"Debiutanci" po debiucie

Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.13 września odbędzie się 27 maraton wrocławski,zapisałem się no i oczywiście wpisałem nazwę drużyny Bieganie.pl.Wiem że parę osób wybiera się,możemy stworzyć nawet kilka drużyn (drużyna składa się z trzech osób),no to jak kto chętny? a do końca maja najniższe wpisowe 60 zł.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Chętnie bym dołączył do Twojej drużyny, ale znając życie będę zwlekał do ostatniej chwili ;-).
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dobrze, że przypomniałeś o niższym wpisowym. Będzie trzeba płacić. Klub wpisałem swój, czyli doliniarze.com.
O 19:50 wróciłem z biegania i muszę powiedzieć, że dawno tak ciężko mi się nie biegło. Jednak mocny trening dzień wcześniej osłabia. Nie wiem też czemu, uparłem się, że zrobię 25 kółek(na stadionie byłem). Mogłem sobie odpóścić, albo zrobić po 15-tu przerwę. Nie zaszkodziłaby efektowi treningu. A tak pierwszy raz od dawna czekałem, aż skończę trening. Pierwszy wniosek: jak robię lekki trening i czuję się zmęczony, to mam przerwać. Drugi: jak jestem po ciężkim treningu, to nie idę na stadion, bo tam 10km trwa dwa razy dłużej.
Jutro trening ze swoimi, więc nie ma opcji, żeby nie było super.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja jeszcze nie podjąłem decyzji gdzie na jesieni (o ile będę w stanie się przygotować) będzie mój kolejny maraton. Wiadomo że w grę wchodzą tylko trzy opcje: Wrocław, Warszawa i Poznań. Mnie ciągnie do Poznania, nie wiem czemu ale jakoś czuję że tam powinienem pojechać :) ale to jest tydzień po 4energy... Warszawa? Nie byłem jeszcze w stolicy więc fajnie by było tam się w końcu pojawić, ale bardziej myślę o wiosennym półmaratonie. Jeśli chodzi o Wrocław to najbardziej pasuje mi terminowo, 3 tygodnie przed połówką w Katowicach, będzie czas na dojście do siebie, ale najniższe wpisowe tylko do końca maja... A do tego czasu na pewno nie podejmę decyzji. Tak więc pożyjemy zobaczymy, być może plany maratońskie będzie trzeba odłożyć dopiero na wiosnę 2010, ale to już nie jest zależne ode mnie.
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z mojego biegania w tym tygodniu to tylko dziś zrobiłem dwie przebieżki: do sklepu i z powrotem po browarki. Jutro w łazience tylko wylewka do zrobienia co zajmie ze 3-4h i nie wiem co by mnie musiało zatrzymać, żeby nie pobiegać.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pikkot że Tobie chciało się kręcić kółka na stadionie :nienie: właśnie co sądzicie o tak wczesnym terminie opłaty startowej? W pewnym sensie może być to motywacja do solidnego treningu a z drugiej strony ciekawi mnie po co organizator coś takiego robi.
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

może późno dostaje kasę od sponsorów i potrzebuje na sprawy "organizacyjne" wcześniej ? ;-)

nie wiem, ale o ile w maratonie to jeszcze rozumiem ... o tyle półmaraton marzanny bije wszystkich chyba na głowę... najniższa stawka kończy się w marcu chyba... a półmaraton jest w połowie czerwca...

;-)

ja też troszkę pobiegałem - ... wyszedł krosik, choć miało być spokojnie przed jutrzejszymi zawodami... ale było za to krótko .. 40 minut "wszystkiego" ;-) 6,5km po mojej ulubionej leśnej pętli ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
pikkot
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Organizatorowi zależy, żeby jak najwcześniej miał osoby, które na pewno się zjawią, a jak się nie zjawią, to przynajmniej na coś się przydadzą ich pieniądze. Koszulki na pewno lepiej zamówić 3 miesiące przed maratonem, niż szyć albo wykupywać i robić na nich nadruki, w ostatniej chwili, kiedy jest mnóstwo innych rzeczy do dogrania, jak na przykład poprawka trasy, bo drogowcy gdzieś wkroczyli, albo miasto zmieniło zdanie o zamknięciu kilku ulic.
Myślę, że może 3,5 miesiąca, to ciut dużo. Jednak 60 zł za duży maraton, z noclegiem na hali, pakietem startowym, to na prawdę darmo w skali europejskiej(50E + 15E za koszulkę to standard). Nawet 3.5 miesiąca wcześniej. Najgorsze dla orgów jest jak ludzie płacą dopiero na miejscu, albo rejstrują się i płacą na miejscu. Skąd oni mają wziąć dla nich pakiet? Jeżeli biuro ma dobrze działać, to dla zapisanych pakiety muszą być spakowane i czekać na nich oznaczone numerami, nie ruszone aż do zamknięcia biura. Jak się okazało na SM nawet branie standardowej poprawki czasem nie działa,bo niezapisanych przyszło stosunkowo 2 razy więcej niż zwykle. Osobiście jestem zwolennikiem zamykania listy na miesiąc przed startem. Na biegi, na które zapisy i zapłata jest przez internet, zapisuję się i płacę najwcześniej jak mogę. Wiem, że czasem do ostatniej chwili nie wiadomo, czy się wystartuje, ale według mnie, to biegacz powinien wiedzieć, a nie organizator.

