Grubasy - tylko dla Was

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
-lisio-
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Rayker moim zdaniem próba pobicia na każdym treningu wyniku z treningu poprzedniego to najkrótsza droga do przetrenowania. Na początku może i na kilku treningach dasz radę ale potem klops :ojnie: . Spróbuj jak już biegasz z pulsometrem trzymać się w zakresach według planu który Ci najbardziej odpowiada. Po kilku miesiącach zobaczysz, że biegając pierwszy zakres masz lepsze tempo niż biegnąc teraz "do upadłego". :oczko: Pzdr.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=-lisio-][img]http://runmania.com/f/af7d2d3ee37f231c2dc1c7cdf67f4d04.gif[/img][/url]
PKO
Awatar użytkownika
monika807
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej i ja się dołączam do grubasów. U mnie problem polega na grubszych udach. Zaczęłam biegać od połowy stycznia. Zaczynałam od 12 min rano i 12 wieczorem. Teraz jestem na etapie biegu ponad 6 km w niecałą godzinkę. Tak się zaparłam, że wstaje rano i biegam. Kiedyś trenowałam w klubie lekką - rzuty przez 8 lat. Hej, to były czasy. I nienawidziłam wybiegówek i ćwiczeń na mięśnie brzucha. I tak mi się odwróciło, że teraz ciacham brzuszyska od 4 mc codziennie. Tak usilnie czekam na efekty tych biegów... i już się sama dziwię, że jestem taka cierpliwa. W udzie mam aż 60 cm, biodra 102,5cm, wzrost 175cm, obecna waga to 66kg. Jak widać jestem nieproporcjonalna. Chciałabym zrobić coś z tym tłuszczem w biodrach. Grrrrrrr
I jutro znów bieganko. Już się nie mogę doczekać :bleble:
[url=http://runmania.com/rlog/?u=monika807][img]http://runmania.com/f/f4d43ff6bcd458ae53cfc1a48b88ec3c.gif[/img][/url]
rayker
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzieki za uwagi

Lisio - masza racje, skupie sie bardziej na kontroli pulsu. Niepokoi mnie jednak to, ze cwiczac na maszynie z HR 160 czulem jak schodzi ze mnie powietrze, a biegnac z tym samym HR nie odczuwam takiego zmeczenia. Chyba bede musial porownac te dwa pulsometry. Nazwiemy tę operację "kalibracją pulsometrów" :-)

Co do diety to nie polecam bez konsultacji z lekarzem - trzeba sie dokładnie przebadać i niewielu lekarzy zna sie na tym. Moj dietetyk jest lekarzem i mam do niego zaufanie. Dieta jest podobna do diety Montagnac, tylko bardziej restrykcyjna. Podstawy to jesc powoli, nie pic w trakcie i po posilku. Calkowicie wyeliminowalem: pieczywo, ziemniaki, gotowana marchewke, ryz, kasze, mąke, sosy, makaron, slodycze (wszystko o wysokim indeksie glikemicznym).
Co zostaje do jedzenia: warzywa, mięso, wędiny, nabiał, ryby i szerzej owoce morza, do tego dużo oliwy. Jem jak chce mi się jesc, nie dopuszczam uczucia glodu. Trzeba dużo pić.
--------------------------------------
Where no man has run before.
warrad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dziś zacząłem biegać !!! zuch jestem, prawda? wiem, to sie okaże za wiele tygodni, miesięcy... mam dwa pytanka:
1 - czy niewielkie żylaki na nodze wykluczają bieganie? (noga nie boli)
2 - jaką dietę stosować (przez naście lat moja waga to 76-78kg przy 175cm, w ciągu ostatnich 2-3 lat przybyło mi 10kg w formie ślicznej oponki i biustu) chodzi mi o jakieś przykłady bo dla mnie text o węglowodanach, białkach, tłuszczach jest nieprzyswajalny
pozdrawiam i ... trzymcie kciuki - będę tego potrzebował
będę biegł, nie dam się ...
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

gratuluje! :hej:

myśle że 1. krok dietowy to wykulecznie wszystkiego co niekorzystne:

biały chleb, cukier, biala mąka, nadmiar tłuszczu zwierzęcych, alkohol, słodycze, ciastka, ciasta, chipsy, fast-foody :)

jeśli to zrobisz, już bedzie dobrze :hej:

a jeśłi postarasz sie jeść drób, wołowine, rybki, twaróg, serki wiejskie, warzywa, owoce (najlepiej: cytrusy, jabłka....wyklucz banany i winogrona), orzechy, oleje roślinne, kasze, czarny chleb....etc

