Zielona Gora
-
- Wyga
Czyzby kolaga znowu zaniemógł?:) Cos to wspolne bieganie nie wypala nam jakos:)
- darek12
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:20
- Życiówka w maratonie: 03:46:20
- Kontakt:
Witam zielonogórskich biegaczy
a może ktoś zaczyna biegać??..., mam 43 lata, nadwagę i zero kondycji do biegania (na razie).
a może ktoś zaczyna biegać??..., mam 43 lata, nadwagę i zero kondycji do biegania (na razie).
-
- Wyga
Biegam regularnie ponad miesiac, tez mieszkam blisko stadionu, chetnie pobiegam po lesie. Moze zrobimy na poczatek mala "impreze biegowa" na stadionie"? Pasuje mi kazdy dzien, oprócz poniedzialku. Nawet dzisiaj 17?
- darek12
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
witam
już dzisiaj pobiegałem - szkoda.
jestem z Jędrzychowa - lasy lasy - może kiedyś uda mi się dobiec na Sulechowską... -
Ostatni raz na stadionie bigałem jakieś 20 lat temu...
Ale jeżdżąc na rowerze mam opanowane setki km ścieżek i mniej więcej wiem jakie są odległości. Moim małym celem jest wbiec na Wieże Bismarcka.
ps
Wszyscy mieszkacie koło Sulechowskiej
już dzisiaj pobiegałem - szkoda.
jestem z Jędrzychowa - lasy lasy - może kiedyś uda mi się dobiec na Sulechowską... -
Ostatni raz na stadionie bigałem jakieś 20 lat temu...
Ale jeżdżąc na rowerze mam opanowane setki km ścieżek i mniej więcej wiem jakie są odległości. Moim małym celem jest wbiec na Wieże Bismarcka.
ps
Wszyscy mieszkacie koło Sulechowskiej

- grzes_zg
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czesc 
Fajnie, ze w Zielonej Górze są chętni do biegania
Ja zaczalem biegac na stadionie przy ul. Wyspianskiego.
Jakie macie czasy na 1km?
Jakie dystanse biegacie bez zatrzymywania się?

Fajnie, ze w Zielonej Górze są chętni do biegania

Ja zaczalem biegac na stadionie przy ul. Wyspianskiego.
Jakie macie czasy na 1km?
Jakie dystanse biegacie bez zatrzymywania się?
-
- Wyga
Wczoraj biegalam wlasnie po lasach przy Jedrzychowskiej, ZG jest w sumie mala, do stadionu przy Wyspianskiego, to juz w ogole rzut beretem:) Wzgórza piastowskie sa wrecz stworzone do biegania, jedynie rowerem mialam okazje je "pozwiedzac", ale pobiegam tam tez bardzo chetnie.
Co do czasu, to przyznam na 1 km nigdy nie mierzylam. najwiecej jak dotad przebieglam 15 km, czyli prawie póltorej godz biegu ciaglego, ale chetnie sprobuje nawet 20:)
Po lesie sie jednak lepiej biega, na stadionie w kólo troche nudno i ciezko kólka liczyc.
Szkoda, ze w ZG tak malo kobiet biega, ale oczywiscie nie mam nic przeciwko meskiemu towarzystwu:) Mozemy sie jakos zgramy i pobiegamy wspolnie? Mam nadzieje, ze w zimie zamierzacie kontynuowac, podobno w zimie sie rewelacyjnie biega:)
Co do czasu, to przyznam na 1 km nigdy nie mierzylam. najwiecej jak dotad przebieglam 15 km, czyli prawie póltorej godz biegu ciaglego, ale chetnie sprobuje nawet 20:)
Po lesie sie jednak lepiej biega, na stadionie w kólo troche nudno i ciezko kólka liczyc.

-
- Wyga
Aha Darku, ja na te wieze tez sie pisze:)
- darek12
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
super, będziemy rozpalać płomień ku czci Bismarcka - he he
jak tak kiedyś na 200 wieżach rozpalono płomienie to było ciekawie....
zresztą, ja lubie mieć cel jak gdzieś biegnę lub jadę rowerkiem, i prawdę mówiąc każdy jest dobry.
Ale na razie wybrałem sobie "trening pumy" - trochę dzisiaj dołożyłem bo mnie energia rozsadzała.
Sporo ostatnio widzę ludzi z kijkami - super, niektóre Panie tak zapierdzielają pod wysokie górki....
Gosiu, jak Ty biegasz 15km to ja mogę najwyżej bidonik za Tobą wozić rowerkiem...
jak tak kiedyś na 200 wieżach rozpalono płomienie to było ciekawie....
zresztą, ja lubie mieć cel jak gdzieś biegnę lub jadę rowerkiem, i prawdę mówiąc każdy jest dobry.
Ale na razie wybrałem sobie "trening pumy" - trochę dzisiaj dołożyłem bo mnie energia rozsadzała.
Sporo ostatnio widzę ludzi z kijkami - super, niektóre Panie tak zapierdzielają pod wysokie górki....
Gosiu, jak Ty biegasz 15km to ja mogę najwyżej bidonik za Tobą wozić rowerkiem...

-
- Wyga
Nie od razu Kraków zbudowali:) ani sie obejrzysz, jak tez bedziesz tyle biegał:) Wazne, zeby biegac regularnie, przy max 75% HR potem powoli zwiekszac dystans. Potem dorzucic ewentualnie przebiezki. Ja jestem wlasnie w fazie dorzucania:) Zresztą raz biegne wiecej, raz mniej, nie mozna przeginać, organizm musi miec czas na regeneracje. Łatwo o kontuzję, gorzej sie z niej wyleczyć. Na poczatku popelnilam blad i biegalam codziennie. Mysle, ze na poczatek 4 razy w tyg wystarczy, daje to lepsze wyniki. Pozdrawiam biegajacą cześć miasta:) może uda sie stworzyc jakas biegajaca grupę. Jestem otwarta na propozycje. Szczegolnie zimą przyda sie grupowa mobilizacja:)
- grzes_zg
- Rozgrzewający Się
Da sie biegac na Sulechowskiej w deszczowa pore (jak dzisiaj)? Z wejsciem nie ma problemu? Nigdy tam nie bylem to nie wiem
Na stadionie przy Wyspianskiego niestety bieznia to ubity, czarny piach wiec jak popada i spadna liscie z pobliskich drzew to jest slisko i nie da sie biegac.

Na stadionie przy Wyspianskiego niestety bieznia to ubity, czarny piach wiec jak popada i spadna liscie z pobliskich drzew to jest slisko i nie da sie biegac.
-
- Wyga
Oczywiscie biegalam juz w deszczu. Nie jest slisko, chyba, ze spadnie ulewny deszcz, to miejscami trafiaja sie kaluze, ale biegac mozna. Wejsc i biegac moze kazdy i wlasciwie cala dobe. Ja jutro jestem na stadionie:)
- grzes_zg
- Rozgrzewający Się
Piszesz o stadionie Lechii http://www.lechia.zgora.pl/index.php3?k ... ow=stadion czy obok jest jakis inny?
-
- Wyga
Oczywiscie, ze stadion Lechii, bieznia tartanowa, tam innej biezni nie ma, boiska i owszem, jest kilka, ale bieznia tylko jedna. Zapewniam Cie, ze kazdy moze tam biegac.
- grzes_zg
- Rozgrzewający Się
Jesli dzisiaj odwolaja zuzel i nie bedzie lalo to podjade o ok. 18