A co do stadionu, to właśnie nie chciało mi się tych kółek robić. Poszedłem tam, bo tartan jest dobry, a mnie kolano trochę dziwnie chodziło po czwartkowej siatkówce.
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio organizatorzy starają się przyciągać biegaczy oferując w pakietach startowych coraz lepsze gadżety np. koszulki biegowe.Wydaje mi się że to całe zamieszanie na SM z zapisami miało bezpośredni związek z dość niefortunnym zaplanowaniem przez organizatorów wiosennych maratonów terminów biegów.Z tego co pamiętam takie sytuacje wcześniej nie miały miejsca a w tym roku istny maraton maratonów w trzy tygodnie. Są maratony takie gdzie liczba biegaczy rok rocznie jest taka sama np Wrocław (około 1000),ciekawą zachętą dla biegaczy płacącym w pierwszym terminie powinien być np. poszerzony pakiet startowy,płacisz wcześniej dostajesz coś extra.
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Za chwilę trzeba się spakować i w drogę do Skawiny :) Start o 14, pogoda w Krakowie jak na razie do biegania super. Trochę popadało, nie ma upału i jest zachmurzone niebo. Mam tylko nadzieję że nie będzie jakiejś ulewy w trakcie biegu, ale taki mały lekki deszczyk byłby mile widziany :) Wieczorem zdam relację jak było na biegu :)
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:Witam.13 września odbędzie się 27 maraton wrocławski,zapisałem się no i oczywiście wpisałem nazwę drużyny Bieganie.pl.Wiem że parę osób wybiera się,możemy stworzyć nawet kilka drużyn (drużyna składa się z trzech osób),no to jak kto chętny? a do końca maja najniższe wpisowe 60 zł.
jakubie738 też pewnie polecę z bieganie.pl we Wrocku i pewnie będziemy biegli na podobny czas więc jestem chętny :-) jak znajdziemy jeszcze kogoś o podobnym poziomie co nasz (choć niekoniecznie ) to powinniśmy powalczyć o dobrą pozycję w drużynie :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pikkot pisze: Klub wpisałem swój, czyli doliniarze.com.
ty w doliniarzach biegasz :-) poznałem od was parę osób ostatnio, może zjawie się na cotygodniowym treningu kiedyś :-)
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
GG 730243
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho pisze:Za chwilę trzeba się spakować i w drogę do Skawiny :) Start o 14, pogoda w Krakowie jak na razie do biegania super. Trochę popadało, nie ma upału i jest zachmurzone niebo. Mam tylko nadzieję że nie będzie jakiejś ulewy w trakcie biegu, ale taki mały lekki deszczyk byłby mile widziany :) Wieczorem zdam relację jak było na biegu :)
powodzenia, jak popadało to może takiej palmy jak na maratonie nie będzie :-) czekamy na relacje :-)
GG 730243
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No Krakusy! Powodzenia :-).

Jaki wspaniały pomysł odpowiadać każdemu z osobna! I to cytując niemal całe wypowiedzi! No po prostu świetna sprawa! Chyba sam tak zacznę robić, ale nie wiem czy dam rady doścignąć ten wzór ideału! Świetny sposób na to, jak w kilka minut nabić sobie liczbę postów! A ja czasami siedzę po 15' nad jednym. No a jak takie pisanie poprawia czytelność i wprowadza porządek to już nawet nie wspomnę.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja wczoraj zamiast dnia wolnego coś koło 5,5 km truchciku, po ok 6:10-6:25, totalny relaks, dolna granica 1 zakresu czasami poniżej, dziś w planie coś kolo 12 km, trochę tempa i parę podbiegów, jutro coś dłuższego może mała wycieczka biegowa ze szwagrem 18-20 km :-) pogoda dziś fajna trochę popadało a temperatura koło 18 stopni więc jak na mnie idealnie :-)

barstess skup się na tematach biegowych bo nie mamy zamiaru czytać kolejnej awantury którą próbujesz wywołać, tutaj rozmawiamy o bieganiu a nie o gramatyce lub czy w artykule było by lepsze słowo amator czy początkujący czy jeszcze inne nie mające ze związane z bieganiem pierdoły o które ciągle się czepiasz, i nie ścigamy się w ilości postów tylko jak już coś to w zawodach biegowych :-)

Pozdrawiam :-)
GG 730243
ODPOWIEDZ