bieganie.us

Jump in for a talk: runner's high or low - here You can find those who understand. Everybody's invited!
perdek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

TomekP pisze:A ja juz jestem po biegu w Springfield. Co prawda czas mialem gorszy od planowanego o niecale 2 minuty, (1'46"50) to jednak jestem zadowolony z siebie i z samego biegu. Po raz pierwszy mialem okazje zobaczyc stolice naszego stanu. Miasto cieszy oko swoja architektura jednak na ulicach w centrum miasta o godzinie 6 wieczorem sa prawie pustki.

Za sam bieg naleza sie organizatorom wielkie brawa. Przed jak i po biegu mozna bylo zrobic sobie fotke z panem do zludzenia przypominajacym
prezydenta Lincolna. Sygnal do startu dala grupa siedmiu kawalerzystow wystrzalem z muszkietow. Jesli o trase chodzi to nie nalezala ona do najtrudniejszych (co pozwolilo mi na moja skromna zyciowke) ale najlatwiejsza tez nie byla. Do 8 mili wszystko szlo wysmienicie jednak pozniej zaczela sie seria wzniesien ktore daly mi w kosc. Po biegu zamienilem dwa slowa z innym biegaczem ktory rezydowal w tym samym co ja hotelu i dowiedzialem sie, ze byl to jego najgorszy polmaraton. Medale rowniez stanowia atut tego biegu. Wygladaja jak powiekszona wersja monety jednocentowej. Podroz do Springfield okazala sie ciekawym przezyciem i juz teraz powaznie zaczynam rozwazac powrot na ten bieg w przyszlym roku.
Tomku- musielismy sie mijac gdzies na autostradzie- ja wybrałem się na maraton do St. Louis :) Wpadlem sobie ostatnio na szalony pomysł by przebiec w każdym ze Stanów maraton. W czwartek dowiedziałem się, że będę miał week& wolny więc wszedłem na kalendarz i okazało się, że jest maraton w stolicy Missouri :) Miałem go pobiec "na zaliczenie" ale pogoda była idealna i po 3 spokojnych milach, które przebiegłem mniej więcej po 8min/mil nogi powiedziały mi,że chcą szybciej :) Na koniec wyszło 03:02'23 co jest dla mnie dużym zaskoczeniem biorąc pod uwagę, że w ogóle nie szykowałem się pod maraton. Poza tym trasa nie należała do najprostszych. Dobiegłem na 30 miejscu i zająłem 3 miejsce w kat M 25-29 :)
Pozdro
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ja widze, ze koledzy przepracowali zime solidnie. Nie to co ja :nienie:
Gratulacje!
Reszta forumowiczow wraz z tlumem fanow bieganie.pl wykonala zgodnie z ustaleniami zaplanowany na sobote trening, z tym, iz trening odbyl sie w niedziele, nie rano, a po poludniu i nie w Elk Grove, tylko w Wilmette, nad jeziorem Michigan.
Ja sie na razie jestem na etapie baaardzo wprowadzajacym i moj LSD trwa niewiele ponad godzine, ale powoli moze sie wszystko rozkreci. Pod koniec roku chcialbym pobiec jakas dyszke (np. w Oak Park), ale wierze, ze szybciej tez sie skusze na podobny dystans. Te zawody w Darien tez fajne, wiec moze i moze pod 10 mil sie uda przygotowac?
fj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bartosh pisze:No ja widze, ze koledzy przepracowali zime solidnie. Nie to co ja :nienie:
Gratulacje!
Reszta forumowiczow wraz z tlumem fanow bieganie.pl wykonala zgodnie z ustaleniami zaplanowany na sobote trening, z tym, iz trening odbyl sie w niedziele, nie rano, a po poludniu i nie w Elk Grove, tylko w Wilmette, nad jeziorem Michigan.
hahaha.. no i ten tlum byl wspanial, te okrzyki, ktore pomagaly w utrzymaniu odpowieniego tempa.
bartku- dzieki wielkie, przezycia niesamowite:)

gratuluje maratonczykom i polmaratonczykom naprawde fajnych wynikow.
perdek, to ktory stan nastepny i ile ci pozostalo do kompletu?
perdek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

fj pisze:
Bartosh pisze:No ja widze, ze koledzy przepracowali zime solidnie. Nie to co ja :nienie:
Gratulacje!
hahaha.. no i ten tlum byl wspanial, te okrzyki, ktore pomagaly w utrzymaniu odpowieniego tempa.
bartku- dzieki wielkie, przezycia niesamowite:)

