Stowarzyszenie Park Skaryszewski
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:43:37
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich tych, którzy tu zajrzą. Odżyła inicjatywa nadania wspólnego mianownika spotkaniom biegowym (ale również rowerowym) odbywającym się w Parku Skaryszewskim. Swego rodzaju inkubatorem biegaczy jest ścieżka Nike, która przyciąga sporą ilość nowicjuszy ale jesteśmy tam też my - biegacze, którzy wydeptują ten park od kilku już lat. Jeśli uda mi się znaleźć w czeluściach tej strony dawno zapomniane wątki, to nie omieszkam wstawić tu do nich linków (zawsze to historia).
No i kiedy biegamy? Najwięcej osób naraz biega razem z naszymi trenerami ścieżek Nike.
Biegamy też w inne dni tygodnia o różnych godzinach i w różnych grupach.
Umawiamy się na wspólne bieganie na forum www.biegajznami.pl we Wszystkich Grupach w wątku SPS - dawniej Południowo - Praski Dyskusyjny Klub Biegowy.
Zapraszamy do nas na wspólne bieganie!
Zapraszamy do reprezentowania naszych barw!!!
A tymczasem zapraszam do udzielania się w tym wątku no i przede wszystkim do spotkania się na ścieżkach biegowych w Parku Skaryszewskim.
No i kiedy biegamy? Najwięcej osób naraz biega razem z naszymi trenerami ścieżek Nike.
Biegamy też w inne dni tygodnia o różnych godzinach i w różnych grupach.
Umawiamy się na wspólne bieganie na forum www.biegajznami.pl we Wszystkich Grupach w wątku SPS - dawniej Południowo - Praski Dyskusyjny Klub Biegowy.
Zapraszamy do nas na wspólne bieganie!
Zapraszamy do reprezentowania naszych barw!!!
A tymczasem zapraszam do udzielania się w tym wątku no i przede wszystkim do spotkania się na ścieżkach biegowych w Parku Skaryszewskim.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2008, 22:39 przez Ojla, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Witaj ! A masz jakieś stałe dni i godziny odwiedzin?
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Większość z nas też biega wieczorami. Zaczynamy zwykle około 18:00 - 18:30. Biegasz asfaltową pętelkę, czy jakąś inną trasę? Jeśli pętelkę, to stadionowo, czy zegarowo?
Pozdrawiam, Jola
- elfikus
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: brak
Zwykle biegam cztery kółka asfaltowe, a ponieważ zanim dotrę do Parku pokonuję 2,5 km to w sumie w całości wychodzi mi ok.11km. Czasami "powiększam" o "górkę" przy "Dedku" albo o tę drugą górkę ze świerkami.
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Górkę ze świerkami to tylko czasami. Za to "przy Dedku" to stałe miejsce podbiegów .
Pozdrawiam, Jola
-
- Rozgrzewający Się
Witam. tez biegam po parku, od ubiegłego roku nawet regularnie, zatem pewnie sie widujemy. Są jakies stałe dni/godziny w tygodniu, weekend? Mam jeszcze pytanie o to czy bylby ktos chetny na wybiegania weekendowe 20-25km po lesie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego (Anin-Miedzylesie). tempo oczywiscie lekkie.
pozdrawiam wszystkich
ps. gdzie jest "przy Dedku"
pozdrawiam wszystkich
ps. gdzie jest "przy Dedku"
We love bike!!
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Hej Kacu , zacznę od końca .
"Przy Dedku" jest to asfaltowa alejka biegnąca wzdłuż Zielenieckiej, której niewielkie nachylenie pozwala na wykonywanie podbiegów. A "U Dedka" znajduje się po jej prawej stronie (jest to zdaje się hotel i restauracja).
Biegamy bardzo różnie. Niektórym pasuje rano ale chyba jednak większość z nas biega późnym popołudniem. Stałe były ( bo dziś jest ostatnia przed wakacjami) ścieżki Nike : poniedziałki i czwartki o 18-tej przy tablicy Nike (wejście do parku od strony Ronda Waszyngtona). Te zajęcia trwają godzinę. Niektórzy z nas uczestniczą w tych zajęciach, niektórzy po przywitaniu robią swój trening, inni przychodzą trochę później. Jak komu pasuje . Zdecydowanie można określić, że biegamy między 18-tą a 20-tą. Oprócz pn. i czwartków można nas też spotkać we wtorki i środy. Od pewnego czasu staramy się spotykać po bieganiu na uzupełnienie izotoników w lokalu na przystani "Pod Pstrągiem" . Dzisiaj o 19:15 też chcemy się tam spotkać. Czyli biegamy przed tym spotkaniem . Zapraszamy do wspólnego biegania i relaksu PP !
