Oficjalna Dyskusja o Biegach Wyczynowych
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A w naszym rankingu Paweł jest bardzo blisko naszych płotkarzy którym nie wdrożyliśmy jeszcze "współczynnika opóźniającego" ale zrobimy to bo w ten sposób ranking biegowy (nie techniczny) jest trochę zafałszowany.
Poza tym w rankingu szosowców nastąpiły ciekawe zmiany.
Po ostatnim biegu w Wejherowie na drugie miejsce awansował Jan Białk ale może nawet ważniejsze jest to, że Marcin Chabowski wreszcie miał trzeci uliczny start który mógłbyć sklasyfikowany i znalazł się na ósmym miejscu.
Szkoda, że Artur Kozłowski nigdzie na ulicy nie startował bo też by wszedł gdzieś wysoko.
Poza tym w rankingu szosowców nastąpiły ciekawe zmiany.
Po ostatnim biegu w Wejherowie na drugie miejsce awansował Jan Białk ale może nawet ważniejsze jest to, że Marcin Chabowski wreszcie miał trzeci uliczny start który mógłbyć sklasyfikowany i znalazł się na ósmym miejscu.
Szkoda, że Artur Kozłowski nigdzie na ulicy nie startował bo też by wszedł gdzieś wysoko.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Aa - no i u kobiet:
Maria Maj jest na 8 miejscu po dobrym występie w Wejherowie i Katarzyna Kowalska też sie pojawiło, mimo, że ma tylko dwa starty ale to wystarczyło, żeby pojawić się na 17 miejscu. Bardzo dobry występ w Wejherowie 33:56.
Maria Maj jest na 8 miejscu po dobrym występie w Wejherowie i Katarzyna Kowalska też sie pojawiło, mimo, że ma tylko dwa starty ale to wystarczyło, żeby pojawić się na 17 miejscu. Bardzo dobry występ w Wejherowie 33:56.
- torronto
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38:21
- Życiówka w maratonie: 2:58:52
- Kontakt:
Ooo, komentarz przy okazji aktualizacji rankingu jest jak najbardziej potrzebny. To też sygnał, że taka aktualizacja nastąpiła. Merci, Fredzio.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Najlepiej to by się jakiś automat przydał który wskazywałby na zmiany w rankingu.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kilka informacji z Grudziądza, gdzie odbył się Bieg pamięci Bronisława Malinowskiego.
W biegu mężczyzn zwyciężył Artur Kozłowski, drugi był Kenijczyk, na kolejnych miejscach zawodnicy zza wschodniej granicy. Marcin Chabowski zszedł z trasy.
Wśród Pań wygrała Dorota Gruca przed kilkoma Ukrainkami.
Frekwencja nie dopisała, startowało ok. 50 osób - wynik mierny jak na taki budżet zawodów.
W biegu mężczyzn zwyciężył Artur Kozłowski, drugi był Kenijczyk, na kolejnych miejscach zawodnicy zza wschodniej granicy. Marcin Chabowski zszedł z trasy.
Wśród Pań wygrała Dorota Gruca przed kilkoma Ukrainkami.
Frekwencja nie dopisała, startowało ok. 50 osób - wynik mierny jak na taki budżet zawodów.
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Kontakt:
Zmiana na pozycji lidera w klasyfikacji szosowców w gronie kobiet. Po biegu półmaratońskim w San Jose (USA) Karolina Jarzyńska przesunęła sie z drugiej na pierwszą pozycję wyprzedzając Dorotę Grucę.
Zawodniczka w San Jose uzyskała czas 1:13:39 i zajęła szóste miejsce.
Zawodniczka w San Jose uzyskała czas 1:13:39 i zajęła szóste miejsce.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No !!! Proszę.
A mężczyzn też zaszły ostatnio pewne zmiany.
Rafał Wójcik mimo, że spektakularnych sukcesów w tym sezonie nie notował to jednak średnio wychodzi lepiej niż Jan Biał i Paweł Ochal i jest na 2 miejscu.
A mężczyzn też zaszły ostatnio pewne zmiany.
Rafał Wójcik mimo, że spektakularnych sukcesów w tym sezonie nie notował to jednak średnio wychodzi lepiej niż Jan Biał i Paweł Ochal i jest na 2 miejscu.
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Są wyniki Mistrzostw Świata w półmaratonie. Jak oceniacie starty Polaków? Według mnie - skład był nie wiadomo skąd, jak i dlaczego akurat taki. Wyniki przeszły moje oczekiwania, ale na niekorzyść. 1:16 w biegu kobiet i 1:08 w biegu mężczyzn. Możemy się spierać, który z tych wyników jest słabszy, ale oba są fatalne. Maratoński występ Polaków przy tym starcie półmaratońskim to wirtuozeria. Co Wy na to?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Bo to był chyba taki start "znikąd".
Czy oni się do tego szykowali?
Pewnie nie, wiec i wyniki odpowiednie. Zresztą nie mieli chyba motywacji, żeby walczyć.
