WItam
3tyg temu przszedłem artoskopię kolana (ubytek chrząstki) , który mi wyjęto oraz zastosowano technikę mikrozłamań(nawiercanie kości po czym ma się wydzielić tkanka o nieco gorszych własciwościach-tkanka włóknista).
2tyg chodziłem o kulach.
Teraz zaczynam już chodzić , jeszcze lekko utykam.We wrześniu mam przyjąć 3 zastrzyki które wspomagają (wzmacniają) budowę chrząstki. zastrzyki Hyalgan [kwas hialuronowy].
W tej chwili łykam Artresan z witaminą C.
CO jeszcze byście polecili na odbudowę chrząstki:?
Zamierzam wypróbować Animal Flex.
Chodzę na siłownię od 2 lat. Jeśli chodzi o bieganie to nie robię tego zbyt często , dla przyjemności wieczorami czasem.
Teraz po tej artroskopii jeszcze kłuje mnie troche te kolano , staram się chodzić jak najmniej , ale zaczęła się szkoła.
Co radzicie?
Po artroskopii kolana
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Jedz po 5 tabletek czystej glukozaminy przez 40 dni, i przyjmuj kwas w iniekcjach.
Glukozamina ma sens w sensie profilaktyki, ale do 30. roku życia. Po tym czasie kończy się pełny rozrost kostny i stawy przestają się zmieniać. Wpływa na wytwarzanie chondrocytów w kości (komórek chrząstkotwórczych). Oczywiście jest jedno "ale" - wszystkie te preparaty dostępne na rynku mają za małą dawkę Trzeba by ich brać 4 - 6 razy tyle. Kwas hialuronowy to "lepidło", które jest potrzebne do wiązania chrząstki. Czyli z jednej mamy glukozaminę, która wpływa na wytwarzanie chondrocytów, z drugiej kwas, który wiąże wszystko razem.
pozdro
dużo galaretek, galertów itp.
Glukozamina ma sens w sensie profilaktyki, ale do 30. roku życia. Po tym czasie kończy się pełny rozrost kostny i stawy przestają się zmieniać. Wpływa na wytwarzanie chondrocytów w kości (komórek chrząstkotwórczych). Oczywiście jest jedno "ale" - wszystkie te preparaty dostępne na rynku mają za małą dawkę Trzeba by ich brać 4 - 6 razy tyle. Kwas hialuronowy to "lepidło", które jest potrzebne do wiązania chrząstki. Czyli z jednej mamy glukozaminę, która wpływa na wytwarzanie chondrocytów, z drugiej kwas, który wiąże wszystko razem.
pozdro
dużo galaretek, galertów itp.
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Rozgrzewający Się
Rozumiem. DO tej pory łykałem 3x po 500mg artresanu . Czyli mam zwiększyć dawkę 2x ? Organizmowi dostarczę w takim przypadku 3000mg glukozaminy. O to chodziło? Czy dawka ma być jeszcze większa