Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kotowoz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no widze ze kolega tez zakonczyl plan 10 tygodniowy, tez juz pomykam po 30 minut i chyba dobrze bedzie zrobic jak pisales: pobiegac tak po 30 minut kilka tygodni i potem brac sie za 10 km! juz chcialem brac sie za 10 km ale te plany sa juz "mocniejsze" a nie ma co sie za nie brac od razu bo przy nich to juz mozna sie zniechecic znacznie szybciej. ja robie w 30 minut po planie 10 tygodniowym jakies 5km a wy ile robiliscie? a zrzucilem kolo 5-6kg?
Test coopera : SLABY !!!
Plan 10-cio tygodniowy 3 tydzien
PKO
radjin
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mi z mojego mierzenia wychodzi dystans około 6 km, traktuje bieganie jako dobrą zabawę i sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów, ale mimo wszystko chce biegać dłuższe dystanse
Artur D.
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mi do 30 min brakuje jeszcze 3 tygodni. Nie wiedziałem, że będę na to tak wyczekiwał.
Póki co ciągle coś w stawach pyka, strzyka itd. Po 20 czerwca wybieram sie do Ortorehu w Wa-wie aby mi posprawdzali stawy, kregoslup itd.

Dzis chcialem sie nazrec ciastek i popcornu na noc, ale pomyslaleme, ze nie zjem ich wlasnie dla dobra chrzastek, kosci i stawow.
Im mnie mniej tym stawom lżej :-).
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w sobote zrobione 30minut. dzisiaj powtoreczka. Jak na grubasa, który schudł juz 22kg to nie żle.
Artur D.
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Soprano zastanawia mnie jedna rzecz. Udało mi się kiedyś schudnąć dokładnie tyle samo tzn. o 22 kg. Zjechałem ze 105 na 83 kg. Problemem było to, że podskórna tkanka tłuszczowa pozostała. Musiałem zatem ostro pojechać po mięśniach. Słabo się wtedy odżywiałem i ostro trenowałem bez zastanowienia.
Czy u Ciebie poprawiła się rzeżba tzn. zmienił się poziom podskórnej tkanki tłuszczowej czy tylko ogólny spadek masy?

Teraz znów ważę za dużo. Zmieniłem diety i uprawiam trucht, a nie wypluwanie płuc. Ciekawe czy poziom tkanki się zmniejszy, czy tylko znów ogólny spadek masy. Chciałbym kiedyś zobaczyć jak wyglądają moje mięśnie bicepsu i tricepsu, a nie tylko masę :hej:
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