Tu chyba głównie chodziło o pokazanie, że trener kadry maratonu coś robi.
Czy oni się do tego szykowali?
Pewnie nie, wiec i wyniki odpowiednie. Zresztą nie mieli chyba motywacji, żeby walczyć.
Tu chyba głównie chodziło o pokazanie, że trener kadry maratonu coś robi.
-
- Stary Wyga
Nie ma co za wiele komentowac...pobiegli, zaliczyli, zobaczyli Rio i tyle.
Widac ze prestiz tych zawodow mimo ze rangi mistrzowskiej jest niewielki a widac bylo po liscie startowej....jedynie dos Santos i Tedese.
Uwazam ze klapa na Igrzyskach byla duzo wiekszych rozmiarow i sorry ale nie rozumiem o jakiej wirtuozerii mowisz, ze 2:19 czy cos? a styl? kogo dzis obchodzi styl.
Kiepscizna tu i tu....tak wiem mam isc zalozyc buty i biegac az bede biegal maraton w 2:20 wtedy bede mogl cos powiedziec:)
Dobranoc
Widac ze prestiz tych zawodow mimo ze rangi mistrzowskiej jest niewielki a widac bylo po liscie startowej....jedynie dos Santos i Tedese.
Nagor tu sie zgodzic nie mozna po pierwsze co do porownania rangi obu imprez, szczerze mowiac jakby nasi byli w 10tce w Rio kto by to pamietal? garstka, co innego Igrzyska.Nagor pisze:Maratoński występ Polaków przy tym starcie półmaratońskim to wirtuozeria. Co Wy na to?
Uwazam ze klapa na Igrzyskach byla duzo wiekszych rozmiarow i sorry ale nie rozumiem o jakiej wirtuozerii mowisz, ze 2:19 czy cos? a styl? kogo dzis obchodzi styl.
Kiepscizna tu i tu....tak wiem mam isc zalozyc buty i biegac az bede biegal maraton w 2:20 wtedy bede mogl cos powiedziec:)
Dobranoc
- RamboJohn
- Wyga
- Kontakt:
Za onet.pl:
Myślę, że ta pomyłka oddaje w dość "brutalny" sposób skalę porażki. Od strony sportowej chyba nie ma sensu wysyłać naszych zawodników na takie imprezy, szczególnie w tak odległe zakątki świata.MŚ w półmaratonie: Polki daleko
- Nagor
- Ekspert/Trener
Sens jest, ale trzeba to zrobić uczciwie: ustalić minimum i zasady jego zdobywania, a nie wysyłać swoich znajomych, bo akurat w promocji kupili olejki do opalania. Zresztą z otoczenia tych, co wysłali, dochodziły sygnały, że jest zabójcza forma ; ) A tu klops. Po raz kolejny, kiedy próbowano coś zakombinować, zemściło się to na kombinujących - podobnie jak np. z Pucharem Europy.
- Nagor
- Ekspert/Trener
Na stronie PZLA ogłoszono skład Kadry Narodowej na rok 2009. Przyjęto trochę dziwne jak dla mnie zasady kwalifikacji do najważniejszej kadry, olimpijskiej - pierwszą ósemkę z Igrzysk Olimpijskich oraz... pierwszą szóstkę z Pucharu Europy (gdzie, jeśli ktoś nie wie, startują raczej europejskie ogony, do tego tylko osiem zespołów, nie jest trudno być więc w szóstce). ?W rezultacie w tej najważniejszej kadrze nie ma m.in Pawła Czapiewskiego, który ma 5ty czas w Europie na 800m, Anny Jakubczak, biegającej na Igrzyskach w Pekinie czy Grzegorza Sudoła, 9. na Igrzyskach Olimpijskich w chodzie na 50km. Jest za to kilku dość anonimowych zawodników, którzy nie zakwalifikowali się do Pekinu.
Sprawdźcie na www.pzla.pl i powiedzcie, co Wy na to. Ja zauważyłem, że u niektórych zawodników podano jakieś dziwne wyniki, których wcale nie uzyskali.
Sprawdźcie na www.pzla.pl i powiedzcie, co Wy na to. Ja zauważyłem, że u niektórych zawodników podano jakieś dziwne wyniki, których wcale nie uzyskali.
-
- Wyga
Dzwina ta kadra ale coz np czemu w kadrze olimpijskiej nie ma Kszczota ani Czapiewskiego? Dlaczego Szpak zostal wlaczony do kadry olimpijskiej a 3 zawodnikow ktorych go pokonalo na Mistrzostwach Polski nie? Maja zblizone wyniki do siebie wiec moim zdaniem powinni byc w KO. Widze ze Szost tez nie zasluguje na KO. A juz nie mowie ze nie ktorzy do kadry lapia sie bez wyniku troche dziwne.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Rozmawiałem z Trenerem Królem i powiedział, że zasady chociaż może i nie najlepsze to jednak były przejrzyste wiec nie można się tu przyczepić o jakieś machinacje.