Ścieżki Biegowe - Poznań

zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Gratulacje dla Oli, Łukasza, Marka, Marcina, i Jarka i Jarka za przebiegnięcie maratonu, na dodatek w dobrym czasie. Jesteście Super !!! :usmiech:
New Balance but biegowy
Zabel
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:59:16
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zbyszek58 pisze:Z tego co zostało napisane, test Coopera odbędzie się w Poznaniu 16.10.2010, i przy okazji znajdzie się możliwość testowania obuwia. A więc przyjść warto.
dzięki za info, a gdzie znajdę coś na temat godziny rozpoczęcia?
przepraszam ale nie znalazłem niestety...
zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No cóż, sorry że moje info nie było precyzyjne. Szczegółowo wygląda to tak, że test odbędzie się w sobotę, początek spotkania o godz.10.00 na stadionie Olimpii. Na początku jest rozgrzewka, tj. ok. 1 km biegu i ćwiczenia rozciągające i rozgrzewające. Test będzie się odbywał na bieżni stadionu lekkoatletycznego (tartan). No szkoda, że nic nie piszą tu trenerzy :ech:
agata.o
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Uwaga!Na Ścieżce Biegowej Olimpia w najbliższą sobotę 30.10 odbędzie się OSTATNI trening.Ale ścieżkowicze nie odpuszczają,nadal będą się spotykać na wspólne bieganie w każdą sobotę.
zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na ścieżce nad Maltą, mimo końca oficjalnego sezonu, też spotykamy się w każdą niedzielę o 10.00 . Kto ma ochotę zawsze może dołączyć. Zapraszamy na nasze spotkania blisko pomnika harcerzy, na polanie nad Maltą .
Tequilaaa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich ;)
i od razu przepraszam , że wcinam się w wasz temat , ale najbliżej ode mnie do Poznania , więc wypadało na was ;)

więc sprawa wygląda tak :
w zeszłym roku , biegałam sobie zazwyczaj 2 razy w tygodniu ( nie zawsze regularnie ) po godzince , czasem trochę dłużej - tak do jesieni.
w moim miejscu pracy , pojawił się w marcu plakat , że można wziąć udział w maratonie charytatywnym - pomyślałam , że to fajna sprawa , namówiłam koleżankę i wysłałyśmy zgłoszenie . Było tam do wyboru : maraton i półmaraton . Wybrałyśmy maraton , ale po przemyśleniach , zrobiłyśmy na następnym dzień korektę na półmaraton. Wczoraj się dowiedziałyśmy , że się dostałyśmy, tyle , że nie uwzględnili - naszej korekty na półmaraton. Więc albo całkiem rezygnujemy , albo próbujemy swoich sił - ja nie lubię poddawać się na starcie - więc wole wystartować ,może akurat się uda - i dam radę ! ;)
Psychicznie byłam nastawiona na półmaraton - ale mam jeszcze trochę czasu , by zmienić to nastawienie .
Od połowy marca , biegam tak po godzince - 3 razy w tygodniu , w ostatnim tygodniu biegłam już 4 razy - i zwiększyłam czas do 1h 20 min , dziś już było 1h30m.
Do tego maratonu , zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca . Więc jakbym od następnego tygodnia próbowała zwiększyć dystans , i biec przez 2h ( czyli średnio 20km )
To myślicie ,że jest opcja dobiegnięcia do końca tego maratonu ?
Czy według was , szanse są marne ?
Jakie macie dla mnie wskazówki ?
i czy powinnaś zacząć się bardziej ściślej pod to biegnie jakoś odżywiać ?

Bardzo byłabym wdzięczna , za udzielenie mi jakiś rad i wskazówek - które na pewno okażą się pomocne !
z góry dziękuję wszystkim :)
Pozdrawiam
kungas
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:36
Życiówka w maratonie: 4:09
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W tym roku również biegacie na Malcie?
każda niedziele o 10:00?

co to znaczy trasa 2 - 5 km?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To pewnie ta trasa w lasku na Malcie przy pomniku Harcerza.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
pil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:42:40
Życiówka w maratonie: 03:29:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tequilaaa pisze:Witam wszystkich ;)
i od razu przepraszam , że wcinam się w wasz temat , ale najbliżej ode mnie do Poznania , więc wypadało na was ;)

