Warszawa Śródmieście / Muranów - tereny do biegania

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej Wam!

Czy ktoś z okolic śródmieścia / muranowa jest w stanie polecić jakiś dobry teren biegowy?

Mieszkam od paru dni przy Intraco i zupełnie nie wiem gdzie wyruszyć jutro z rana :(

Może na stadionie Polonii jest bieżnia?

Doradźcie proszę :)

pozdrawiam
Kiprun
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej, hej, ja mieszkałem kilka miesięcy w akademiku na Zamenhofa. Na stadionie Polonii biegacze nie są mile widziani, bo depczą trawę piłkarzom :hahaha: Klub "Polonia" (który ma prężną sekcję LA) ćwiczy w parku za Polonią. Mają tam jakąś pętelkę chyba z 500m - możesz zapytać, na pewno wiosną popołudniami ktoś tam będzie. Chodzi o ten parczek już niedaleko Wisły - biegniesz za Polonię i przebiegasz następna uliczkę.

A najlepsze rozwiązanie to dobiegnięcie tym parkiem do Wisły (przebiegasz przejściem podziemnym pod Wisłostradą) i potem bieg bulwarem nad rzeką, najlepiej w kierunku północnym. Dobiegasz tam do "Spójni", potem do nadrzecznych nieużytków, stadniny koni i jeśli masz cierpliwość - na Młociny lub - odbijając wcześniej w lewo - na Bielany. Jeśli potrzebujesz stadionu, to jest żużlowy na "Spójni", to jakieś 3km od Intraco.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wielkie dzięki!

dziś skończyło się na pętelce - faktycznie ma 500 m :)

ale będę eksplorował rejony :)

pozdrawiam
blazko
jasw
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nieco dalej od Muranowa ale wciąż Śródmieście - polecam stadion syrenki na Polach Mokotowskich (na tyłach klubu Stodoła, przy giełdzie komputerowej); w przeciwieństwie do Polonii ten jest całkiem zarośnięty, zaniedbany i używany bardzo sporadycznie w większości przez amatorów. Biegam tam z przerwami od jakichś 3 lat i nigdy nie było problemów.

Poza tym odkryciem ostatnich miesięcy jest dla mnie bieganie nad Wisłą, lewym brzegiem od trasy łazienkowskiej do mostu gdańskiego (i jakiś 1km dalej). Plusy: powietrze daje radę, a wieczorami jest całkiem ładnie. Minusy: biegniemy po betonie, po drodze są ze dwa metalowe kable o które łatwo się potknąć.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim...
post w prawdzie stary już, ale dziś coś mnie natknęło, żeby jednak bieżnie sobie znaleźć - cały ostatni czas biegałem wzdłuż Wisły.

I tak się zastanawiam który spośród dwóch to stadion spójni?

Niech pomocną dłoń w identyfikacji poda nam pan google: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... 7e8ef4995f

dzięki za pomoc :)
jakoś nie mam kiedy (albo bardzo mi się nie chcę) tam rowerem podjechać i samemu sprawdzić :)
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Przy Spójni stoi wieżowiec PKOL zdaje się albo innego ministerstwa sportu.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w takim razie jest to bieżnia nr 1 na googlowej mapie.

Rozumiem, że wstęp na bieżnię jest swobodny?

pozdr,
ODPOWIEDZ