no rozumiem że w tym roku wybrałeś silesję - w końcu wystartować w I edycji jakiegoś maratonu to nie byle co... ale że w przyszłym roku tez zamierzasz olać Kraków - nieładnie

Hehessokolow pisze:rapacinho - ty to jesteś niezły zdrajca..bo z tego co się zorientowałem to jesteś z Krakowa... - a tak olewasz nasz lokalny maraton !!
![]()
no rozumiem że w tym roku wybrałeś silesję - w końcu wystartować w I edycji jakiegoś maratonu to nie byle co... ale że w przyszłym roku tez zamierzasz olać Kraków - nieładnie
spoko jak coś to pisz na ggelendil1985 pisze:piter82, Kuba dzięki za wskazówki
W 20 i 21 tydzień zrobię 28 i 30km.
heh raczej bym się martwił odwodnieniem niż tym że będe sikać, ważne żeby na 10-15 min przed startem sobie skorzystać z wc ostatni raz nawet jak się nie chce za bardzo, później najlepiej pić na każdym punkcie chociaż pare łyków, bo gdy się zacznie chcieć pić to juz może być już za późno, czasem są punkty że sam sobie dajesz swoje odżywki wtedy warto mieć małe buteleczki po 150-200 ml i pić na każdym punkcie najlepiej odżywkę która szybko się wchłania lub dobrego izotona, żeliki musisz zjeść do ok 25-30 km żeby zdążył się wchłonąć bo jak wciągniesz po 30 km to może zacząć działąć jak już na mecie będizesz albo zacznie się ściana i wtedy już żeliki nie pomogąelendil1985 pisze: Takie może banalne pytanie, ale jak to jest z potrzebami fizjologicznymi podczas maratonu?
Da radę wypocić wszystko, żeby nie stawać? A jak kogoś przyciśnie świstak?![]()
Później chyba trudno wrócić do rytmu [/b]
ja w tym roku jak w zeszłym na maratonie będe miał 2 żeliki z nutricy czy jakos tak i 9 buteleczek Vitargo każda po 150-200ml na każdym punkcie odżywczym, pozatym wieczorem zjem sobie proteinowego batona i rano zaraz po obudzeniu batonika performance bar z Vitargo. Przed samym startem jeden żelik, buteleczki konsekwetnie na kazdym punkcie odżywczym wciągnę jedną i zelik koło 20 km, mam jeszcze jeden baton z vitargo niby na trasie sie go je i wieczorkiem wciagne moze z 1/3 zeby zobaczyc jak zoładek zareaguje bo nie testowałem go. Standardowo 2 izotony rano musze wciagnac jak przed każdym startem i lekkie śniadanie.jakub738 pisze:
Już za parę dni niektórzy z nas pobiegną i takie mam pytanie jakie odżywki(żele)będziecie mieli ze sobą na trasie? Macie jakieś ulubione i wypróbowane czy raczej zakupy przed startem?