Dlaczego biegasz?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a ja zaczynam tesknic za zima - za cieplo sie dla mnie zrobilo :/

zaczelam biegac by pomoc zrzucic mojemu psu 10 kilo :) poza tym bo:
juz mi kolano sie nie odzywa,
bo to pomaga mi sie wylaczyc i
... odplynac :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W zeszłym roku postanowiłem zejść z kilogramami i tak zostało do dziś..i tak z 78 nawet zszedłem do 70 i utrzymuję wagę..A jem co chcę :lalala:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Konradoo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja schudłem z 80 do 74 i ta waga się ciągle utrzymuje, a na brzuchu trochę ciągle zalega niespalonych kalorii... Chyba nie doczekam się płaskiego brzuszka;( Jak jest u was? Macie coś jeszcze pod skóra?;>
Wiosenny powiew RHmax i sezon rozpoczęty! :D
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oczywiście. Biegacz długodystansowy zawsze będzie miał trochę brzuszka. O 6paku zapomnij.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Oczywiście. Biegacz długodystansowy zawsze będzie miał trochę brzuszka. O 6paku zapomnij.
Co rozumiesz przez długodystansowy? ja biegam na 10km to nie mam szans na kaloryfer?
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spróbuj zobaczymy.
Chodzi głównie o to, że nie wyobrażam sobie biegacza z kilometarzem powiedzmy 70+ robiącego trening siłowy z ciężarami na siłowni, bo taki trening jest potrzebny do 6paka.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Spróbuje! :) narazie jestem na dobrej drodze... zobaczymy :) może nie 6pak ale widoczny grzejnik będzie :)
nifares69
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja spadłem z 91 do 69-71kg(takie są teraz wahania)bojler mi zniknął,ale kaloryfer tylko na ścianie wisi :nienie:
=http:[url//runmania.com/rlog/?u=nifares69]Obrazek[/url]
bubble
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

biegam dlatego bo jest internet. Bo są fora biegowe. Czytam i się nakręcam.
Tak samo mam z rowerem. Również z kupowaniem szpeju do biegania i jazdy na rowerze.

Jestem przekonany, że gdyby nie internet to bym nie biegał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Konradoo pisze:a na brzuchu trochę ciągle zalega niespalonych kalorii... Chyba nie doczekam się płaskiego brzuszka;( Jak jest u was? Macie coś jeszcze pod skóra?;>
Na to jest prosty sposób - brzuszki, które są dobre dla biegacza :hej: ja robię 25 x 4 co 2 dzień..efekt widać, ale tkanki tłuszczowej na 0 nie zrobię ponieważ nie chcę :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
MarcinZG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam bo, odcinam się od świata, jest to czas kiedy nie muszę myśleć o niczym, po prostu biegnę, jest to czas niezakłócany przez nikogo. Biegam również dla zdrowia i poprawy kondycji. Polubiłem bieganie i tak mi zostało :hej: coś co kiedyś było męczarnią teraz sprawia mi przyjemność.
Obrazek
Michalski Paweł
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39,31
Życiówka w maratonie: 4,06

Nieprzeczytany post

bieganie to takie małe życie
tromba69
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mariusz6430 pisze:ja biegam bo:

w 5 klasie podstawówki zmienił mi się nauczyciel WF. zaczęły się sprawdziany biegowe, 600m, 60m itp. Wypadałem dosyć dobrze (miałem ze 3km do szkoły, codzienny chód tam i z powrotem dał efekt, nie licząc nałogowej gry w piłkę nożną) więc nauczyciel zaprosił mnie na tzw. SKS z biegania. Zabierał nas na zawody, spodobało mi sie wygrywanie i tak zacząłem. Do tego w 1gim wstąpiłem do klubu. Fajni ludzie na treningach, fajny trener, osiedle w którym mieszkam także typowo sportowe (skok w dal, 6 msc na MP, 1msc MW, biegający jak ja kolega...) przyczyniły się do nałogowego spędzaniu czasu na bieganie. Także wolę to niż drogie, niezdrowe papierosy (także popularne w moim wieku).

Pozdrawiam :hej:
niektórzy z was piszą ze przestali biegać pod wpływem nauczyciela. Ja w podstawówce i póżniej grałem w piłkę ręczną... Grałem to za wielkie słowo - siedziałem dużo na ławce... ale nauczyciel ( trener ) przykładał dużą wagę do LA. I okazało się ze dobrze biegam długie dystanse.... I z jeszcze jednym kolegą specjalnie jeździliśmy na zawody LA. Wtedy to dla mnie było trochę "katowanie" bieganiem ale dziś wspominam to wszystko bardzo dobrze. że to był ktoś kto posadził ziarno..... potem długo nie biegałem ( skończyłem z pójściem na studia, potem praca... ) ale teraz biegam 7 lat. Myślę ze nauczyciel jest ważny jako wzór. Musi mieć charyzmę i wiedzę. Na pewno jest tak że mając naście lat człowiek się buntuje itd ale jeśli ziarno zostało zasiane to nawet jeśli obumarło na parę lat to potem nagle może zakiełkować.
Może do biegania trzeba dorosnąć.? Niby taka prosta czynność....
1065 km w roku 2009 ( zresztą zawsze więcej niż 1000 od 2006 ) biega od 2003, 1/2 maratonu 1:49:30 ( Kross )
885 km w 2010
martynka2812
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a ja biegam bo chce poczuc sie bardziej pewna siebie bo narazie krucho u mnie z tym... przy okzacji zrzucic pare kilo i zadbac o kondycje. a poza tym biegam bo polubilam bieganie=)
Bieg Kotek, bieg! =))
martynka2812
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no to ja ni szczupla nie jestem ani kaloryferka nie mam, jakby mnie rozebrac na czesci to wyszloby 15 kg samego tluszczyku :echech: a i do zawodow mi jeszcze baaardzo duzo brakuje, chociaz na przyszly rok planuje sobie pobiec w jakis zawodach na 10 km choc nie wiem czy dam rade, jestem poczatkujaca i do tej pory prawie zero ruchu... ale co tam=) wazne ze ten cel mnie motywuje do biegania
Bieg Kotek, bieg! =))
ODPOWIEDZ