Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

na Katorżnika to trzeba mieć płuca i kondyche ze stali do tego mocne nogi i nie tylko :-)do tego specjalne buty bo jak polecisz w normalnych to masz po obuwiu :-) ale może być ciekawie, a kiedy jest ten bieg??
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
PKO
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Rapacinho właśnie poczytałem i opłaty „lekko zaporowe”:
do 31 maja 2009 – 70 pln
do 31 lipca 2009 – 100 pln

A o Kieracie czytałeś? Też ciekawia impreza.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do spotkania przed biegiem w Katowicach, to jestem jak najbardziej za. Mam telefon do Bartess`a więc jakby co to się zdzwonimy.
Właśnie zapisałem się i zapłaciłem wpisowe do pólmaratonu w Warszawie 29 marca tak więc odpada mi Żywiec... może w przyszłym roku, zobaczymy.
Co do Kieratu, to w zeszłym roku startował w nim kumpel, który ma już kilka maratonów za sobą i parę imprez ekstremalnych (np. jakieś 24 - godzinne) i następnego dnia pisał mi, że z nogi mu wchodzą do d... Ponoć fest ciężko ale spróbować warto.
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

josina pisze:
jacuś pisze:a tak jeszcze na marginesie (nabijając sobie ilość wypowiedzi;)) - wybiera się ktoś na pólmaraton do warszawy 29 marca? Fajna i szybka trasa podobno jest.
ja będę. może spróbuję zaatakować swoją życiówkę i zejść poniżej 1:29:59
to być może się spotkamy... chociaż już jest zapisanych koło 4.000 startujących, więc bedzie ciężko.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bartess pisze:Rapacinho właśnie poczytałem i opłaty „lekko zaporowe”:
do 31 maja 2009 – 70 pln
do 31 lipca 2009 – 100 pln

A o Kieracie czytałeś? Też ciekawia impreza.
No opłaty strasznie wysokie... A o Kieracie kiedyś coś czytałem, też ciekawa impreza ale chyba jeszcze nie na teraz, bo mimo wszystko 100km to nie jest spacerek :). Ale takie właśnie nietypowe imprezy biegowe są strasznie fajne :)
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widze ze was wzielo na ekstremalne doznania :hej: na opolszczyznie organizowany jest rajd http://www.haki.uni.opole.pl/setka.php jak nie macie co robic :hejhej:
Obrazek
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o extrema to mam nadzieję, że kiedyś będę miał możliwości finansowe, fizyczne i psychiczne, żeby wystartować w Marathon des Sabres w Maroku. Pustynia, 6dni, 260km. i 5 tyś euro wpisowe :bum:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba trasa Silesii uległa zmianie: http://www.silesiamarathon.pl/trasa/ ale ręki sobie uciąć nie dam bo nie pamiętam już jak wyglądała ta stara :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

Co do rozgrzewającej na kolana ;-) to i owszem nie pomyliłem się... ;-) nie mówię że zaraz po złapaniu kontuzji - bo wtedy to rzeczywiście lód najbardziej pomaga... (żeby zmneijszć obrzęk etc...) .. ale potem to już chyba zależy "od nas samych" co nam bardziej pomaga... - maści rozgrzewające mają to do siebie że zwiększając ukrwienie przyspieszają gojenie.. - na mnie to działa... - jak mnie w kolanie "szczyka" tj. nie jestem w stanie chodzić to właśnie tak się leczę i jak mnie rozgrzeje.. to zawsze jest lepiej ;-)

Co do rzeźnika to nie przesadzajcie ;-) - bieg jest specyficzny - ale wydaje mi się że nie jest aż tak ekstremalny. - sam nie byłem... ale mój papa był... i choć zmęczony i ubłocony to dotarł do mety... na pewno na rzeźniku trudniej się "ścigać" bo tam jak wpadniesz w kolejkę ludzi to żeby kogoś wyprzedzić to się trzeba rzeczywiście zmęczyć.
a co do specjalnych butów ... - to widząc jak wyglądały buty mojego ojca... to raczej nie brał bym żadnych specjalnych tylko - stare biegowe - bo tak czy siak nic już z nich po tym biegu nie będzie.
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Zima wrocila,snieg pada cos ta wiosna nie chce przyjsc moze tez ma kryzys :hahaha: Dzisiaj po wczorejszym lenistwie zrobilem sobie dlugie wybieganie 20,8 km i jest dobrze,wczoraj nie moglem sobie znalesc miejsca tak mnie nosilo zeby pobiegac powoli wyglada to jak nalog :oczko:. A co do SILESA MARATON moze wiecie o co chodzi z wpisowym bo nie do konca rozumiem organizatorow (odnosnie konta),cos ten bieg jest pelen zagadek :niewiem: .Pozdrawiam
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponoć każdy ma swój numer konta, ale nie wiem dokładnie o co chodzi bo jeszcze nie próbowałem wpłacać. W każdym razie jak się ktoś zaloguje to tam jest dokonaj płatności, może tam jest ten numer konta?
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rapacinho bystrzacha z Ciebie. Faktycznie zmienili trasję. Nie dość, że zmienili to jeszcze odcinki zaznaczyli w milach. Geniusze, jak już to robili w mapmyrun to mogli to zrobić dobrze. Starą traskę obrysowałem i zobacz sobie TUTAJ.

Ssokolow co do katorżnika to masz rację - buty byle jakie bo i tak do kosza pewnie się nadadzą. Byle te 7km wytrzymały.

Jakub738 z tą zimą to przerombana. rano w 5' zrobiło sie biało.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

wracając do biegu w Katowicach... rozumiem że ten link który podałeś do parkingu... to masz na myśli ten plac który się wyświetla po kliknięciu, a nie to co zaznacza się "kółkiem" -
innymi słowy - masz na myśli plac w okolicach mety..?
Jest jednak spora szansa że przyjadę - będę pewnie jechał rano z Krakowa... i wolał bym nie szukać biura zawodów przez godzinę;p

a przy okazji - Kto przyjeżdża na pómaraton w Krakowie ;-) Ja na pewno będę... nr startowy 22 ;-) już mogę podać
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem o jakim kółku piszesz. To pewnie ten plac właśnie koło mety. A dokładnie chodzi o to miejsce:

Obrazek

Ja do Ciebie nie jadę. Trochę za daleko jak dla mnie a poza tym nie chcę się forsować tydzień po tygodniu.

Od paru dni rozglądam się za butami i skłaniam się do Woolf'ów TRAINER PRO...

Pozdrawiam.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się wybieram na półmaraton Marzanny. Bieg opłacony a mój numer to 91 :) Szkoda tylko że ten bieg z najważniejszego startu na wiosnę zrobił się takim zwykłym biegiem, bo formy ciągle brak... A co do butów to zaczynam się zastanawiać w jakich pobiec na dwóch najbliższych zawodach. W nowych przebiegłem ok.60km ale czuję że to jeszcze nie jest to, dlatego poważnie rozważam start w starych. Decyzję podejmę pewnie w sobotę bo jutro planuję pobiegać w starych i zobaczę jak to będzie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