gratuluje maratonczykom i polmaratonczykom naprawde fajnych wynikow.
perdek, to ktory stan nastepny i ile ci pozostalo do kompletu?
Nie mam konkretnego planu! Wypisałem sobie tylko najciekawsze maratony w każdym ze Stanów i jak tylko pojawi się okazja to polecę! Oczywiscie nie mam zamiaru szarpac się na jakies rekordowe wyniki (St. Louis był wyjątkiem- przysięgam, że więcej tak nie zrobie! ;) ) Chcę sobie je przetruchtac, może z aparatem w ręku?! A propo aparatu to jezeli kiedykolwiek wybierzecie się do Nowego Orleanu to uważajcie bo kradną! Mi buchnęli w restauracji mojego ukochanego Canonka :chlip:
Jeśli chodzi o moje podboje Stanów to jak na razie są bardzo skromne: Illinois, Massachusetts, Pensylvania, Floryda, Louisiana, Missouri. Najtrudniej będzie zaliczyc Hawaii i Alaske- reszta to pikuś ;)
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niezle rzeczy koledzy planuja...
Ja tylko slyszalem, ze ponizej 2:45 ciezko sie biegnie i robi zdjecia :oczko:

Perdek,
Gdzie Ty biegasz krosy albo podbiegi? Masz jakies miejsce w okolicy? Mowiles kiedys, ze Twoj znajomy jezdzi gdzies na poludnie Chicago i ze tam sa dobre tereny. Daleko to? No i nie znalazloby sie cos blizej?
Ja na razie glownie truchtam i jakies przebiezki robi, ale za 3-4 tygodnie chcialbym zaczac wprowadzac wieksze urozmaicenie.
Jesli wszystko bedzie dobrze szlo, to chcialbym zaliczyc Xtreme 10 w Darien. Ktos tez sie tam wybiera?
perdek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bartosh pisze:Niezle rzeczy koledzy planuja...
Ja tylko slyszalem, ze ponizej 2:45 ciezko sie biegnie i robi zdjecia :oczko:

Perdek,
Gdzie Ty biegasz krosy albo podbiegi? Masz jakies miejsce w okolicy? Mowiles kiedys, ze Twoj znajomy jezdzi gdzies na poludnie Chicago i ze tam sa dobre tereny. Daleko to? No i nie znalazloby sie cos blizej?
Ja na razie glownie truchtam i jakies przebiezki robi, ale za 3-4 tygodnie chcialbym zaczac wprowadzac wieksze urozmaicenie.
Jesli wszystko bedzie dobrze szlo, to chcialbym zaliczyc Xtreme 10 w Darien. Ktos tez sie tam wybiera?
Bartku,
Mam fajne miejsce na krosy- ode mnie jest jakies 20-30 min drogi (okolice Palatine), mozemy kiedys sie tam wybrac! A jesli chodzi o podbiegi to jest juz problem- przez zime sile robilem na silowni- na ruchomych schodach. Mam tez w parku mostek, który przebiega nad ulicą i służy mi jako podbieg ale chyba jest raczej za krótki.
Xtreme 10- jeszcze sie zastanowie. Najbliższe zawody na jakich się pojawie to półmaraton w Palos Heights 4 maja.
Pozdrowionka /perdek
TomekP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pawel,

To sie trzeba bedzie spotkac na mecie najblizszego polmaratonu. ;)
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Perdek,
To moze faktycznie sie kiedys wybierzemy razem. Ale mi pewnie bedzie pasowala tak polowa maja najwczesniej. Poza tym zaczalem biegac 5x w tygodniu i zobaczymy jak moje nogi to zniosa. Ale na razie jest lepiej niz sie spodziewalem.

Tomek,
Widze, ze sobie nie odpuszczasz. No i dobrze! Trzymam kciuki.

