo w maratonie??
czy tkanka mięśniowa?? która może i jest balastem ale dzięki niej zawodnik ma większą siłe lecz potrzebuje dostarczyć więcej tlenu do mięśni...
no bo mam dylemat czy schudnąć z 5kgczy po prostu zastąpić ten tłuszcz czystą tkanką mięśniową
tak czy siak mnie spowolni ale wolałbym wybrać mniejsze zło
w każdym sporcie wytryzamlościowym chodzi oto by stosunek mocy generowanej do wagi ciala był jak najwiekszy. Co za tym idzie i mas amiesniow ai masa tłuszczowa stanowi nie potrzebny balast.Witek_Runner pisze:Mam takie pytanko... co bardziej spowalnia zawodnika podczas biegu np na 10km albo w maratonie??
no bo mam dylemat czy schudnąć z 5kgczy po prostu zastąpić ten tłuszcz czystą tkanką mięśniową
tak czy siak mnie spowolni ale wolałbym wybrać mniejsze zło