Garmin w Krakowie
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Witam poszukuje sklepu w Krakowie najlepiej w nowej hucie w którym porównam (a potem zakupie) sobie zegarki garmina 50, 60 i 405 w góry dzięki za namiary...
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Przeczytaj recenzje dotyczaca garmina na naszej stronie, a potem wybierz i kup sobie. Radze zakupic 310XT
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
Właśnie czytałem i podoba mi sie 60 kosztuje 700zł z HR i FP ale zastanawiałem sie nad 405 bo wygląda jak zagarek i mógłbym ją nosić na co dzień a nie tylko na trening... co myślicie o 405??
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Nic z tego - za duża jak na zegarek, więc raczej odpada. A ten pierścień dotykowy niejednego biegacza wpienił89Bzdura89 pisze:Właśnie czytałem i podoba mi sie 60 kosztuje 700zł z HR i FP ale zastanawiałem sie nad 405 bo wygląda jak zagarek i mógłbym ją nosić na co dzień a nie tylko na trening... co myślicie o 405??

- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
no - jak zobaczysz i po dotykasz w sklepie - to sam się przekonasz że za nic w świecie nie przypomina to "normalnego" zegarka..
- no i niestety ma też wady typu tylko 3 pola na wyświetlaczu, mniejszy wyświetlacz itd...- więc ten model moim zdaniem garminowi się nie udał - jeśli gps to 305 albo to nowe cacko - jak ktoś ma dużo szmalcu.
- no i niestety ma też wady typu tylko 3 pola na wyświetlaczu, mniejszy wyświetlacz itd...- więc ten model moim zdaniem garminowi się nie udał - jeśli gps to 305 albo to nowe cacko - jak ktoś ma dużo szmalcu.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
czyli 405 odpada
teraz biegam z nokią e71 i Nokia Sport Tracker czy jakos tak ale kilka razy mi upadła i mi jej szkoda... a garmin 60?? z tego co czytałem to dobry zegarek.. zastanawiałem sie jestesze nad 50 bo jest mega tania... a co do gps to niekoniecznie musi mieć bo biegam po gęstym lesie więc może mi gubić a ten FOOT PAD raczej bedzie działał bezproblemowo a i jest z tego co czytam dokładny...

- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
z gubieniem zasięgu w lesie to bzdura... - z garminem przebiegłem już co najmniej 1500km ... z czego pewnie ze 40% po gęstym lesie, i co najmniej drugie tyle w deszczu ... - garminowi nawet super gęsty las i deszcz nie straszny, - przypuszczam że znacznie bardziej szkodziły by mu wąskie uliczki z wysokimi budynkami (wtedy rzeczywiście może przysłonić 80% nieba), ale sam biegałem też np. nie za wąskich wąwozach (podkrakowskie dolinki) i też nie gubił tam zasięgu.
Gubienie zasięgu to na pewno nie argument, - argumentem za to jest to co kiedyś pisał Administrator
- footpod ma podobno mniejszą "bezwładność" jeśli chodzi o chwilowy pomiar prędkości... - może jest trochę mniej dokładny na dłuższych dystansach, ale pewnie "dla amatora" wystarczy... - no i jeszcze cena - to też na pewno ważny argument.
Gubienie zasięgu to na pewno nie argument, - argumentem za to jest to co kiedyś pisał Administrator

