Witam wszystkich,
prosze o podpowiedz znawcow w temacie - buty New Balance 924 oraz Kalenji Kiprun dla jakiej stopy sa przeznaczone?
Bede wdzieczny za info.
New Balance 924 oraz Kalenji Kiprun - dla jakiej stopy?
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- AREX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzieki
Upewniam sie... mam obydwa z nich... Wydawalo mi sie ze jestem neutralem.. ale ostatnio nasilily mi sie bole kolan po bieganiu szczegolnie dluzszym lub intensywniejszym i zastanawiam sie czy to nie przez obuwie...
Zatem musze dokladnie ustalic jaki typ stopy mam - ale nie mam nikogo kto by mi pomogl na zywo wiec chyba tylko w sklepie lub wyslanie zdjecia na forum?
Czy jest mozliwa zmiana z neutrala na pronatora lub supinatora w ciagu powiedzmy 2 miesiecy? Moze to glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi
Bo jak kupowalem buty to zdefiniowano mnie jako neutrala i tak tez doradzono wybor obuwia.. Poniewaz biegam krotko (ok. 2 miesiace) wiec wlasne doswiadczenie praktycznie zadne niestety...

Upewniam sie... mam obydwa z nich... Wydawalo mi sie ze jestem neutralem.. ale ostatnio nasilily mi sie bole kolan po bieganiu szczegolnie dluzszym lub intensywniejszym i zastanawiam sie czy to nie przez obuwie...
Zatem musze dokladnie ustalic jaki typ stopy mam - ale nie mam nikogo kto by mi pomogl na zywo wiec chyba tylko w sklepie lub wyslanie zdjecia na forum?
Czy jest mozliwa zmiana z neutrala na pronatora lub supinatora w ciagu powiedzmy 2 miesiecy? Moze to glupie pytanie ale kto pyta nie bladzi

Bo jak kupowalem buty to zdefiniowano mnie jako neutrala i tak tez doradzono wybor obuwia.. Poniewaz biegam krotko (ok. 2 miesiace) wiec wlasne doswiadczenie praktycznie zadne niestety...
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niestety ciężko przez neta dokładnie to zdiagnozować. Najlepiej jest biec za kimś wtedy nic się nie ukryje lub w specjalistycznym sklepie badanie na urządzeniu. Bardzo możliwe, że źle dobrałeś buty, ale przyczyn może być dużo, dużo więcej. Jako, że biegasz 2 miesiące dopiero się wdrążasz w trening. Zatem mięśniowo-szkieletowo musisz się zaadoptować, wzmocnić. Biegasz po twardym?
- AREX
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Niestety glownie po twardym. Nie bardzo mam mozliwosc po miekkim..
No i nie naleze do najlzejszych
Choc przez ten okres zrzucilem z 96 do 88kg
W czwartek ide do polecanego na forum fizjoteraeuty - zobaczymy co powie.. Do tego czasu niechetnie ale wstrzymam sie z bieganiem bo po niedzielnej przebiezce sie czuje niespecjalnie jesli chodzi o nogi...
No i nie naleze do najlzejszych

W czwartek ide do polecanego na forum fizjoteraeuty - zobaczymy co powie.. Do tego czasu niechetnie ale wstrzymam sie z bieganiem bo po niedzielnej przebiezce sie czuje niespecjalnie jesli chodzi o nogi...