A jeśli chodzi o dłuższe wybiegania po MPK, to nic nie stoi na przeszkodzie !
"Przy Dedku" jest to asfaltowa alejka biegnąca wzdłuż Zielenieckiej, której niewielkie nachylenie pozwala na wykonywanie podbiegów. A "U Dedka" znajduje się po jej prawej stronie (jest to zdaje się hotel i restauracja).
Biegamy bardzo różnie. Niektórym pasuje rano ale chyba jednak większość z nas biega późnym popołudniem. Stałe były ( bo dziś jest ostatnia przed wakacjami) ścieżki Nike : poniedziałki i czwartki o 18-tej przy tablicy Nike (wejście do parku od strony Ronda Waszyngtona). Te zajęcia trwają godzinę. Niektórzy z nas uczestniczą w tych zajęciach, niektórzy po przywitaniu robią swój trening, inni przychodzą trochę później. Jak komu pasuje . Zdecydowanie można określić, że biegamy między 18-tą a 20-tą. Oprócz pn. i czwartków można nas też spotkać we wtorki i środy. Od pewnego czasu staramy się spotykać po bieganiu na uzupełnienie izotoników w lokalu na przystani "Pod Pstrągiem" . Dzisiaj o 19:15 też chcemy się tam spotkać. Czyli biegamy przed tym spotkaniem . Zapraszamy do wspólnego biegania i relaksu PP !
A jeśli chodzi o dłuższe wybiegania po MPK, to nic nie stoi na przeszkodzie !
Pozdrawiam, Jola
-
- Rozgrzewający Się
hej, to juz chyba wiem, gdzie ten podbieg, choc nigdy tam nie bylem jeszcze. zwykle biegam petle 2km, czyli sfalt + górka.
Dzis niestety odpada, pracuje wieczorem, wczoraj bylem 20.30-21.30 ale było pusto raczej. Biegam jutro rano, czyli ok 7.00 a wycieczka do MZP w nd o 10.00. na 20km. masz ochote? lub ktos jeszcze? zaczynam na skrzyżowaniu Kajki i Krawieckiej, mam tam zmierzone odcinki po 1 km. Zapraszam.k
Dzis niestety odpada, pracuje wieczorem, wczoraj bylem 20.30-21.30 ale było pusto raczej. Biegam jutro rano, czyli ok 7.00 a wycieczka do MZP w nd o 10.00. na 20km. masz ochote? lub ktos jeszcze? zaczynam na skrzyżowaniu Kajki i Krawieckiej, mam tam zmierzone odcinki po 1 km. Zapraszam.k
We love bike!!
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W środę biegaliśmy z Konradem od 18:30 przez jakąś godzinę. Teraz wybywam na tydzień (w oba weekendy mnie nie będzie w Warszawie) ale potem możemy się umówić na MPK. Biegałeś może w Marysinie? Tam też są fajne trasy z wydmą .
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Już jestem w Warszawie .
Wczoraj od 19-tej do 20-tej biegaliśmy we trójkę (dwóch kolegów i ja) asfaltową pętlą w Skaryszewskim .
Jak wypadła niedzielna wycieczka 20km?
Wczoraj od 19-tej do 20-tej biegaliśmy we trójkę (dwóch kolegów i ja) asfaltową pętlą w Skaryszewskim .
Jak wypadła niedzielna wycieczka 20km?
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wczoraj, gdy patrzyłam na zegarek podczas mierzenia restytucji, podszedł do mnie pewien pan i powiedział: "Jak kocha, to przyjdzie!" Ubawiłam się!
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czy coś już wiadomo na temat ścieżek Nike?
Pozdrawiam, Jola
- Ojla
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zagląda tu ktoś? Proszę o odzew! Zapraszamy do Parku!!!
W poniedziałki i czwartki o 18-tej biegamy z Nike. W inne dni też biegamy .
W poniedziałki i czwartki o 18-tej biegamy z Nike. W inne dni też biegamy .
Pozdrawiam, Jola