-
- Stary Wyga
Kiedy w maju kupowałam swoją 305 w sklepie internetowym i na Kalwaryjskiej ( ta sama firma) różnica w cenie była około 150 zł. Czas oczekiwania na przesyłkę ze sklepu internetowego grubo ponad trydzień. Oczywiście warto sprawdzić i podotykać sprzęt w sklepie, ale poszukaj taniej oferty np. na allegro. Tam mają naprawdę konkrencyjne ceny w polskich sklepach z 36 m-cy gwarancją. Towar przywióżł kurier z Wa-wy następnego dnia.
Mój garmin też zasięgu nie gubi, ale niestety jest ciężki i duży. Po długich wybieganiach na nadgarstku zostają siniaki. Niestety bieganie też traci na spontaniczności bo cenzor zawsze z Tobą.
Pozdrawiam
Monika
Mój garmin też zasięgu nie gubi, ale niestety jest ciężki i duży. Po długich wybieganiach na nadgarstku zostają siniaki. Niestety bieganie też traci na spontaniczności bo cenzor zawsze z Tobą.
Pozdrawiam
Monika
- barte
- Stary Wyga
no to ja sie spytam o cos bo swego czasu bardzo chcialem kupic sobie 305-tke. sorry ze nie w temacie postu troche.
co ile sekund lapie punkt lokalizujacy i czy przy niesprzyjajacych warunkach nie robi tego rzadziej i z wiekszym rozrzutem? i jak jego dokladnosc ma sie do lukow na biezni? podobno dokladnosc gps wynosi 5-10m jak ostatnio wyczytalem.
sam uzywam czasem strasznie badziewnego gpsa do rejestrowania trasy ktory jest w iphonie i wizualizacja trasy sceptycznie mnie nastawia do tego rozwiazania (trasa powrotna nijak ma sie do tej samej, mija sie to masakrycznie pomimo ze biegne tak samo tylko w innym kierunku).
wierze ze 305 jest lepszy bo ma sirfstaraIII ale na ile jest dokladny?
co ile sekund lapie punkt lokalizujacy i czy przy niesprzyjajacych warunkach nie robi tego rzadziej i z wiekszym rozrzutem? i jak jego dokladnosc ma sie do lukow na biezni? podobno dokladnosc gps wynosi 5-10m jak ostatnio wyczytalem.
sam uzywam czasem strasznie badziewnego gpsa do rejestrowania trasy ktory jest w iphonie i wizualizacja trasy sceptycznie mnie nastawia do tego rozwiazania (trasa powrotna nijak ma sie do tej samej, mija sie to masakrycznie pomimo ze biegne tak samo tylko w innym kierunku).
wierze ze 305 jest lepszy bo ma sirfstaraIII ale na ile jest dokladny?
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
no jak nałożysz to zna zdjęcia z google earth, to rzeczywiście przesunięcie może być 2-3 może nawet więcej metrów... - przy czym - przecież chyba nie na tym nam zależy a na mierzonej odległości i prędkościach.
Pomiar "względny" czyli przesunięcia między jedną a drugą pozycją jest znacznie dokładniejszy niż pomiar "bezwzględny" - wynika to fizyki - możesz poczytać o tym na wikipedii na pewno. - w każdym razie chodzi mniej więcej o to że błąd 2-3 metry wynika w gps'ie z tego, że nie uwzględnia chwilowych (w danym dniu) warunków które wpływają na propagację sygnału z satelity, niemniej te zmieniające się warunki, mają znikomy wpływ na pomiar względny. czyli między dwoma mierzonymi punktami.
co do pytania co ile sekund- łapie co 1 sekundę, przy czym ma dwa tryby zapisu trasy "smart" i "hi" czy coś takiego - w tym trybie "smart" jeśli biegniesz po prostej to nie zapamiętuje wszystkich punktów, po prostu stara się zapamiętywać najbardziej istotne informacje, i oszczędza dostępną pamięć... w tym drugim trybie zapamiętuje wszystko co 1 sekundę.
Pomiar "względny" czyli przesunięcia między jedną a drugą pozycją jest znacznie dokładniejszy niż pomiar "bezwzględny" - wynika to fizyki - możesz poczytać o tym na wikipedii na pewno. - w każdym razie chodzi mniej więcej o to że błąd 2-3 metry wynika w gps'ie z tego, że nie uwzględnia chwilowych (w danym dniu) warunków które wpływają na propagację sygnału z satelity, niemniej te zmieniające się warunki, mają znikomy wpływ na pomiar względny. czyli między dwoma mierzonymi punktami.
co do pytania co ile sekund- łapie co 1 sekundę, przy czym ma dwa tryby zapisu trasy "smart" i "hi" czy coś takiego - w tym trybie "smart" jeśli biegniesz po prostej to nie zapamiętuje wszystkich punktów, po prostu stara się zapamiętywać najbardziej istotne informacje, i oszczędza dostępną pamięć... w tym drugim trybie zapamiętuje wszystko co 1 sekundę.
- barte
- Stary Wyga
dzieki za odpowiedz, brzmi przekonywujaco. ciekawy jestem jeszcze czy mozliwe jest odczytywanie tempa z dokupionego do 305-tki footpoda przy jednoczesnym korzystaniu ze wszystkich dobrodziejstw gpsa. (pomiar chwilowy tempa z FP jest dokladniejszy).
drogie rozwiazanie ale juz chyba najdoskonalsze.
drogie rozwiazanie ale juz chyba najdoskonalsze.