w zeszłym roku , biegałam sobie zazwyczaj 2 razy w tygodniu ( nie zawsze regularnie ) po godzince , czasem trochę dłużej - tak do jesieni.
w moim miejscu pracy , pojawił się w marcu plakat , że można wziąć udział w maratonie charytatywnym - pomyślałam , że to fajna sprawa , namówiłam koleżankę i wysłałyśmy zgłoszenie . Było tam do wyboru : maraton i półmaraton . Wybrałyśmy maraton , ale po przemyśleniach , zrobiłyśmy na następnym dzień korektę na półmaraton. Wczoraj się dowiedziałyśmy , że się dostałyśmy, tyle , że nie uwzględnili - naszej korekty na półmaraton. Więc albo całkiem rezygnujemy , albo próbujemy swoich sił - ja nie lubię poddawać się na starcie - więc wole wystartować ,może akurat się uda - i dam radę ! ;)
Psychicznie byłam nastawiona na półmaraton - ale mam jeszcze trochę czasu , by zmienić to nastawienie .
Od połowy marca , biegam tak po godzince - 3 razy w tygodniu , w ostatnim tygodniu biegłam już 4 razy - i zwiększyłam czas do 1h 20 min , dziś już było 1h30m.
Do tego maratonu , zostało mi jeszcze 1,5 miesiąca . Więc jakbym od następnego tygodnia próbowała zwiększyć dystans , i biec przez 2h ( czyli średnio 20km )

Bardzo byłabym wdzięczna , za udzielenie mi jakiś rad i wskazówek - które na pewno okażą się pomocne !
Pozdrawiam
ja sam przygotowuje się do maratonu, ale październikowego więc za dużo ci nie powiem. Poproś admina, aby przeniósł post w odpowiednie miejsce(trening), gdzie zagląda więcej osób - ale decyzja i tak pewnie spocznie na tobie. Jeśli bez problemu biegasz prawie 20km to raczej dasz radę, obyś tylko nie nabawiła się kontuzji, bo treningi masz dosyć intensywne. Popatrz jak wygląda plan z którym ja się przygotowuje
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=13&id=129

pozdrawiam!
Obrazek
http://www.lastfm.pl/user/pil00
zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tequilaaa pisze:Witam wszystkich ;)

Pozdrawiam
Oczywiście trafiłaś bardzo dobrze :usmiech: . Jeżeli chodzi o przygotowanie do maratonu, to fajnie jest zacząć przygotowywać się od minimum trzech miesięcy. Ale można mniej ( sam jestem przykładem :ble: ). W każdym tygodniu powinnaś przebiec, sumując wszystkie treningi, minimum dystans maratonu. na dwa tygodnie przed maratonem przebiegnij dystans 30 km w wolnym tempie, tak byś mogła w czasie biegu rozmawiać. W maratonie amatorskim ważne jest przygotowanie fizyczne i kondycja ale najważniejsza jest psychika. podziel dystans na krótsze i biegnij na przykład od jednego punktu żywnościowego do drugiego. Oczywiście jest tak im dłużej biegasz i im dłuższe dystanse tym masz lepszy wynik ale by w ogóle przebiec trzy miesiące wystarczą. Powodzenia :usmiech:
A propos ukończyłem minimum 20 maratonów i więcej półmaratonów. Mój pierwszy maraton to 4godz.48min., najlepszy 3 godz.30min.
tir53a
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 03:58:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

IV. Poznań Półmaraton. Najszybsi ponad 20-kilometrową trasę przebiegli w godzinę.

Ale nie tylko o najlepszy czas chodziło. Zobacz zdjęcia!----- Ścieżki Biegowe - Poznań

https://picasaweb.google.com/1023482755 ... 7426809986

Mój pierwszy maraton biegowy ukończony z czasem 04:29:36 R bieg
III Hansaplast Poznań Maraton 6.10.2002

Rekordy biegowe
42195 03:58:10 2005-10-16 VI Poznań Maraton
21097 01:47:02 2010-03-28 III Poznań Półmaraton
sport III miejsce na Międzynarodowych Ulicznych Mistrzostwach Polski kategorii Weteranów Lubin Jazda szybka na wrotkach 10km. Lubin 11 czerwiec 2005Lubin
Kangaroo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy spotkania "ścieżek biegowych" nadal się odbywają? znalazłam info o sobocie 10.00 wokół rusałki i niedziela na malcie- czy to aktualne? I czy można dołączyć będąc początkującym?
pozdrawiam:)
zbyszek58
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ścieżki rzeczywiście ruszyły. Zaawansowanie biegacza nie ma znaczenia. Po prostu przyjdź i zobacz :usmiech:
agarun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja zapraszam na nowe zajęcie biegowe w terenie w klubie ,,Red Fitness''Poznań ul. Strzeszyńska 61a. Niezależnie od wieku, płci, celu i stopnia zaawansowania jesli choć trochę lubisz biegać to te zajęcia są właśnie dla ciebie. Zapraszam.
informacje www.red-fitness.pl, tel. 061 2236234, 883-993-949.
lprzybyl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

a ja chciałbym zaprosić Was na III Bieg Św. Wawrzyńca oraz Mistrzostwa Polski Małżeństw!!!
Bieg - 10 km - 06.08.2011 w Słupcy.
Więcej informacji jest dostępnych na stronie:
http://www.biegiwawrzynkowe.slupca.pl/

Pozdrawiam serdecznie
ŁP
ODPOWIEDZ