Bieg 300m i inne ważne pytania (WAŻNE)

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Gepard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie mam pewien dylemat zaczołem biegac na 300m a wczesniej biegalem przez 2 lat na 2km.Mam 16 lat waze 58 kg i 174cm.Mój czas na 300m to 42 sec a czas na 100m to kolo 13sec-14sec.I tu pojawia sie pytanie jaki musiałbym miec czas na 300m aby byc dobrym w swojej kategori i do jakiej grupy sie zaliczam młodzicy junioży ??
PKO
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jaki rocznik jestes 90 czy 91? Wejdz na www.pzla.pl albo www.domtel.pl
tam masz wyniki wielu zawodow, zobacz wyniki i porownaj
Mateusz
Dare for more!
Gepard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jestem z 1991 i do jakiej grupy sie zaliczam ??

A i tak przy okazji wybieam sie do liceum sportowego i czy mam szanse wziasc udzial w mistrzostwach polski na dystansie 300m chwlowo mam 42 sekundy wiem że słabo ale gdybym sie naprawde wzioł to jak myślicie do jakiego czasu moge spaść i czy to wogule ma sens ?? prosze o odpowiedź
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obecnie, w tym roku
88-89 junior
90-91 junior mlodszy
92-93 mlodzik
Jako j.mlodszy masz pewnie otwarcie sezonu jakos na poczatku maja, poetm mityngi kwalifikacyjne i OOM = MP ok 20 lipca
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

poczatek czerwca masz mistrzostwa makroregionu
OOM to ogolnoposlka olimpiada mlodziezy odpowiednik mistrzostw Polski.
Zobacz na czasy w twoim woejwodztwi i wtedy sie dowiesz czy masz szanse. Musisz byc jednak zawodnikiem klubu zeby startowac w zawodach tego typu
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W twoim wieku biega sie juz 400m :hej:
Zorza2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Tego dystansu się już nie biega ale żeby się gdzie kolwiek liczyć na 300m w naszym roczniku trzeba biegać około 37-38sec a teraz już chyba około 36 bo przecież poziom idzie w góre. Mam w szkole kolege który ma rekord okręgu na 300m pp około 39sec :bleble: a żeby liczyć się w naszym roczniku na 2km(chociaż tego też już się nie biega) to trzeba latać po około 5.50 a nawet poniżej
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sproboj przebiec jeszcze 1000m bo nie wykluczone ze masz predyspozycje do dluzszych dystansow.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Gepard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na 1000m mam słaby czas bo cos kolo 3.15 ale moim takim lepszym czasem to chyba było 600m bo miałem 1.37 a co wy o tym myslicie
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Znajdź klub bo samodzielny trening nie przyniosl rezultatów.
3.15 to sie biega bez treningu majac 16lat i predyspozycje do dlugich dystansow. A w klubie przygotowyja cie do tyc zspecyficznyhc dystansow nbie wiem moze 200, 400, 800 wiecej nie sadze ze warto.
Nie bedac zawodnikiem klubu to sobie mozesz co najwyzej pobiegac w amatorskich zawodach ale te sa n adluzszych dystansach zazwyczaj.
No dobra sa szkolne ale 1-2/rok
Mateusz
Dare for more!
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To dosyc dobry czas mysle ze moglbys spokojnie zaczac trenowac srednie dystanse i dlugie.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Bydlakos
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Patrząc na klasy spotrowe (dla młodzików) 1:40 odpowiada 42:50 na 300m. Do 4 klasy na 300m brakuje Ci 2 s i na 600 też. Można z tego wywnioskować że lepiej Ci sprzyjają średnie dystanse co jednak nie wyklucza 400m. Pewnie 400m i 800m bo 1500m to już za dużo.
Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w ...
Gepard
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moze macie racje ale ja wole krutsze dystanse i srednie max 1000m w klubie to juz jestem i trenuje ostro ale mam do was takie pytanie bo ja mam dziwne objawy przed biegiem niby niczym niepowinienem sie martwic ale tak mi adrenalina rosnie ze nóg nieczuje.Najgorsze są patery(na moj rocznik przypada ok.1700m)bo przebiec to je luzno umiem ale nienawidze startow dlatego wole moze te srednie bo szybko sie kończą.Kiedys mialem biegac na 1000m ale zrezygnowłem z powodu braku sił w rękach ale tera moze sie to poprawilo.W poniedziałek ide do klubu to pobiegne 100m i 300m i wam podam aktualne czasy.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gepard pisze:Moze macie racje ale ja wole krutsze dystanse i srednie max 1000m w klubie to juz jestem i trenuje ostro ale mam do was takie pytanie bo ja mam dziwne objawy przed biegiem niby niczym niepowinienem sie martwic ale tak mi adrenalina rosnie ze nóg nieczuje.Najgorsze są patery(na moj rocznik przypada ok.1700m)bo przebiec to je luzno umiem ale nienawidze startow dlatego wole moze te srednie bo szybko sie kończą.Kiedys mialem biegac na 1000m ale zrezygnowłem z powodu braku sił w rękach ale tera moze sie to poprawilo.W poniedziałek ide do klubu to pobiegne 100m i 300m i wam podam aktualne czasy.
W wieku juniora mlodszego to juz trzeba biegac... zeby wogole myslec o OOM. Przykladowo trzeba biegac ponizej 4:05 na 1500m co jest odpowiednikiem cos kolo 2:40 na 1000m :) Ja zauwazylem, ze za duzo narzekasz i cos tam, ale bieganie jest o tyle proste, ze trzeba biec przed siebie ile ma sie sil ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
kamisss
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam 14 lat biegam na 1000m mam czas 2.48.74 na 300m raz pobiegłem i miałem 39s .Czy to dobre czasy ?? czekam na odpowiedź
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