ksztaltowane - spalanie miesni
-
- Dyskutant
otoz rozchodz sie oto ze genetycznie mam dosc duze nogi - szczegolnie lydki
dzis w sklepach w Ny(kolebka jeansow) szukalem spodni 5h a i tak nie znalazlem odpowednich dla mnie - wszystkie za waskie w nogach albo za szerokie w pasie i wybralem mniejsze zlo
wiec jak biegac zeby spalic miesnie? glownie lydki:-)
dzis w sklepach w Ny(kolebka jeansow) szukalem spodni 5h a i tak nie znalazlem odpowednich dla mnie - wszystkie za waskie w nogach albo za szerokie w pasie i wybralem mniejsze zlo
wiec jak biegac zeby spalic miesnie? glownie lydki:-)
Spalisz tłuszcz, mieśnie nie. Chyba, że w skarnych przypadkach nie będzie innego źródła energii dla organzmu jak biełko, wówczas zacznie się spalanie białka. Tak jest na przykład po wyczerpaniu się zasobów glikogenu w mieśniach, gdzie ani z węglowodanów nie można czeprać enerii, ani z wolnych kwasów tłuszczowych (poniważ lipoliza zachodzi tylko w obecności węglowodanów). Jednak konieczna byłaby intensywność 90-92% HRmax przez ponad 90` żeby do tego doszło. Spalene białko w taki sposób można jednak odbudować.
Jednak resynteza ATP z białka trwa o wiele dłużej niż z glikogenu, czyli bieg byłby wówczas piekłem.
Acid - oczywiście nie jedząc nic, też się straci miesień i zacznie się wyglądać jak anorektyk. My tutaj mówimy o "normalnej" diecie, i o sposobie redukcji tkanki mieśniowej za pomocą biegania. Nie polecaj takich metod, bo jeszcze rsx-r padnie na treningu.
Reasumując - spal tłuszcz i pogódź się z tym, że masz takią fizjonomię a nie inną.
Jednak resynteza ATP z białka trwa o wiele dłużej niż z glikogenu, czyli bieg byłby wówczas piekłem.
Acid - oczywiście nie jedząc nic, też się straci miesień i zacznie się wyglądać jak anorektyk. My tutaj mówimy o "normalnej" diecie, i o sposobie redukcji tkanki mieśniowej za pomocą biegania. Nie polecaj takich metod, bo jeszcze rsx-r padnie na treningu.
Reasumując - spal tłuszcz i pogódź się z tym, że masz takią fizjonomię a nie inną.
- Acid
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jasne Tomaszu
to wszystko co piszesz to prawda, zbytnio uogulniłem swoją wypowiedź
W moim przypadku jest podobnie, biegam od trzech lat i w udzie mam 59 w łydce 42 te parametry praktycznie pozostaja niezmienne, no w minimalnym stopinu.

Greg
Ja mam podobnie. 167 cm wzrostu, udo 53, łydka 36, waga 62.
Powstaje dylemat:
Niskie zawaszenie w okolicach 60% HRmax doskonele utlenia WKT, jednak w aspekcie adaptacyjnym, najefektywnijszym bodźcem jest praca na 72%-75%, zaś bieganie poniżej nie ma sensu.
Więc recepta wydaje się prosta - owb1 do 75% i... nic więcej zrobić się nie da. Oczywiście można zejść do 60% ale jak wspominałem nie nastąpi progresja wytrzymałości.
Nie przejmuj się Acid, ja też nie wyglądam na długasa.
Powstaje dylemat:
Niskie zawaszenie w okolicach 60% HRmax doskonele utlenia WKT, jednak w aspekcie adaptacyjnym, najefektywnijszym bodźcem jest praca na 72%-75%, zaś bieganie poniżej nie ma sensu.
Więc recepta wydaje się prosta - owb1 do 75% i... nic więcej zrobić się nie da. Oczywiście można zejść do 60% ale jak wspominałem nie nastąpi progresja wytrzymałości.
Nie przejmuj się Acid, ja też nie wyglądam na długasa.

-
- Dyskutant
sorki ze nie odpisywalem, ale nie mialem czasowo netu
co do mnie to mam 90kg przy 190cm wzrotu i mam zamiar niedlugo dojsc do jakichs 120-130kg jednoczesnie zmniejszajac lydke, jednak z tego co widze to za wiele nie zrobie <lol>
pozostaje operacja

co do mnie to mam 90kg przy 190cm wzrotu i mam zamiar niedlugo dojsc do jakichs 120-130kg jednoczesnie zmniejszajac lydke, jednak z tego co widze to za wiele nie zrobie <lol>
pozostaje operacja

No problem skąplikowany.
130kg przy bieganiu.
100kg i 6% tłuszczu.
- zimą masa, oczywiście suplementacja konieczna.
- później w okresie przedstarowym trening areobowy + suplementacja i redukujesz masę.
Ale ze 130 na 100 i jeszcze przy 6% tłuszczu nie osiągniesz w żaden sposób.
130kg przy bieganiu.
100kg i 6% tłuszczu.
- zimą masa, oczywiście suplementacja konieczna.
- później w okresie przedstarowym trening areobowy + suplementacja i redukujesz masę.
Ale ze 130 na 100 i jeszcze przy 6% tłuszczu nie osiągniesz w żaden sposób.
-
- Dyskutant
osiagnelem z 105kg na 80kg i to w niecale 2miesiace, z tym ze suplementacja byla tylko dodatkiem 
szkoda ze nie mam co liczyc na mniejsze nogi....
aha i co do wypowiedzi kogos wyzej - mzliwe jest spalanie tluszczy bez udzialu weglowodanow, i to bardzo efektywne

szkoda ze nie mam co liczyc na mniejsze nogi....
aha i co do wypowiedzi kogos wyzej - mzliwe jest spalanie tluszczy bez udzialu weglowodanow, i to bardzo efektywne