Ból kolan - nietypowy przypadek

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Disar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zrobiłem zdjęcie stawów skokowych:
http://img341.imageshack.us/img341/8523/img1196bmu.jpg
Co o nich myślicie?
New Balance but biegowy
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Disar pisze:A jest jakiś inny sposób korekcji tej wady czy zostają tylko wkładki do butów?
w trkacie wizyty u ortopedy spytalem go miedzy innymi o wkladki gdyz w moim miescie Poznan takowe sa robione Jego odpowiedz:ktokolwiek tam idzie wychodzi z wkladkami niezaleznie czy sa mu potrzebne....

Ze zdjecia hmmm na moje oko chyba obie nogi uciekaja do srodka Dziwi mnie ze zaden ortopeda tego nie zauwazyl albo Ty ni esluchales

Rada np gdy jedna noga ucieka sciac buty po zewnetrznej Mnie pomoglo Oczywiscie lepsze sa buty z kontrola pronacji ale szkoda było mi wyrzucic prawie nowe buty :)) Kolejne buty beda dla pronatora Nie zawsze odcisk wodny prawde powie
Zreszta ten ortopeda tak samo zrobil w przypadku corki

Nie chce mi sie wierzyc by tylu specow nic nie zauwazylo i kazdy wymyslal jakies badania

cos tu ni epasuje
Disar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tylko jeden człowiek zwrócił uwagę na te stawy no i zlecił mi kupno wkładek. Natomiast nie powiązał tego z bólem w kolanach, powiedział że wszystkie sprawy z zakresu ortopedii wykluczył i wysłał mnie do reumatologa...
mario36 masz na myśli buty do biegania?
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Disar pisze:Tylko jeden człowiek zwrócił uwagę na te stawy no i zlecił mi kupno wkładek. Natomiast nie powiązał tego z bólem w kolanach, powiedział że wszystkie sprawy z zakresu ortopedii wykluczył i wysłał mnie do reumatologa...
mario36 masz na myśli buty do biegania?
tak ..pow takze ze mam dalej biegac i po 2 miesiacach napisac maila czy przeszlo Widze poprawe po 1 bieganiu gdyz przy wolnym biegu kulalem teraz tylko kilka pierwszych krokow Przy szybszym biegu tego nie bylo tj utykania gdyz stopa szybciej sie przetaczala

To sciecia zewn czesci buta ok 4 mm to rozwiazanie jak dla mnie na pewien okres czasu ze wzgledu ze zal mi bylo 4 miesiecznych adistarow:) Mozliwe ze ten zabieg skroci ich zywotnosc Musze miec po prostu buty z kontrola pronacji bo te sa dla supinatora - tak wychodzi patrzac na scieranie sie zwyklego obuwia a z testu wodnego stopa neutralna

Skoro zwrocil uwage na stawy twoj lekarz to powiazal to z kolanami Opinie o wkladakach sa rozne pomijajac koszt ich zrobienia
Wierze ze diagnoza mojego ortopedy jest dobra:)
Disar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To mi każdy jak jeden mąż odradzał biegania i sportów obciążających kolana. Zrobiłem jak kazali...i teraz chodzę z wkładkami (których w ogóle nie czuje, że mam....) w zwykłych butach, które noszę codziennie, a o bieganiu na razie zapomniałem :(
Będę musiał znaleźć człowieka z radomia, który dobierze/zrobi mi wkładki.
kael
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Obejrzałem twoje zdjęcie, nie jestem lekarzem ale bez problemu widzę u Ciebie koślawość, szczególnie w prawej nodze
mario36
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Disar pisze:kael był jeden człowiek, który zwrócił na to uwagę i stwierdził, że stawy skokowe schodzą się do wewnątrz. Kazał mi kupić wkładki korekcyjne do butów od swojego zaufanego człowieka. Od razu to zrobiłem i chodzę w nich już parę miesięcy, ale nie wiem czy jest jakaś zmiana, nie zwracałem na to uwagi...

a wczesniej piszesz ze kolana cie bola przy kazdej okazji jak siedzisz stoisz a teraz ze nie zwrociles uwagi ....zawracasz glowe innym
Disar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Chodzi mi o stawy skokowe... Nie robiłem im zdjęć i nie widziałem ich przed przed kupnem wkładek, żeby teraz móc porównać (czy dały jakiś efekt). Jednak ich używanie nie wpłynęło na ból kolan....
ODPOWIEDZ