soprano99 pisze:w sobote zrobione 30minut. dzisiaj powtoreczka. Jak na grubasa, który schudł juz 22kg to nie żle.
łomatko... zgubiłeś 22k w 10 tygodni robiąc plan 10tyg??? zajechałeś sie chyba.... ile ważyłeś wcześniej? jakaś dieta?
Awatar użytkownika
monika807
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja od 3 dni odpoczynek. Normalnie chyba jakieś przesilenie mnie wzięło. Kiedyś lekko pykałam 9 km z jednym kilkuminutowym odpoczynkiem :ble: w połowie. Ostatnie wybiegi robiłam na raty. Do tego grałam w sobote w siatkóweczkę i mam zakwasy nieziemskie :niewiem: . Jeszcze dołóżmy lekkie przeziębienie. Ach, szkoda pisać. Wczoraj mąż plecki mi nasmarował ben-gay'em, bo mnie łamało.
Miałam wstać dziś o 8 godzinie - by wyjść biegać a tu taki klops i wstałam tuż przed 11 godziną :orany:
Nic to, 3 dni odpoczynku się przydadzą. Normalnie nie byłam dziś w stanie nic zrobić. Za duży hardcor sobie narzuciłam.
A na dodatek mi psycha siadła, bo już miałam 101 w biodrach tyle że przez ostatnie 2 dni sobie popuściłam pasa. Na ten przykład wczoraj na noc zjadłam niecałe 2000 kac słodkiego, co łącznie na dzień dało mi 3 500 kal. Co prawda wyszłam w nocy na spacer, bo dzień przesiedziałam na tyłku, ale nie oszukujmy się ......
Dziś rano cm pokazał mi 102. Wyjebiście.... grrrr.
Przypomina mi się taki tekst z Alternatywy 4: "A ja płace, ciężkie pieniądze płace" co do mnie można odnieść takowo: A ja biegam, cholernie ciężko biegam..... - by to popsuć jakąś durną czekoladą.
I moje wczorajsze postanowienie: 0 słodyczy do momentu urlopu, gdzie to zjem sernik teściowej :hej: czyli jakieś 1,5 miesiąca.
Kiedyś już sobie tak postanowiłam ale wtedy było 0 słodkiego do świąt czyli 2 mc nic, ale to nic słodkiego w ustach
[url=http://runmania.com/rlog/?u=monika807][img]http://runmania.com/f/f4d43ff6bcd458ae53cfc1a48b88ec3c.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam pytanie, które zadałem już dzisiaj w innym dziale, ale jestem ciekaw Waszych opinii- to dość poważna sprawa. Czy mając nie najlepszy kręgosłup i trochę nadwagi mogę śmiało biegać i nie zniszczyć sobie kręgosłupa. Ponoć bieganie nie jest tu wskazane- tak wypowiadała się w TV pewien instruktor fitness. Biegam już 2 miesiąc i zaczynam to lubić, ale nie chciałbym się zajechać. Dodam, że biegam po alejce szutrowej w butach WOOLF. Co o tym sądzicie- to dla mnie megaważne! :echech:
andy
Arcasto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Andrzej Szymański pisze:Mam pytanie, które zadałem już dzisiaj w innym dziale, ale jestem ciekaw Waszych opinii- to dość poważna sprawa. Czy mając nie najlepszy kręgosłup i trochę nadwagi mogę śmiało biegać i nie zniszczyć sobie kręgosłupa. Ponoć bieganie nie jest tu wskazane- tak wypowiadała się w TV pewien instruktor fitness. Biegam już 2 miesiąc i zaczynam to lubić, ale nie chciałbym się zajechać. Dodam, że biegam po alejce szutrowej w butach WOOLF. Co o tym sądzicie- to dla mnie megaważne! :echech:
Z takimi sprawami to najlepiej do lekarza iść, bo imo tutaj raczej nikt cię nie "opuka" tak jak lekarz, a w słowach raczej trudno dokładnie charakterystykę problemu opisać.
Ja tymczasem jak narazie od połowy marca mam zrobione 400 kilometrów z czego przez ostatni tydzień biegałem każdego dnia po 10 kilometrów i krótko mówiąc dzisiaj jestem nie do życia :P (co prawda zakwasów nie mam, ale ledwo co nogami mogę ruszać :) ).
"Becouse life is not about how hard you can hit, it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Andrzej, odpowiedź brzmi - ostrożnie biegać i wzmacniać mięśnie pleców i brzucha. A telewizja kłamie ; )
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się, że mówisz rozsądnie. W końcu masz duże doświadczenie biegowe.
andy
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale zaden vicenaczelny i nie zastąpi ci lekarza. a jak po pół roku biegania cos ci sie coś w plecach przestawi to do kogo będziesz miał pretensje? do siebe czy do Marcina czy do telewizji?
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do całej trójki! :bleble:
andy
Awatar użytkownika
soprano99
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dieta była owszem. racjonalne odżywianie. Rzeźba sie robi - głownie nogi, ręce. brzuch też powoli choć jeszcze spory jest. Zaczynałem od 121. Teraz jest 99. Aha, mięsnie na plecach tez sie pojawiają. A największy sukces to juz 3 tyg bez papierosów. I biegałem planem z GW czyli w 4 tyg do 30minut truchtu. Robiłem go 7tygodni z przerwami.
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, Soprano, gratulacje! Jesteś gość!
andy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