Przemęczenie organizmu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

arek-z pisze:Jutro będę miał wyniki badań kortyzolu i testosteronu. Ciekaw jestem, co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że będzie to podane w tych samych jdnostkach i z obliczeniem T/C nie będzie problemu.
jednostki można przeliczać :hejhej:
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
PKO
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

arek-z pisze:Jutro będę miał wyniki badań kortyzolu i testosteronu. Ciekaw jestem, co z tego wyniknie. Mam nadzieję, że będzie to podane w tych samych jdnostkach i z obliczeniem T/C nie będzie problemu.

Idę też sobie pooglądać przełaje studenckie i popytam znajomych o polara. Przynajmniej jakaś iskierka nadziei zabłysła :)
Ciekawe, ile kosztuje taka przyjemność ?
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
arek-z
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 37.40
Życiówka w maratonie: 3:55.50

Nieprzeczytany post

kortyzol 30zł, testosteron 25zł. Zdrowie i przyjemność z biegania - bezcenne :)
arek-z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

moje wyniki:
testosteron 565 ng/dl (norma 262-1593)
kortyzol 11,20 μg/dl (norma 5,0-25,0)

T/C x 100 = (565x100)/(11,2x1000) = 5,04

jest więc zdecydowanie większy od 3, co oznacza, że przetrenowany nie jestem. Z drugiej strony jestem już po 8 tygodniach przerwy, więc wyniki badań mogą być mylące, bo powinno być to w okresie "dołka", ale z drugiej strony cały czas jak się ruszam, np. gram w kosza, to czuje że ten dołek jest. Na codzień czuję się tak samo słabo, jak podczas mocniejszych treningów.

Chyba trzeba pójść jednak znów tropem astmy i skontaktować się z COMSem, co niebawem uczynię.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sorry, ale przetrenowanie to nie tylko oznaki fizjologiczne, to równiez stan umysłu. Proponuję zamiast badań więcej mysleć pozytywnie i wiecej wiary w swoje umiejetności i talent. Reszta postepowania uzdrawiajacego taka sama jak przy zwykłym przetrenowaniu i bedzie dobrze. :oczko: Takie mam przeczucie.
arek-z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

:) dzięki za radę ;) mogę Cię zapewnić, że nie chodzi tutaj o myślenie. Optymizmu i wiary w siebie mam aż nadto. Ale rozumiem, że przez forum może Ci się wydawać inaczej. Cieszę się jednakże, że mi dobrze życzysz :)
Awatar użytkownika
Friend
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:04

Nieprzeczytany post

arek-z pisze:kortyzol 30zł, testosteron 25zł. Zdrowie i przyjemność z biegania - bezcenne :)
Dzięki za info !
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
arek-z
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

odświeżam temat i mam pytanie do Decka albo kogoś innego, kto jest obeznany w temacie badań krwi.
Wyniki mojego rozmazu:

neut 1.43 36.0%
lymph 2.10 52.9%
mono 0.33 8.3%
eo 0.10 2.5%
baso 0.01 0.3%

byłem u lekarza ogólnego i hematologa. Wiem, że neutrofili mam bardzo mało i ogólnie leukocytów też jest mało. Jutro mam kolejną wizytę u hematologa, ale mam wrażenie, że facet się nie stara, bo ostatnio jak zobaczył te wyniki, co są powyżej, to powiedział, że niczego niepokojącego nie widzi. I to mnie martwi. Przeglądałem internet, dowiedziałem się sporo na temat neutropenii. Ale nie mogę znaleźć jednej rzeczy.
Czy te wyniki mogą mieć jakikolwiek związek z osłabieniem organizmu, bólami mięśni, uczuciem wiecznego zmęczenia??
Będę wdziędzny, jeśli ktoś coś wie na ten temat.
slaweks
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trafiłem przypadkiem na ten archiwalny wątek i przeczytałem z zainteresowaniem, ale brakuje mi w nim epilogu :) Czy można się dowiedzieć, jak ta historia się skończyła i czy wróciłeś do swojej oczekiwanej formy?

Pozdrawiam
Sławek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