Ten Xtreme to chetnie bym powtorzyl, a jak dobrze pojdzie, to moze po nim udaloby sie jakas polowke pobiec (CDC albo Banco Popular?). Taki mam cichy plan.
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A tu tak cicho...
Znalazlem zapowiedz zawodow w naszej okolicy, a wydaje mi sie to tym fajniejsze, ze w terenie:
http://www.chicagotrailseries.com/
No i sie zastanawiam, czy to przypadkiem nie sa te okolice, gdzie Perdek krosy biega?
Chyba sie na ta dyszke skusze... Tylko najpierw trzeba by ze dwa razy w las wyruszyc ;-)
perdek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bartosh pisze:A tu tak cicho...
Znalazlem zapowiedz zawodow w naszej okolicy, a wydaje mi sie to tym fajniejsze, ze w terenie:
http://www.chicagotrailseries.com/
No i sie zastanawiam, czy to przypadkiem nie sa te okolice, gdzie Perdek krosy biega?
Chyba sie na ta dyszke skusze... Tylko najpierw trzeba by ze dwa razy w las wyruszyc ;-)
Czesc Bartek
To jest dokladnie tam! Fajną impreze wyszukałeś! Warto by było pobiec we wszystkich edycjach! Niestety 3 termin mi nie pasuje bo zapisałem się już na Dystans Klasyczny w Chicago :) 10go sierpnia. A propo półmaratonu to w niedziele pobiegłem w Palos Heights i nabiegałem życiówkę :) 1:22'34 Zależało mi na złamaniu 1:23- czyli jest limit na maraton nowojorski! Niestety termin nadsyłania limitów do NYC minął 1go maja czyli mój wynik da mi start gwarantowany dopiero w przyszłym roku. Póki co licze na szczęście w losowaniu.
Tomek, Ty miales byc na tej połówce- nie widziałem Ciebie! Byłeś?
Pozdrowionka /perdek
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1:22 :orany:
Czy ja dobrze licze? To jest 6:18 min/mile? Polowka?!
No, trucht to juz nie jest... Gratulacje!
Jaka tam trasa byla w tym Palos Heights? Opowiadaj :)

Ja sie na pewno nie skusze na wszystkie edycje, bo pierwsza jest za miesiac - dla mnie za wczesnie, ale na te 10km to chetnie bym sie wybral. Do tego czasu chetnie bym tam pobiegal, wiec jak bedziesz sie wybieral na jakis regeneracyjny trening, to ja chetnie sie dolacze i zrobie sobie ostry kros :)
CDC? Kusisz, Pawle... kusisz...
perdek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czesc
Wisconsin zaliczone :) Przebieglem maraton w Green Bay i mam juz 7 stanów :) Jeszcze tylko 43 ;) Biegłem spokojnie, "na zaliczenie", drugą częsc przebiegłem ponad 10min szybciej. Wynik koncowy 03:34'28 Wrażenia? Gdyby nie runda honorowa przez Lambeau Field- stadion Green Bay Packers na ostatniej mili maratonu to możnaby powiedziec,że to zwykły maratonik w przeciętnym miasteczku. Wszystko co żyje w Green Bay, żyje dla Packers i żyje dzięki Packers. No i co jeszcze? Acha na pasta party częstowali dobrym piwem korzennym! :)
Pozdro
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Perdek, widze, ze sie wziales powaznie za realizacje planu.
Czytalem, ze ta koncowka biegu robi wrazenie. Dobrze, ze miales taka fajna wycieczke biegowa i ze tutaj nam o tym opowiadasz i morale podnosisz :)
Czy Ty bylbys zainteresowany tymi zawodami na 8 km w Mount Prospect? Bo ja tak. Wprawdzie sie jeszcze nie zapisalem, ale pewnie uczynie to w tym tygodniu. Chcialbym w tym tygodniu, pewnie w czwartek rano podjechac do Mount Prospect i zwiedzic teren i pobiegac tam z godzinke.
A jak reszta forumowiczow sie czuje?
perdek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Bartosh pisze:Czy Ty bylbys zainteresowany tymi zawodami na 8 km w Mount Prospect? Bo ja tak. Wprawdzie sie jeszcze nie zapisalem, ale pewnie uczynie to w tym tygodniu. Chcialbym w tym tygodniu, pewnie w czwartek rano podjechac do Mount Prospect i zwiedzic teren i pobiegac tam z godzinke.
Bartek, masz na myśli XTERRA X-Country Trail Run 8k? Bo jeśli tak to ten bieg jest w Palatine, nie w Mt Prospect. Ja raczej sobie odpuszcze ale w czwartek rano z chęcią wybiore się na trening z Tobą- jak coś to się zdzwonimy! Pozdr
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Faktycznie, Palatine... Czlowiek z ogniem w oczach przeglada liste dostepnych biegow to i takie bledy robi. Pomieszalo mi sie z 5K (Strive for Five) rozgrywanym tydzien pozniej wlasnie w Mount Prospect. Jeszcze nigdy nie bieglem 5K, wiec moze zdecyduje sie ustanowic zyciowke na tym dystansie?
Zadzwonie.
ODPOWIEDZ