Kłopoty ze sparowaniem Garmina FR 60 z komputerem PC
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 38:30
- Życiówka w maratonie: 3:04:12
Czy ktoś z kolegów miał kłopot ze sparowaniem Garmina FR 60 (system AHO2.400 AID2.200) z komputerem? Mam soft Training Center, Ver. 3.5.3 with ANT Agent 2.2.9, as of Feb 23, 2010, komputer z WinXP i SP3, parokrotnie próbowałem krok po kroku jak w instrukcji i nic nie wychodzi. Parowanie z czujnikiem tętna i krokomierze „poszło” jak należy, ale z PC to jakaś masakra. Dodam, że ANT agent zainstalował się poprawnie, działa, tylko nie widzi pulsometru. Mając poprzednio Garmina FR 50 parowanie „zrobiło” się bezproblemowo. O co może chodzić z tym problemem?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!Ja również od niedawna posiadam Garmina lecz ze sparowaniem z PC nie miałem żadnych problemów.Ja pierwszy transfer zrobiłem po pierwszym biegu i automatycznie program wykrył zegarek.Być może musisz zrobić przebieżkę i wtedy dojdzie do sparowanie a następnie transferu.Posiadam Viste na lapie jak i XP na stacjonarnym lecz nie było żadnych problemów i tu i tu.Pozdrawiam!
-
- Rozgrzewający Się
Witaj
Mam takie pytanie. W przypadku parowania z czujnikiem tętna czy też krokomierzem, po podświetleniu "ON" i nacisnięciu "ENTER" pojawia się napis w ramce "SCANNING" - i wtedy dochodzi od sparowania.
Przy parowaniu z komputerem również ustawiam podświetlenie na "ON" i naciskam "ENTER". Ale żaden komunikat nie pojawia się, tylko pulsometr wychodzi na menu "PAIRING" (ekran gdzie są dwie linijki PAIRING oraz POWER SAVE). Czy to nie dziwne, że nie pojawia się "SCANNING"? Próbowałem z ustawieniami "POWER SAVE" na ON i OFF ale nic to nie zmienia. Nawet zresetowałem system poprzez wciśnięcie MODE i ENTER, wyjęcie baterii, MODE LIGHT UP.
Mam takie pytanie. W przypadku parowania z czujnikiem tętna czy też krokomierzem, po podświetleniu "ON" i nacisnięciu "ENTER" pojawia się napis w ramce "SCANNING" - i wtedy dochodzi od sparowania.
Przy parowaniu z komputerem również ustawiam podświetlenie na "ON" i naciskam "ENTER". Ale żaden komunikat nie pojawia się, tylko pulsometr wychodzi na menu "PAIRING" (ekran gdzie są dwie linijki PAIRING oraz POWER SAVE). Czy to nie dziwne, że nie pojawia się "SCANNING"? Próbowałem z ustawieniami "POWER SAVE" na ON i OFF ale nic to nie zmienia. Nawet zresetowałem system poprzez wciśnięcie MODE i ENTER, wyjęcie baterii, MODE LIGHT UP.
-
- Dyskutant
Trudno mi coś ci doradzić bo u mnie wszystko poszło gładko.Ja zakupiłem w komplecie zegarek,czujnik tętna,krokomierz oraz transmiter USB.Po zainstalowaniu oprogramowania i podłączeniu transmitera nie musiałem nic "grzebać" w zegarku żeby się połączył.Wszystko poszło automatycznie.Proponuję odinstalować oprogramowanie i jeszcze raz po kolei zainstalować i próbować połaczenia.Pozdrawiam!
-
- Wyga
- Kontakt:
Może wymień baterię, u mnie... pomogło 
Pozdrawiam,

Pozdrawiam,
Marek, Wrocław
http://www.stepow.net/
http://www.stepow.net/
- barte
- Stary Wyga
powylaczaj firewalle i inne antywirusy - moze to cos pomoze. a swoja droga jak Twoje klopoty maja sie do dzialu TESTY ?
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
-
- Rozgrzewający Się
No to koniec testowania Garmina FR60
. - Jest już dobrze. - Forumowiczom którzy mogą mieć podobne problemy podpowiem, że wykonałem powtórną instalację oprogramowania - to nic nie zmieniło. Wymieniłem baterię na nową - też nie pomogło. Dopiero (właściwie przypadkowo) wpięcie USB ANT+ do innego portu USB spowodowało, że przestał pojawiać się komunikat „Unable to pair with the device 1088905. … " i maszyna ruszyła.
Wniosek: komputery są pełne niespodzianek, ale na szczęście Garmin działa jak należy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Garmina FR60.

Wniosek: komputery są pełne niespodzianek, ale na szczęście Garmin działa jak należy. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Garmina FR60.