Najgorsze Imprezy w Kraju

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tomek Michałowski pisze: co do trasy ,proszę nie zapominać ,że organizatorem jest urząd dzielnicy więc natularlną koleją rzeczy jest bieganie po tej właśnie dzielnicy,
Jak się chce robić takie biegi to się zamyka ulice a nie lata po podwórkach i parkingach.
Na dodatek dowiedziałem się, że w tym roku zgłoszenia on-line są owszem możliwe - ale tylko dla tych zameldowanych poza Warszawą.
Popularność bierze się chyba tylko z braku imprez w podobnym okresie na nie za długim dystansie.
Tomek - wymagajmy trochę od organizatorów a nie gódźmy się na każdą partyzantkę jaką tylko nam Organizator zafunduje.
PKO
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ale bieg prowadzony jest przecież po ulicach tylko ,że osiedlowych a nie głównych i tranzytowych, http://www.biegchomiczowki.pl/mapachomiczowka.html

a wiesz dlaczego zgłoszenia są on -line tylko dla ludzi spoza Wawy ? bo ja wiem dlaczego ? ponieważ brak jest opłaty i organizator postanowił ,że ludzie z Warszawy mogą się ostatecznie pofatygować na Bielany i zapisać osobiście , chodzi o to aby uniknąć sytuacji ,że ludzie się zapiszą pro forma a potem "e tam ,nie chce mi się , nie biegnę"

zagadam się , w tym terminie brak jest jakichkolwiek innych imprez
co nie oznacza, że jest to jedynie determinujące popularnośc tej imprezy

jeżeli Bieg Chomiczówki nazywamy partyzantką to osobiście uważam ,że jest to spore nadużycie, normalna impreza biegowa tylko ,że poprowadzona na osiedlu i w środku zimy, 26 edycja + 2 wyróżnienia za organizację + opinia fajnego biegu wśród biegaczy
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Na opinię mas nic nie poradzę. Tak samo jak na to, że w 1990 roku do drugiej tury wyborów prezydenckich wszedł Stan Tymiński. Wybory mas.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Post kolegi Pichotnika usunąłem razem z nim.
Podsumowując jego wypowiedź - kolega Pichotnik uważa, że Chomiczówka to świetna Impreza.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Tylko sie nie bójcie, że każdy kto powie, że Chomiczówka jest cool zostanie usunięty z forum.

:hahaha:
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę mi szkoda mojego konta, ale raz kozie śmierć...

Ja również uważam Chomiczówkę za fajną imprezę.
1. Jedyna atestowana 15 w Warszawie.
2. Jedyna atestowana 5 w Warszawie.
3. Fajna atmosfera, którą tworzą biegacze.
4. gorąca herbata i grochówka na mecie.
5. Łazienki
6. Ciepłe pomieszczenia do przebrania się.

A co do minusów wymienionych przez Fredzia to nie jest prawdą, że bieg biegnie po parkingach. W dużych miastach każdy wolny kawałek ulicy/chodnika staje się parkingiem i z tym trzeba się pogodzić. Nie przeszkadza to tym bardziej, że organizatorzy świetnie zabezpieczają trasę i nigdy nie widziałem niebezpiecznych sytuacji z samochodami.
A uliczki i chodniki, którymi prowadzi trasa są wystarczająco szerokie dla takiej ilości uczestników. Zgadzam się z tym że kłopotliwe, to może być tylko na pierwszej prostej - ale ten problem dotyczy proporcjonalnie bardziej maratonów w Warszawie i Poznaniu (stosunek szerokości ulicy startowej do liczby uczestników).
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Post kolegi Pichotnika usunąłem razem z nim.
Podsumowując jego wypowiedź - kolega Pichotnik uważa, że Chomiczówka to świetna Impreza.
FREDZIO pisze:Tylko sie nie bójcie, że każdy kto powie, że Chomiczówka jest cool zostanie usunięty z forum.

:hahaha:
A można szerzej - tzn. jakie wypowiedzi na temat Chomiczówki są akceptowalne, a jakie nie?
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja słyszałem od kolegi, który biegał rok temu, że wskazano mu źle trasę na Chomiczówce. Prowadził zdecydowanie, ale pobiegł nie tam gdzie trzeba. Ostatecznie nie pamiętam, czy wygrał czy przegrał, ale coś jest na rzeczy jak widać.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

trinity pisze:A można szerzej - tzn. jakie wypowiedzi na temat Chomiczówki są akceptowalne, a jakie nie?
Kolega nie został usunięty za wypowiedź o Chomiczówce ale za wypowiedź na mój temat.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

PiotrekMarysin pisze: 1. Jedyna atestowana 15 w Warszawie.
2. Jedyna atestowana 5 w Warszawie.
3. Fajna atmosfera, którą tworzą biegacze.
4. gorąca herbata i grochówka na mecie.
5. Łazienki
6. Ciepłe pomieszczenia do przebrania się.
1. Co to znaczy atestowana przy takiej liczbie zakrętów, możliwych ścięć?
3. Chyba wszędzie gdzie są biegacze jest fajna atmosfera.
4. Herbata i grochówka - no cóż, "de gustibus non est disputandum"
5 i 6 - pewnie ok.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. że posiada atest ,są zakręty ale jakoś przez te lata nie zauważyłem żeby ktoś je ścinał ,"możliwych" ścięć , wydaję mi się ,że biegacze to mimo wszystko rozsądni ludzie i nie ścinają
3. bo jest miło, ciepło , mimo stycznia , kameralnie a zarazem ścigać się da, nie ma wpisowego, organizatorzy się starają , jest jakoś tak rodzinnie ,że się tak wyrażę

nie jest to może TOP ale narzekać nie ma zbytniego powodu

a Pichotnik taki fajny był...
Tomek
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tomek, nie widziałeś nigdy wyścigu w wykonaniu czołówki. Oni tną jak wściekli gdzie tylko jest okazja, nawet jak zyskają raptem 10cm. Ale np. sam widziałem jak gość biegnący przede mną w wyścigu na milę w Słupsku ściął trasę przez park, zyskując ok. 100m.

Uczciwy nie oszuka nawet jak mu wyrysują trasę kredą na lotnisku, ale nawet w środowisku amatorów co rusz słyszy sie o tym, że ktoś nieuczciwie skracał trasę, pod tym względem złą sławą cieszy się maraton w Krakowie.
Tomek Michałowski
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to moim zdaniem jest już zboczenie biegowe jesli ktoś tak robi
zwykła nieuczciwośc i brak szacunku dla kolegów z trasy
chamówa i prostactwo
Tomek
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pewnie tak, ale jeśłi ta trasa do takich rzeczy ludzi skłania (umożliwia to), to potwierdza że jest słaba.
Dobra, ale dziś wigilia Wigilii - peace on earth - wszystko jest super.
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Co prawda na temat Chomiczówki wypowiedzieć się nie mogę, bo nie miałam przyjemności / nieprzyjemności uczetniczyć w tym biegu. W tym roku się zapisałam, bo z każdej strony patrząc termin i dystans, jak również miejsce biegu ( niemalże na moim podwórku ) bardzo mi odpowiadają.

Sądze też, że Fredzio zrobił temu biegowi sporą reklamę tym tematem, bo dyskusja się wywiązała, są głosy za, są przeciw i pewnie sporo osób będzie chciało sprawdzić jak to jest naprawdę :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