Woda
- kszor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:24
- Życiówka w maratonie: 03:28:44
Po przeczytaniu pary artykułów na temat odżywiania,zauważyłem że ważnym składnikiem w diecie codziennej jest woda(zaleca się ok.2l na dzień).Z przerażeniem odkryłem że ja nie wypełniam nawet 25% tej normy(nie licząc 2 kubków kawy).
Przy wysiłku pocę się dużo więcej niż inni,i jest to raczej uwarunkowanie genetyczne(Tata,brat,syn)i specjalnie w ciągu dnia nie chce mi się pić.
Czy związku z tym powinienem się niejako zmuszać do picia wody?
Przy wysiłku pocę się dużo więcej niż inni,i jest to raczej uwarunkowanie genetyczne(Tata,brat,syn)i specjalnie w ciągu dnia nie chce mi się pić.
Czy związku z tym powinienem się niejako zmuszać do picia wody?
- kszor
- Zaprawiony W Bojach
Ok.Tylko czy pijąc więcej wody nie będę się więcej pocił?Trochę to krępujące,bo zdarzają mi się pytania po biegu czy aby się nie kąpałem lub brałem prysznic w koszulce 

- kszor
- Zaprawiony W Bojach
Super wielkie dzięki!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zdziwiłam się ostatnio bo piłam zawsze Zywiec zdrój gdy pocztyałam naukowe artykuły na temat picia wód! już teraz wiem,że i w tym przyadku nie liczy się ilość a jakość-w tym przypadku mineralizacja bo pijąć żródlankę czy pseudo mineralną wypłukiwałam sobie to co najpotrzebniejsze w organiźmie! polecam poczytanie paru artykułów na stronce na która trafiłam niedawno- www.wodadlazdrowia.pl.. ja już sie przerzuciałam na te prawdziwe mineralne i nie musze już łykać magnezu w tabletkach! juhuu:D