+ regularne posiłki = SUKCES! o niebo lepsze samopoczucie i power nastolatka :hejhej: może nawet nim zostaniesz? :bum:
warrad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za rady, ale tu właśnie pojawia się problem, którego nie umiem rozszyfrować: fast-foody, chipsy, tłuste żarełko nigdy mnie nie pociągało, słodyczy nie jadam od dziecka bo nie lubię (żadnych!), alkohol - hmmm, piwa wypijam kilkanaście sztuk ROCZNIE, lubię wytrawne winko ale w wytrawnych ilościach no i szklaneczkę scotcha raz na tydzień - porównując to z 20 piwami miesięcznie jak niektórzy tu piszą to ja właściwie abstynent jestem, uwielbiam warzywa, owoce, ryby, wołowinkę, gorzką kawę więc skąd ta oponka??? przyznaję - do wczoraj ilość wszystkich płynów jakie wypijałem w ciągu doby nie przekraczała 1-1,5l, herbaty nie piłem wcale, raczej 3 filiżanki kawy i 3 szklanki mleka.
ale oponka od kawy i mleka? nie rozumiem...
warrad
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no i jeszcze jedno pytanko: dziś zacząłem biegać plan odchudzający - jak najefektywniej rozłożyć w tygodniu 3 treningi: 3 kolejne dni i przerwa czy może co 2 dzień? lepiej rano czy wieczorem? (biegać oczywiście :oczko: )
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To niesprawiedliwe!!!!
Chyba, kolego, że sam siebie oszukujesz ździebko i nas tu przy okazji. Wtedy żyjesz w ciemności i nie ma w Tobie prawdy!!! :sss:
andy
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

warrad pisze: ale oponka od kawy i mleka? nie rozumiem...
bo to oponka kawowa jest :oczko:

pomimo ze jemy zdrowe to nie zawsze jemy zdrowo. moze jesz za duzo? może nieregularnie? moze napychasz sie na noc? moze całe boze dnie siedzisz przed pc'tem a to i zdrowe nie pomoże...
niepozostaje jak biegac, biegac, robić brzuszki, biegać, sauna i biegać, brzuszkie itak w kółko :hej:
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

warrad pisze:no i jeszcze jedno pytanko: dziś zacząłem biegać plan odchudzający - jak najefektywniej rozłożyć w tygodniu 3 treningi: 3 kolejne dni i przerwa czy może co 2 dzień? lepiej rano czy wieczorem? (biegać oczywiście :oczko: )
pozdrawiam
:niewiem:
nie czaje, jak zaczynasz jakis plan treningowy to tam zawsze masz wypisane w ktre dni biegasz a w które sie lenisz...

poczytaj sobie poniższe
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=13&id=256
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ooco witaj czy my się znamy???

Gdzie biegasz w Skierniewicach?

Ja nad zalewem

Pozdrawiam ze Skierniewic
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wpadam na sekunde, aby powiedziec, ze zyje - tylko doba za krotka :-)
Bardzo sie ciesze, ze watek GRUBASY nadal sluzy wszystkim i rozwija sie preznie - niekoniecznie przy pomocy 'Ojca-Zalozyciela' :hejhej:

Obiecuje nabazagrac pare slow dla rozpoczynajacych walke z SADLEM juz wkrotce - zrobic male przypomnienie twardych zasad GRUBASA, ktory niekoniecznie chce kontynuacji hodowli tluszczu :hejhej:

Jest wiosna - super czas na wziecie sie za siebie!
Trzeba to wykorzystac! Warto :-)
Awatar użytkownika
Andrzej Szymański
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzisiaj rano biegałem w strugach deszczu wokół akwenu Dębowa w Reńskiej Wsi koło Kędzierzyna- Koźla. Zmokłem strasznie ale z truchtania jestem zadowolony. Biegam według planu 3x 7 min, przedzielone 3 min marszem. Sprawność powoli się podnosi- waga stoi w miejscu. :nienie:
andy
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andy, nie właź na wagę codziennie bo się tylko zniechęcisz. Wejdź po miesiącu biegania, to dostaniesz nagrodę za cierpliwośc i wytrwałość.
(o)(o)
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@warrad: skoro jesz zdrowe, to może ooco ma rację - że nie zdrowo....
ew. możesz mieć np niedoczynność tarczycy, czy to możliwe?
proszę napisz, co dzis jadleś ew jak wyglada przeciętnie Twój jadłospis (z godzinami i wielkościami wagowymi)...powalczymy :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