Izotonik OSHEE - jakie są wasze opinie?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
jakis czas temu sprobowalem,
cena byla bardzo atrakcyja, i wg mnie cena to jedyny + tego napoju
nie okresle smaku po tak dlugim czasie od spozycia ale wiem, ze w tym przypadku nawet cena mnie juz nie przekonuje
podsumowujac smakowal fatalnie (zarowno jasny jak i zolty oraz niebieski - kupilem od razu wszystkie smaki jakie byly)
ale to zalezy od gustu, ja wiecej nie kupie
cena byla bardzo atrakcyja, i wg mnie cena to jedyny + tego napoju
nie okresle smaku po tak dlugim czasie od spozycia ale wiem, ze w tym przypadku nawet cena mnie juz nie przekonuje
podsumowujac smakowal fatalnie (zarowno jasny jak i zolty oraz niebieski - kupilem od razu wszystkie smaki jakie byly)
ale to zalezy od gustu, ja wiecej nie kupie
http://www.sportowo.ovh.org/
http://www.naturalpower.pl/
www.biegowki.pl
http://www.naturalpower.pl/
www.biegowki.pl
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Ja próbowałem niebieskiego. Kupić można np. w Realu.
Podobają mi się cena i optymalna dla mnie wielkość butelki.
W smaku dla mnie trochę zbyt "gazowany", ale nie odbiega jakoś specjalnie od Gatorade i innych takich.
Podobają mi się cena i optymalna dla mnie wielkość butelki.
W smaku dla mnie trochę zbyt "gazowany", ale nie odbiega jakoś specjalnie od Gatorade i innych takich.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Smak jak dla mnie paskudny... działanie takie sobie... Piłem izostara i przy nim zostaje ale dzis zrobiłem izotonika domowej roboty którego znalazłem na forum i jutro zobacze 

- glootech
- Wyga
Skoro temat został odgrzebany, to ja może dodam, że cytrynowy OSHEE, w przeciwieństwie do niebieskiego i białego, jest naprawdę smaczny
. A co do działania, to wydaje mi się, że jest ok.

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Próbowałem biały, grapefruitowy.
Dla mnie też okropny.
Dla mnie też okropny.
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:26:54
Mnie też smakuje, był w pobliskim dyskoncie po 2,39/but ale już brak i nie wiadomo kiedy dostaną. Kupiłem w biedronce OSHEE isotonic sport tabs (16szt/tubka) za chyba 3,98zł. 1tab na 150ml h2o. Cenowo bardziej opłacalne od gotowca. Multifruit jest za słodki w tym stężeniu, cytryna, grapefruit całkiem O.K.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=tazoo][img]http://runmania.com/f/8a08b00c9ee276eecbac13751b1319b8.gif[/img][/url]
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Grapefruitowy ma mój typ! Cytrynowy jest niedobry... Kumpel mi mówił, że Aspartam, który jest w składzie Oshee (Powerade zresztą też) podobno przez niektóre kraje jest zakazany. Podobno w znacznych ilościach jest kancerogenny.
-
- Dyskutant
OSHEE MOŻNA DOSTAĆ TEŻ W TESCO A CO DO KOLORÓW TO POLECAM CZERWONY SMAKUJE JAK COŚ NIBY WIŚNIA ALE BARDZIEJ NIBY NIŻ BARDZIEJ WIŚNIA ALE I TAK JEST NAJLEPSZY JEŚLI CHODZI O SKŁAD TO OSHEE ZAWIERA KONSERWANTY A ZTEGO CO MI WIADOMO TO POWERIDE NP KONSERWANTÓW NIE ZAWIERA
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Jezus nadchodzi udawaj,że jesteś zajęty
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
na grapefruitowym jest tylko wyszczególniony cytrynian sodu. Benzoesanu nie zauważyłem.
-
- Dyskutant
OTO SKŁAD NAPOJU OSHEE :
WODA,GLUKOZA,MALDODEKSTRYNA,REGULATORY KWASOWOSCI-KWAS CYTRYNOWY,CYTRYNIAN SODU,CYTRYNIAN POTASU,STABILIZATORY,GUMA ARABSKA,ESTRY GLICEROLU I ŻYWICY ROŚLINNEJ,AROMAT, BARWNIK-BŁĘKIT BRYLANOTOWY FCF,SUBSTANCJE SŁODZĄCE-ACESULFAM K, ASPARTAM,WITAMINY-NIACYNA,KWASPANTOTENOWY,BIOTYNA,WIT.E,WIT.B6,SUBSTANCJE KONSERWUJĄCE E202,PRODUKT ZAWIERA CUKRY I SUBSTANCJE SŁODZĄCE ZAWIERA ŻRÓDŁO FENYLOALANINY .
POZDRAWIAM JAK SIĘKOMUŚ CHCE MOŻE PRZEPISAĆ SKŁĄD Z INNYCH TEGO TYPU NAPOJÓW I PORÓWNAĆ POZDRAWIAM
WODA,GLUKOZA,MALDODEKSTRYNA,REGULATORY KWASOWOSCI-KWAS CYTRYNOWY,CYTRYNIAN SODU,CYTRYNIAN POTASU,STABILIZATORY,GUMA ARABSKA,ESTRY GLICEROLU I ŻYWICY ROŚLINNEJ,AROMAT, BARWNIK-BŁĘKIT BRYLANOTOWY FCF,SUBSTANCJE SŁODZĄCE-ACESULFAM K, ASPARTAM,WITAMINY-NIACYNA,KWASPANTOTENOWY,BIOTYNA,WIT.E,WIT.B6,SUBSTANCJE KONSERWUJĄCE E202,PRODUKT ZAWIERA CUKRY I SUBSTANCJE SŁODZĄCE ZAWIERA ŻRÓDŁO FENYLOALANINY .
POZDRAWIAM JAK SIĘKOMUŚ CHCE MOŻE PRZEPISAĆ SKŁĄD Z INNYCH TEGO TYPU NAPOJÓW I PORÓWNAĆ POZDRAWIAM
Jezus nadchodzi udawaj,że jesteś zajęty
-
- Zaprawiony W Bojach
jeśli aż tak bardzo obawiacie się konserwantów, to róbcie izotonik sami przed wyjściem z domu;
izotoniczny jest 6% roztwór glukozy, zaleca się dodatek sodu aż do 1g/litr (~2,5g soli kuchennej); "walory smakowe" zależą od użytej wody;)
pozostaje też wierzyć, że całą tę resztę z firmowych napojów (minerały i witaminki) dostarcza nam stosowna dieta;
fruktoza wolniej się wchłania (i nie tylko), więc trochę mnie dziwią te przepisy na domowy izotonik z udziałem miodu - choć z drugiej strony na maratonach podają przecież banany;)
tytułowy Oshee jest dla mnie smakowo OK niezależnie od kolorku, choć z firmowych napojów mnie osobiście najbardziej smakuje Gatorade, a najmniej Powerade (może dlatego, że z dwojga złego wolę pić Pepsi niż Coca-Colę;).
izotoniczny jest 6% roztwór glukozy, zaleca się dodatek sodu aż do 1g/litr (~2,5g soli kuchennej); "walory smakowe" zależą od użytej wody;)
pozostaje też wierzyć, że całą tę resztę z firmowych napojów (minerały i witaminki) dostarcza nam stosowna dieta;
fruktoza wolniej się wchłania (i nie tylko), więc trochę mnie dziwią te przepisy na domowy izotonik z udziałem miodu - choć z drugiej strony na maratonach podają przecież banany;)
tytułowy Oshee jest dla mnie smakowo OK niezależnie od kolorku, choć z firmowych napojów mnie osobiście najbardziej smakuje Gatorade, a najmniej Powerade (może dlatego, że z dwojga złego wolę pić Pepsi niż Coca-Colę;).
pzdr
gl
gl